Engamorgen fredag 2/10-15: Vålerenga speller!

Sascha Burchert. Foto: Grydis.no
Sascha Burchert starter mellom stengene mot Bodø/Glimt. Foto: Grydis.no

Vålerenga Ishockey vant lekende lett i går, og i dag skal kunstgresskrigerne møte Bodø/Glimt. Men interessen er ikke på topp.

Vi starter med iskrigerne som ikke hadde nevneverdige problemer mot Lillehammer på Jordal i går. Martin Laumann Ylven ga Vålerenga ledelsen 1-0 midtveis i den første perioden. Jørgen Karterud økte ledelsen et drøyt minutt ut i midtperioden i overtall før dem reduserte til 1-2 midtveis. Så putta vi vår tredje ved Jonas Knutsen med en mann ekstra på isen og ledelsen var komfortabel 3-1. Her skal det også sies at Ylven ble sendt i dusjen på 2-0 på en spearing. Brede Frettem Csiszar fastsatte sluttresultatet til 4-1 på tampen av sisteperioden.

Lørenskog presterte å tape 1-2 hjemme for M/S så Vålerenga er nå ett av fire lag med ti poeng. Stjernen har 11 på andreplass og Stavanger 15 poeng. Vålerenga har imidlertid tåkekampen mot Lørenskog til gode.

Allerede i morra er neste kamp og da borte mot Stjernen klokka 16:00.


 

Vålerenga Fotball spiller tippeligakamp mot Bodø/Glimt i dag, men det er det ikke lett å se. I morgentimene fredag var det fortsatt ikke opprettet en kamptråd på forumet, og det har vært lite stoff i pressen om kampen. Fredagskamper er døden for norsk fotball, men det virker ikke som at det spiller noen rolle for NFF.

Aperopet var på gårsdagens VIF-trening, og det var en normal dagen-før-kamp-økt med litt firkant og avslutningstrening (ja, det trener faktisk på det). Mest urovekkende er alle skuddene som ikke bare gikk over mål, men også over nettet bak målet på kunstgressbanen på Valle…

Uansett, Melker Hallberg er ute med sykdom, og Tollås Nation er også ute. De føyer seg inn i skaderekken med Ivan Näsberg (som trente alternativt i går) og Markus Nakkim som nylig fikk hjernerystelse og har fått treningsforbud. Ungguttene Mats Vågan og Rino Falk Larsen er med i troppen.

Her er Vålerengas tropp ifølge vif-fotball.no:

Sascha Burchert, Michael Langer, Alexander Mathisen, Enar Jääger, Robert Lundström, Kjetil Wæhler, Mats Lien Vågan, Simon Larsen, Herman Stengel, Christian Grindheim, Rino Falk Larsen, Ghayas Zahid, Sander Berge, Daniel Fredheim Holm, Rasmus Lindkvist, Deshorn Brown, Elias Mar Omarsson, Daniel Braaten.


 

Som vi alle husker var Bodø/Glimt ekstremt heldig da dem møtte Vålerenga på Ullevaal i sommer. Vi smalt ballen i stolpen på 1-0, dem kontra inn 1-1 på en personlig feil, vi sendte alle mann i angrep og dem scora 2-1 på overtid på en ny personlig feil. Det satte i gang en kjedereaksjon uten sidestykke for Glimt som vant haugevis av kamper på rad etter dette – de fleste heldige.

– På mange måter var den første kampen mot Vålerenga det store vendepunktet. Vi var både dyktige og ganske heldige som fikk med oss tre poeng, men seieren gjorde like fullt underverker med laget. Endelig gikk ting stang inn og vi fikk tilbake troen på det vi driver med, og kampene i etterkamp har jo vært et rent eventyr. Jeg hadde hele veien ståltro på at ting skulle snu, men ikke så kraftig som det har gjort, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til Bodø Nu.

Med seier vil Glimt, som virka fortapte før kampen på Ullevaal, bare være to poeng bak Vålerenga.

– Det er noe som vi har snakket litt om og som fungerer som en ekstra gulrot for laget. Vi ønsker å fullføre så høyt som mulig på tabellen, og det er ekstra moro at det er såpass gode og profilerte lag som Vålerenga og Molde som vi kan ta igjen, sier Halvorsen.


 

Dagsavisen er eneste medie med noe om kampen sett med Vålerenga-øyne i form av Fotballsnakkis. Se intervju med Kjetil Rekdal og Sascha Burchert her. Her kommer det også fram at Rekdal ikke er fornøyd med egen innsats i år, at Kjetil Wæhler sannsynligvis blir med videre, mens de øvrige spillerne uten kontrakt ikke alle nødvendigvis får forlenget sin kontrakt.


Vi har oppdatert skjerfkartet vårt! Har du tatt med deg Vålerenga-skjerfet på ferie i år? Send oss bilder! Bruk e-postadressen i høyremargen her.


 

Husk Bodø/Glimt – Vålerenga fra klokka 18:30 på TV 2 Zebra!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.