Overkjøring i Kongshallen og klassisker på tapetet

Gjesteskribent og Twitterkonge Robin Grov myser på ståa i Vålerenga Hockey, og ser fremover mot sluttspillet.

Og framtida ser så lys ut at vi trenger solbriller.

På tirsdag smeller det. Igjen. Et VIF-lag med periodevis sesongbeste på Jordal sist tar imot et Storhamar-lag som har alt annet enn skuffet denne sesongen. Aleksandr Smirnovs menn ligger godt plassert på en 2.plass og er ligaens beste lag på fremmed is. Begge lag med relativt komfortable seiere i søndagens kamper mot dumpekandidatene Kongsvinger og Manglerud/Star. Oslolaget sparte flere nøkkelspillere i Søberg, Follestad, Hilt Jørgensen, Ask, Bröms m.flere. For gjestene er Linus Johansson tilbake etter karantene.

Det har vært en uvanlig sesong. En tung sesong. Et VIF-lag som ikke har vært utenfor topp 3 på over 25 år ligger plassert på en sjetteplass. Likevel er det hockeyfeber. 4500 på Jordal i en ordinær serierunde på Jordal sist tirsdag mot Oilers er svært imponerende. Og nå går det mot fullt hus igjen. Vidunderbarnet Sondre Olden tilbake i manesjen kan være tungen på vektskålen. Katastrofesesong og kvartfinale-exit eller NM-finale. To mål og assist mot serielederen i comebacket lar seg høre. Rekkekonstellasjonen med Trygg, Ihnacak og Olden ser svært spennende ut. Den trioen har kommet for å bli. At disse gutta finner tonen blir helt avgjørende når alvoret braker løs.

Iskrigerne fra Jordal møter sannsynligvis laget som havner på 4.plass. Pr. i dag står det mellom Lørenskog og Frisk/Asker. Lørenskog med ny signering i Jeff LoVecchio som var nøkkelen i Lillehammers offensive spill sist sesong. Begynner å få en skummel bredde i rekkene – da særlig offensivt. Frisk/Asker har hatt en kjempesesong under Sune Bergmanns ledelse, men det holder neppe langt i et sluttspill. Castonguay og Kearney snitter 25 minutter hver eneste kamp. Best av syv-serie mot et Vålerenga-lag i klar forbedring og med kamper annenhver dag. Da skal det holde hardt. Svært hardt. Jeg tror kampen mot Stavanger Oilers var et vendepunkt. Udyret har våknet – og det for alvor. Det går mot morsommere tider på Jordal og jeg kan knapt vente til sluttspillet droppes i gang. At Vålerenga ikke kjemper om seriegull kan være faktoren som gjør at Shampos disipler kan fokusere fullt og helt på Bøtta. Og det er faen meg på tide at den kommer hjem.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *