Engamorgen tirsdag 29/9-15: Norges beste rekruttlag!

Niklas Castro scoret Vålerengas første mål mot Mjølner i går. Foto: vif-fotball.no.
Niklas Castro scoret Vålerengas første mål mot Mjølner i går. Foto: vif-fotball.no.

Vålerenga 2 slo Mjølner i går og er fortsatt Norges beste rekruttlag. Kjetil Rekdal ble intervjuet i pausen og svarte på lesernes spørsmål. Se Vålerengas mål og Rekdals intervju i dagens Engamorgen.

Det sto 0-0 ved pause mellom Vålerenga 2 og FK Mjølner i gårsdagens kamp i Oddsenligaen avdeling 1. Men andreomgangen ble fullstendig enveiskjøring, og Niklas Castro, Aron Dønnum og Henrik Udahl sikret Vålerenga 2 en finfin 3-0-seier mot dumpekandidaten. Michael Langer, Simon Larsen og Mathias Totland representerte A-laget i denne kampen, og alle gjorde en grei jobb. I Harstad jublet man over Vålerengas seier.

Vålerenga 2 beholder dermed sjetteplassen på tabellen med 35 poeng. Det er bare ett poeng bak klubbrekorden i 2. divisjon og det er fire kamper igjen å spille. Avstanden opp til Finnsnes og Kjelsås er imidlertid sju poeng så det kan bli tøft å avansere oppover på tabellen, men laget bør uansett sikre seg to poeng på de siste fire. Stabæk 2 tapte 0-1 for Ullern i går kveld og dermed er det fem poengs forskjell mellom de to rekruttlagene i kampen om å bli Norges beste andrelag.

Her er Vålerenga 2s historie i 2. divisjon (tatt fra vif-fotball.no):

2014: 36 poeng  – 9. plass
2013: 36 poeng  – 8. plass
2012: 33 poeng – 9. plass
2011: 27 poeng – 10. plass
2010: 32 poeng – 10. plass
2009: 30 poeng – 9. plass
2008: 30 poeng – 12. plass
2007: 36 poeng – 7. plass
2006: 28 poeng – 10. plass

Seieren til Ullern gjør også at Mjølner nå er sju poeng unna trygg plass, mens Lyn nå er ni poeng. På grunn av elendig målforskjell er imidlertid avstanden i realiteten henholdsvis åtte og ti poeng. I Oddsenligaen avdeling 2 er for øvrig LSK under streken med 14 poeng etter at laget tapte 2-7 for Fram Larvik. Også for dem er det i realiteten ti poeng opp til trygg grunn. You are the weakest link. Goodbye!

Slik ser tabellen for andrelagene ut med fire kamper igjen å spille. Lagene på 12. til 14. plass rykker ned.

6. Vålerenga 2 35p

7. Stabæk 2 30p

9. Odd 2 25p (ett poeng ned til nedrykk)

10. Molde 2 24p (ett poeng ned til nedrykk)

10. Strømsgodset 2 23p (ni poeng ned til nedrykk)

12. Aalesund 2 23p (ett poeng opp til trygg plass)

12. Lillestrøm 2 14p (ni poeng opp til trygg plass)


 

Kjetil Rekdal stilte opp i pausen for å svare på spørsmål om spillerstil og spillerlogistikk. Se sendinga på Youtube-kontoen til Klanens Webradio under.

Noen tidspunkter du kan spole deg fram til:

1:01:20 Intervju med Rekdal
1:18:58 1-0
1:37:50 2-0
1:47:55 3-0
2:22:24 Intervju med begge lags trenere


 

Ett lag som rykker opp til Oddsenligaen er Tromsø 2. Det ble klart etter at laget vant 4-0 borte over Ishavsbyen i går kveld. Mellom stengene sto ex-Vålerenga Gudmund Taksdal Kongshavn som bare har spilt to og en halv kamp de siste 11 månedene, melder itromso.no. Vi ønsker vår tidligere keeper alt hell videre selv om det muligens blir OBOS-ligaspill for bergenseren neste sesong.


 

Ett lag som spiller i OBOS-ligaen er Brann som har Sivert Heltne Nilsen på laget. Bergens Tidende kjører en sak på at han er ryddegutt i Bergen, mens han i Vålerenga fikk lov å få framover på banen også. Han legger ikke skjul på hvor han hadde det morsomst.

– I Vålerenga var jeg én av to sentrale midtbanespillere. Da fikk jeg gå fremover i angrep av og til. Jeg skal ærlig innrømme at det var hakket gøyere, noen ganger. Men det er nok dette jeg er best til, det er dette som er meg. Det må jeg akseptere, sier han til avisa.

VG har en kommentar-sak om far og sønn Nilsen hvor “Svea” mener Brann har blitt mye bedre med den tidligere Vålerenga-spilleren på midten. Han om det.


 

Fædrelandsvennen kliner til med årets mest absurde sak fra styrerommet til Start. Etter at keeper Håkon Opdal ble helten mot Vålerenga fredag har dem bestemt på styrenivå at keeperne skal med når man skriver formasjonene. I Vålerenga heter det 4-4-2, mens det i Start nå heter 1-4-4-2.

– Det er jo ikke tallet i formasjonen som er så viktig. Poenget er at tallet kanskje kan være med på å øke fokus på inkludering av alle spillerne, og det er det viktige, forteller Håkon Opdal til Starts nettside.

Aprilsnarr i september??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *