Engamorgen tirsdag 22/9-15: Sjekk denne kjempescoringen!

Rasmus Lindkvist scora to mot KFUM i går. Foto: Grydis.no.

Enar Jääger – du har fått en utfordrer i “årets mål” av Aron Dønnum som scoret fra om lag 700 meter i gårsdagens Vålerenga 2-seier. Målet gjorde at Vålerenga sikret fornyet kontrakt i 2. divisjon. Se målet her!

KFUM ledet serien med ett poeng foran Tromsdalen, mens Vålerenga var ett poeng bak Stabæk 2 i kampen om å bli det beste andrelaget i Norge. Selv om det hadde vært greit å få et oslolag opp i OBOS-ligaen med tanke på utlån av unge talenter, kan man ikke automatisk regne med seier når dem møter Vålerenga 2 som for anledningen hadde blant andre Rasmus Lindkvist og Daniel Braaten med fra start.

Vålerenga startet meget bra, og det var helt fortjent da Lindkvist scoret ledermålet. Deretter tok KFUM helt over, og burde vel egentlig ledet mer enn 3-1 da Niklas Casto scoret fra 20 meter rett før pause. Lindkvist scoret sitt andre fem minutter ut i andreomgangen og det sto plutselig 3-3. Vinnermålet til Aron Dønnum etter 89 minutter var også av den lekre sorten, den kan dere se her:

Videoen er hentet fra Youtube-kanalen til Klanens Webradio.

KFUM følte nok at dem burde vunnet, men det hører også med til historien at Braaten ble snytt for ei klar straffe på 3-3, og at dommeren valgte å legge til sju minutter uten nevneverdig grunn – noe som gjorde at KFUM fikk angrepet et par ganger ekstra.

Men Vålerenga 2 vant og ligger dermed på sjetteplass på tabellen med 32 poeng. Det er hele 9 poeng opp til Finnsnes, som for øvrig slo Stabæk 2. lag 4-2 hjemme i går, men 17 poeng ned til Mjølner under streken med 15 poeng igjen å spille om. Dagsavisen følger Trikkeligaen og har laget en sak fra kampen som du finner her. Resultatet til Vålerenga skapte glede i Tromsø, kan Bladet Tromsø fortelle.

Aldri før har Vålerenga 2 sikra kontrakten i 2. divisjon tidligere enn i år – og det nesten helt uten hjelp fra A-laget. Vi gratulerer trener Gard Holme & Co!

Sjekk video fra garderoben under.

I en annen kamp i går møttes Strømsgodset 2 og Lillestrøm 2. Med seier ville LSK 2, som ligger under streken, bare være tre poeng bak nettopp Godset 2 som hadde den siste trygge plassen. Det så også lyst ut for bøfla som leda 3-0 ved pause på bortebane. Med så tok dem en “Tottenham” mens Godset tok en “Manchester United” og Godset vant til slutt 5-3 (!). Nå er det dermed ni poeng opp til trygg grunn for LSK 2 med fem kamper igjen. Det var synd, da.

Vi nevnte over at Vålerenga 2 er det beste andrelaget i Norge for øyeblikket. Her er en oversikt over situasjonen for andrelagene (tabellposisjon i parentes (12. plass betyr nedrykk)).

PS. Lyn (13) 12p – sju poeng opp til trygg grunn

Alle lagene har fem poeng igjen å spille.

Vålerenga 2 møter for øvrig Mjølner mandag om en knapp uke i en kamp som vises her på Aperopet.

RBK-fansen hetset Bakenga og fyrte opp bluss mot Molde. Det liker ikke NFF som nå forlanger en redegjørelse fra Rosenborg, melder NRK. Til statskanalen sier NFF at det generelt er vanlig å gi bøter som straff, og viser til bota på 80.000 kroner vi fikk i bortekampen mot Lillestrøm i mai.

NRK hevder også at 4-5 av bortelagets supportere fikk lettere skader av pyroeffektene, og fikk hjelp av Røde Kors på stadion. Hvor ofte har folk blitt skada når Vålerenga-fansen blusser? Det er jaggu ikke mange. Vi har heller aldri opplevd å være skyld i at kamper ikke kan starte på riktig tidspunkt, men likevel er det Vålerenga som får de fleste og desidert største bøtene…

Uansett, i Molde er man raskt ute med å beskrive disse klin gæærne blusserne.

– Rosenborg stilte med en gruppe svært dårlige supportere. Vi beslagla en del bluss, men likevel ble 20 bluss fyrt av inne på tribunen, stikk i strid med avslaget vi hadde gitt på forespørsel om pyrobruk, sier arrangements- og medieansvarleg i MFK, Per Lianes til rbnett.no.

Fyyy, dårlige supportere! Fy skam seg!

Vålerenga Ishockey, som tapte i siste sekund mot Frisk Asker søndag, skal forsøke å spille årets første hjemmekamp i Jordal Amfi når Sparta er motstander. Tåka hindra Vålerenga i å spille mot Lørenskog sist, men vi satser på at folk har vett til å ikke bli våte på vei inn i hallen slik at vi unngår det samme denne gangen.

Pucken droppes klokka 19:00 og vif-hockey.no har skrevet litt om kampen her.

Kampen vises også på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. Klanens Webradio (KWR) sender naturligvis også, og det er Rune Julsvik og Robin Grov som skal ta deg gjennom kampen på radio. Tips: Bruk lyden fra KWR og bildene fra Sumo for den ultimate opplevelsen!

Du kan også følge kampen på klanen.no.

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 22/9-15: Sjekk denne kjempescoringen!

• 23. september 2015 i 09:47
    Permalink

Kampen ble vel utsatt siste serierunde mot LSK for et par år sida? Men stemmer at dette er et unntak. De første skadene jeg vet om kom også etter at NFF bestemte seg for å bli strengere mot pyro og trappet opp bøtesatsen.