Engamorgen mandag 7/9-15: Nytt Jordal til 500 millioner!

Nye Jordal Amfi. Prislagg: 500 millioner. Foto: Kultur- og idrettsbygg/Hille Melby Arkitekter.
Nye Jordal Amfi. Prislapp: 500 millioner. (Utkast). Foto: Kultur- og idrettsbygg/Hille Melby Arkitekter.

Byrådet vil fullfinansiere nytt Jordal Amfi – vi ser nærmere på detaljene. Damelaget tok en sterk seier i Trondheim, Vålerenga 2 tapte for Harstad, og vi minner om en pågående auksjon hvor du får kjøpt mye spennende Vålerenga-utstyr.

TV 2 kan fortelle at når byrådet legger frem budsjettforslaget i midten av september, ligger det i forslaget en fullfinansiering av nytt Jordal Amfi til en prislapp på snaue 500 millioner.

Deretter blir det opptil bystyret å godkjenne dette. Når det behandles i bystyret får lag, foreninger og interesseorganisasjoner anledning til å legge frem synspunkter i de aktuelle komiteene. Budsjettet blir altså delvis behandlet i hver enkelt komité etter ansvarsområdet, hvis vi har forstått dette riktig.

Det er jo lett å tenke at dette er kynisk valgflesk, men egentlig er det helt i tråd med hva byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sa på NRK dagen etter OL-søknaden gikk fløyten. Han sa at det første vi skal gjøre er å bygge nytt Jordal Amfi.

Røsland påpeker at dette blir et anlegg prinsipielt for ishockey, men at også andre arrangementer kan finne sted. Han nevner håndballfinaler spesielt, og det er ingen tilfeldighet. Jeg tipper håndballen definitivt vil se til Jordal Amfi. De har tidligere avviklet NM-finaler med tap i Oslo Spektrum til tross for fullt hus. I følge NHF koster det dem 750.000kr å arrangere håndballfinalene.

Det sier litt om hvor lite aktuelt det er for Vålerenga å bruke Spektrum som hjemmearena under byggingen av Jordal Amfi. Enga kommer mest sannsynlig til å spille på Furuset.

I går var undertegnede innom og myste på noen arkitekttegninger av nye Jordal, og det ser rett og slett dritfett ut:

Utkast til Nye Jordal Amfi. Endringer vil komme.
Utkast til Nye Jordal Amfi. Endringer vil komme.

Det blir noen endringer, men dette er ikke så langt unna det ferdige produktet, så vidt jeg forstår.

Nye Jordal Amfi får is med NHL-størrelse. Den nedre ringen vil ta ca 4000 tilskuere. Deretter kommer det en etasje med rundt 30 VIP-losjer og et mingleareal hvor bisnissfolk kan deale. Oppå det kommer en ny etasje med ca 1500 seter i bølgeform for å bevare stilen til gamle Jordal Amfi.

Wow!

Les hele saken hos TV 2.

VIF Hockey TV:

 

 

Det ble også spilt en hockeykamp i går. Vålerenga Hockey tapte helt fortjent 2-5 for Sparta Wårriers. De siste årene har laget båret preg av grindere og grovjobbere, og det er vel enda mer sånn i år. Sjekk kampfakta og rapport her.

Samtidig ønsker vi Magnus Fischer velkommen tilbake fra eksilopphold på Lillehammer og i garasjen!


I Toppserien vant Vålerenga 2-0 over Trondheims-Ørn i går. Sterk borteseier av et hardtkjempende Vålerenga gjør at man nå er oppe på 21 poeng og syvende plass. Adresseavisas mann fokuserer mest på hvor skuffende Trondheims Ørn var, men dette var en solid match av Enga. Målscorere var Anne Lise Olsen og Johanne Fridlund. Feire med stil gjør dem også:


Vålerenga 2 tapte 0-1 for Harstad i Vallhall. I følge vår utskremte mann var det sjansebonansa for Vålerenga, men at det så ut som 11 spillere spilte med 11 forskjellige taktikker. Harstad var smarte og kompakte og kjørte kontringer. En gammel kjenning, Runar Normann, kom inn for Harstad på slutten. Det var hans tredje kamp for Harstad siden 2009. Vi husker han best som målscorer mot Newcastle i 1-1 kampen på Ullevaal i 2004. Han spilte syv kamper for VIF i 2004-sesongen.

Bergenserne kåret han forøvrig til “årets kødd 2003” etter han sa opp i klubben da han ble vraket til 16. mai-kamp. Runar Normann er også en av få nordmenn med kamper i Premier League uten å få landskamper. Det er heller ikke mange som både har spilt i Coventry City, Vålerenga og Sprint-Jeløy i samme karriere. Fargerik mann!

Kampfakta.


Hyggelig – og overraskende – resultat for landslaget i går. 2-0 over Kroatia, og plutselig ser det ikke så vanskelig ut allikevel. Det er nesten så man må grave fram franskordboka. Vålerenga-helt Håvard Nielsen fra Oppsal (verdens beste bydel) fikk fire minutter.


I morgen er det hockey-kickoff på Vålerenga Vertshus. Der blir det promo av Iskrigerne sesong 2, meet and greet og masse kåseri.

Det er også verdt å merke seg auksjonen som finner sted til inntekt for ny VIF Support-buss som avholdes i etterkant. Her er det mulig å gjøre et varp. Nye varer kommer inn hele tida, men noen av høydepunktene er som følger:

Columbus Blue Jackets-drakt signert av Shampo, fotballdrakter signert av Morten Berre, Daniel Fredheim Holm og Kjetil Wæhler og hjelm signert av Morten Ask.

For flere varer og oppdatert info, sjekk Auksjonssiden på facebook.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *