Engamorgen fredag 18/9-15: Kokkos i tåkeheimen

Tåke på Jordal. Foto: Jonas Bariås/Twitter
Tåke på Jordal. Foto: Jonas Bariås/Twitter

Kampen mot Lørenskog ble avlyst i går, på stillingen 0-1 i andre periode. Det var problemer med tåke på isen. Det er lenge siden sist jeg har sett tåka skape så store problemer på Jordal, det må være før anneksene ble bygget til VM i 99.

Oppdatert kl 12:25: Forbundet har vedtatt at kampen skal spilles på nytt i sin helhet. Tidspunkt kommer senere. Les mer på TV2.


 

Kombinasjonen av søkkvåte folk og veldig fuktig vær gjorde at tåka ikke ville holde seg borte. Som NRK rapporterte det:

klanen_taake


Takk til Klanen for oppklarende info der altså.

Jan Tore Kjær forteller at han varslet bymiljøetaten allerede klokka 11, men at han ikke fikk svar.

Med dette kommer spørsmålet om ny hall opp igjen. Dvs pengene er satt av i budsjettet, men vi kan ikke få noe krøll med dette nå.

Så hva nå når det blir skifte i bystyret? Andreas Halse sitter i bystyret for AP og er Vålerenga-fan:

Ikke noe tull nå, Oslo Bystyre.

TV 2 hadde Hockeyextra-sending, og de fikk seg en god latter når man dro ut utstyr for å rydde opp i tåka. Nå funka jo faktisk de viftene, men tåka kom raskt tilbake når matchen begynte.

Så da står vi her. Og siden dette er Norsk Hockey™ så er det ingen som aner hva som skjer. Fordi i en liga hvor tåke (Hei Stjernehallen) og andre omstendigheter fra tid til annen har sørget for avbrutte kamper, så skulle man tro at det var klare regler og presedens for hvordan slikt skal håndteres. I alle fall når arrangørklubb ikke har skyld for at kampen ikke kunne avvikles (Force Majeure). Men nei da.

Lørenskog går igjennom de forskjellige scenarioene på sine websider. Kampreglementet sier:

  1. Blir en kamp avbrutt, avlyst eller p.g.a. force majeure ikke satt i gang, skal ny kamp – hvis sådan blir berammet – spilles på samme bane med samme arrangør.
  2. Forbundsstyret kan treffe annen bestemmelse.
  3. Har nøytral arrangør skylden for at kampen ikke ble spilt, kan kampen legges et annet sted.

Da skulle man jo tro at dette er Force Majeure og alt er i orden. Men:

“Lørenskog Ishockeyklubb var kort tid etter kampen i kontakt med Petter Salsten, sportssjef i Norges Ishockeyforbund, som fortalte at forbundsstyret skal møtes i morgen for å ta en avgjørelse i forbindelse med saken. Forbundsstyret fatte følgende vedtak:”

  1. Kampen omberammes og spilles på nytt fra begynnelsen på stillingen 0-0.
  2. Kampen omberammes og startes der den slapp på stillingen 1-0 til Lørenskog. Dette vil isåfall bety at lagene skal spille cirka 33 minutter.
  3. Kampen omberammes ikke og poengene tildeles Lørenskog.

Lørenskog forteller til slutt at “Lørenskog Ishockeyklubb ønsker ikke å ta stilling til hvordan forbundsstyret bør løse saken, og har tro på at NIHF vil ta den beslutningen som er mest rettferdig for Lørenskog, Vålerenga og alle supporterne som møtte opp i Jordal amfi.”

Så ok, i følge kampreglementet så lukter det ny kamp, men samtidig åpner man for andre muligheter. Så får vi håpe at det ikke ligger en skjult trussel fra Lørenskog i dette. De ønsker kanskje å starte kampen med 1-0 ledelse, som ikke ville være helt urettferdig. Det er jo lett å se for seg at dette kan bli en ny føljetong i hockey-norge med advokatmas, anker og krangling – to serierunder inn. Vi vet dette ikke er første gang noe slikt har skjedd, så det bør være presedens for å få dette gjort rett.

Les også: Espen Bjørneseth – Tåke til besvær.

Personlig synes jeg mest synd på engelskmannen som hadde overtalt dama til å legge ferien til Oslo så han skulle få med seg en hockeykamp. Han var skuffa.

 


 

Vålerengas juniorer tapte 0-4 for Tromsø i Vallhall i går, og røyk dermed ut i kvartfinalen i NM for andre året på rad. Tromsø tok ledelsen tidlig, og oppgaven ble nærmest umulig da Matias Totland ble utvist midtveis i omgangen.

– Det er en takling hvor det er 50-50 om han får gult eller rødt kort. Men han setter seg selv i en situasjon hvor han gir dommeren mulighet til å vise han av banen, og det er for dårlig, sa Kjetil Rekdal til Klanens Webradio i pausen.

Etter å ha mista ballen, tok en frustrert Totland løpefart og meide ned en Tromsø-spiller bakfra. Det var ingen knotter eller strake bein, men det var en voldsom takling. En Tromsø-spiller tok sats og løp inn i dommeren for å protestere som på sin side svarte med å dytte Tromsø-spilleren overende. Spesiell situasjon fra dommeren som representerer Lokomotiv Oslo.

– Vi har vært svært misfornøyd med dommeren tidligere i år og det virker som han provoserer oss med vilje, sa trener Gard Holme etter kampen.

Tromsø økte ledelsen like etter utvisninga og 0-2 var også pauseresultatet. I andre omgang så vi at det var framtidas Tromsø-spillere som var utpå kunstgresset i Vallhall. Dem parkerte bussen, måkte ballen opp og fram, døde litt i hver duell og drøyde tida maksimalt ved enhver mulighet. En frustrert Holme sa hva han mente om det, og ble sendt opp på tribunen midtveis i andre omgang av dommeren. Mot slutten satt et par av kontringene for Tromsø som flatterende nok vant 4-0.

Adrian Møller, Markus Nakkim og Totland fra A-troppen startet kampen, mens Sander Berge kom inn litt ut i andre omgang. Nakkim må ta på seg skylda for 0-1-målet, men ellers gjorde alle en litt under middels jobb – som resten av laget.

Sesongen er dermed mer eller mindre over for juniorlaget som er det nest beste rekruttlaget i Norge. Kun Stabæk 2 (ett poeng foran Vålerenga 2) er bedre. Vålerenga 2, som møter serieleder KFUM borte mandag, trenger bare fire poeng for å sikre kontrakten i Oddsenligaen avdeling 1 med seks kamper igjen å spille. Den kampen streames som vanlig av Klanens Webradio.


Dagsavisen kjører Fotballsnakkis før helgas serierunde. Man konkluderer med at man ikke har lykkes med spillerlogistikken. Deshorn Brown har ikke erstattet Kjartansson. Nå var jo det aldri planen, men folk sier det gang på gang allikevel. Rett og slett fordi du ikke kan erstatte en fyr som kosta en slikk og ingenting, og bøtta inn 25 mål. Men ok, Rekdal innrømmer at Brown er en bakromsspiller, og at vi ikke har fått benyttet oss så mye av akkurat det. Og da er vi kanskje inne på et annet problem. Hvorfor kjøper vi en bakromsspiss når vi gang på gang møter lag som legger seg lavt, særlig på Ullevål? Det får vi ikke svar på i Fotballsnakkis.

Rekdal viser også til at laget generelt har hatt et dropp i form, men også at det er trenernes ansvar å ikke ha fått bruke Brown godt nok. Spørsmålet er hvem som skal score mål.

Fotballsnakkis er meget bra, og jeg vil ikke ta fra dem alt. Se programmet og finn ut hvordan Rekdal ser på kampen mot Mjøndalen.


 

Til slutt gratulerer vi Molde og Rosenborg med gode resultater ute i Europa. Det er jo med litt blanda følelser, fordi jo mere penger de klubbene får inn jo vanskeligere blir det å konkurrere. Samtidig håver man inn bra med koeffesientpoeng til UEFA-rankingen, slik at vi sjøl også kan øke sjansene for å få en lettere vei ut i Europa.

 

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 18/9-15: Kokkos i tåkeheimen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *