Engamorgen torsdag 22/1-15: Mer detaljer om Kjartanssons overgang

Mer informasjon om Kjartansson og overgangen har kommet frem, og en gammel helt melder overgang.

Den islandske fotballsiden Fótbolti.net (som vi leser igjennom Google Translate – tar forbehold om feil) intervjuet Vidar Örn Kjartansson over telefon mens han satt på Kastrup og ventet på flyet til Kina. Han kunne fortelle at det har vært mye interesse fra Europa, men at Vålerenga priset han så høyt at ingen europeiske klubber slo til. Vålerenga skal ha avvist bud fra blant annet Nederland og Tyskland, og det var også stor interesse fra klubber i Championship. Han sier at Shakhtar Donetsk skal ha vært interessert, men at han ikke ville dit på grunn av krigen som herjer landet. Klubber fra Russland og Kazakhstan (!) sto klare til å by på han i januar, men han valgte å hoppe på tilbudet fra Kina. Han avslører også at han har fått rundt 40-50 henvendelser i uka fra forskjellige agenter, men at han bare svarte på rundt tre forespørsler – den ene var fra en kvinnelig kinesisk agent, som visstnok har jobbet videre for å få til en overgang til Jiangsu Sainty.

Han forklarer også at han følte han ikke kunne vente og se om Vålerenga aksepterte et tilbud fra en annen klubb senere, da han fyller 25 i år og ikke er et ungt talent lenger. Han innrømmer selvsagt at lønna spiller inn, og i Kina kommer han til å tjene noe tilsvarende en god Premier League-lønn. Han sier også han tror han går til et bedre lag, men det mistenker jeg er en feil i Google Translate..


 

Pa-Modou Kah, bedre kjent som “kongen av Tøyen”, har meldt overgang fra Portland Timbers til Vancouver Whitecaps. Det betyr at han ikke blir lagkamerat med en annen ex-Vålerenga-spiller, nemlig Adam Larsen som nylig gikk fra Godset til Portland. Pa er kjent som en kløpper på ordtak, og etter et Vålerenga-tap skal han ha sagt at dette var “en lakk i ripa”. Pa er nå 34 år, og gutten har hatt en lang og noe annerledes karriere. Etter Vålerenga har han i tur og orden spilt for AIK (Sverige), Roda (Nederland), Al Khor og Qatar SC (Qatar), Al-Wehda (Saudi-Arabia), Portland (USA), og nå altså Vancouver i Kanada. Jeg må innrømme at jeg syntes det kunne vært gøy å sett han avslutte karrieren i Vålerenga-drakt, men det er vel heller tvilsomt om det skjer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *