Engamorgen lørdag 3/10-15: For en gjeng med bønder!

Visstnok Engas 12. mann. Foto: Eivind Hauger.
Visstnok Engas 12. mann. Foto: Eivind Hauger.

Holder man med Vålerenga har man gjennom tida opplevd ti negative ting for hver positive. I høst har nedturene stått på rekke og rad, og det har satt sitt preg på klubben. Det krangles høytlytt mot alt og alle – så også etter 1-1-kampen mot Bodø/Glimt i går.

Vålerenga hadde gjort hjemmeleksa si foran Bodø/Glimt-kampen, men ble på ny straffa knallhardt av manglende effektivitet og personlige feil. Glimt har vunnet sju av de siste åtte hjemmekampene, men Kjetil Rekdal og resten av trenerteamet visste hvordan man skulle stoppe baktunge, kontringssterke nordlendinger.

Sascha Burchert ble på ny valgt som sisteskanse tross kjempetabben mot Start for en uke siden. – Vi kan ikke sette ut Sascha på grunn av den ene tabben. Det ville betydd døden for karrieren hans, men også for personen, sa Kjetil Rekdal til TV 2 før kampen. – Det er hans eneste tabbe i Vålerenga, fulgte han opp med. Han har et poeng. Etter 3-3 mot Crystal Palace i FA-cupfinalen 1990, satte sir Alex Ferguson ut førstekeeper Jim Leighton foran omkampen etter at sisteskansen hadde vært svak på et par av baklengsene. United vant omkampen 1-0, men karrieren til Leighton var så å si over. Kun enorm moral gjorde at han kom seg tilbake og spilte VM-sluttspill for Skottland noen år senere.

På Vålerengas Facebook-side, på klansforumet og på Twitter raste folk. Michael Langer må stå! Noen få, om noen, av kritikerne har sett keeperne på trening, men man vet likevel bedre enn dem som ser keeperne på trening hver dag. For en sånn tabbe mot Start betyr at Sascha Burchert sannsynligvis er tidenes dårligste keeper og kan kun måle seg med Mikko Kaven. Sascha hadde ingenting å gjøre i går og var sjanseløs på målet.

Den bakre fireren sa seg selv da Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim og Ivan Näsberg alle er skadet. Simon Larsen måtte spille stopper, Wæhler var bankers og det samme var Enar Jääger og Robert Lundström. Jeg er nesten glad det var Wæhler som var direkte skyld i baklengsen for hylekoret mot en av de fire andre bakerst hadde vært enormt om det var en av dem som gjorde feilen. Noen mente faktisk at det var andre spillere som var skyld i at Wæhler bomma på pasninga som ga Glimt kontringa. Det viser litt hvordan folk er ute etter å “ta” egne spillere og trenerne.

På midtbanen var Christian Grindheim bankers, mens Herman Stengel ble valgt foran Sander Berge. Grunnen var at vi ville ha en spiller på midten som kunne spille fri lagkompisene høyere i banen, og på dette punktet er Stengel per nå bedre enn Berge. Det var lite klaging på laguttaket på dette før kampen, men etter kampen burde Rekdal naturligvis tatt ut Stengel tidlig i kampen. At duoen Grindheim/Stengel effektivt stoppa Glimt-spillerne i å kjøre i gang kontringer virket plutselig ikke så viktig lengre.

I treeren foran ble Alex Mathisen valgt på høyresida for å hjelpe til med å låse av Trond Olsen – Bodø/Glimts sterkeste kontringsspiller som hadde scora tre mål på rad mot Vålerenga. Den taktikken har fungert tidligere denne sesongen, og fungerte også perfekt i går. Olsen var svært anonym hele den tida Mathisen var på banen. Men Mathisen er stort sett alltid småsyk eller småskadet og får aldri trent ordentlig. Derfor holder han heller ikke 90 minutter. Han var helt sluttkjørt da Glimt kom til sin første store sjanse etter 78 minutter og Vålerenga rakk ikke bytte han ut da Glimt scora på sin andre sjanse minuttet seinere. Facebook-tilhengerne våre raste. Noen fordi Mathisen ikke ble bytta ut tidligere, andre fordi han ble bytta ut i det hele tatt.

Daniel Fredheim Holm ble valgt i tierrollen fordi han er flinkere enn Ghayas Zahid til å ta vare på kontringer. Tanken var at han lettere kunne spille fri Deshorn Brown på topp, samt vingene. Det lykkes han ikke helt med, men Vålerenga kom til flere store sjanser på kontringer likevel. Rasmus Lindkvist er vår beste kontringsspiller, men også han har slitt veldig med sykdom og skader og derfor ble Zahid valgt på kanten. Det fungerte bra og Vålerenga kom til flere store sjanser i førsteomgangen. I andre ble det litt færre.

På topp starta dagens største risikoprosjekt. Hver gang Vålerenga legger ut kamptroppen til kampene på Facebook, er det en håndfull personer som kritiserer klubben for å ha tatt ut Deshorn Brown. Kjetil Rekdal har sagt gang på gang at han ikke har lykkes i Vålerenga, men det er liksom ikke måte på så ræva han skal være. “Tidenes dårligste” kommer det fra flere. At han er toppscorer i klubben virker ikke folk å bry seg noe om. “Det skulle bare mangle” er mantraet. Brown scora han, riktignok var han i offside da han lukta at det kunne komme en retur på Lundströms skudd som keeper Londak slår på innsida av krysstolpen, men han var kjapt ute. Kritikerne lot ikke vente på seg. “Typisk Brown, det eneste han klarer er å score på offsidemål”. Brown har ikke lykkes i Vålerenga så klubben har to valg: Enten å tilpasse han bedre inn i måten vi spiller på, eller selge ham. For å i det hele tatt få noe penger tilbake på investeringen må han vises fram. Så enten om vi vil selge eller satse på ham, må vi ha han på banen. Folk ser ikke ut til å skjønne dette.

Brown kom til to store sjanser i førsteomgang, men keeper Londak reddet mesterlig begge gangene. Stengel hadde en stor sjanse, men pasninga til ham ble litt for svak så avslutninga ble blokkert. Zahid kom seg fint gjennom, men hans avslutning gikk forbi Londak og smalt i stolpen og ut. Det var Vålerenga som hadde ballen, det var Vålerenga som tok kontringene, det var Vålerenga som hadde sjansene og etter en times spill var det Vålerenga som hadde målet. Vi hadde kjempa Glimt helt ut av rytmen og dem skapte ingenting. Ikke en jævla sjanse før i det 78. minutt. Selv om det for nøytrale tilskuere var en kjedelig kamp, hadde Vålerenga gjort alt det dem skulle i denne kampen.

Ole Martin Årst mente før kampen at Klanen ikke brydde seg noe om hvordan laget spilte så lenge klubben fikk tre poeng. Det var gårsdagens største bom. Dersom Vålerenga hadde spilt som Glimt i går, og rana til seg ett poeng, ville kritikerne i både pressen og sosiale medier gått av hengslene. Dersom vi hadde lagt oss bakpå med ett mål: Måke ballen opp i bakrom, løp som faen, score mål, så hadde vi ikke hatt tilskuere på kampene. I går la Vålerenga igjen tre spillere på midtbanen da Glimt fikk corner og en av gangene endte en Glimt-corner opp med en stor sjanse til Vålerenga. Får Vålerenga skryt for dette? Nei. Får Vålerenga positiv omtale for måte dem drepte Glimts styrker på? Nei. Alt på grunn av en jævla tabbe av Kjetil Wæhler.

I går leste jeg flere som sa at “Vålerenga var heldige som fikk poeng” og “Vi fortjente ikke bedre”. Sånn er det uansett hvem vi møtte, hvordan kampen var og hva utfallet ble. I våres var tonen at vi var heldige som vant. Kritikerne ba oss se bak resultatet og hadde vi møtt en bedre motstander hadde vi tapt. Så hadde vi noen kamper der vi dominerte, men ikke fikk resultatet vi fortjente. Da fortjente vi ikke å vinne fordi vi ikke vant. Bodø/Glimt har på to kamper mot oss i år skapt fire store målsjanser. Dem har scora tre mål og tatt fire poeng. Helt rettferdig, mener kritikerne. Vi er bare ikke bedre.

Kjetil Rekdal har den siste uka sagt at Vålerenga spises opp innenfra, og han har et meget godt poeng. Vi har tilhengere som ser etter feil og som raser når dem oppdager en. Uansett hva vi gjør så er det feil. Bruker vi den spilleren i stedet for den, er det feil. Gjør vi det motsatte er det også feil. Spiller vi på den måten er det feil. Gjør vi det motsatte er det også feil. Da Vålerenga var så frekke og takka supporterne som tok turen til Bodø i går, var flere ute og sa at dem ikke skjønte hvorfor folk gadd å se på dette møkkalaget. Det er våre egne folk som sier dette. Folk som kaller seg Vålerenga-supportere som ikke skjønner at andre supportere drar for å støtte Vålerenga. Tygg på den.

 

 

 

8 kommentars på “Engamorgen lørdag 3/10-15: For en gjeng med bønder!

  • 3. oktober 2015 i 11:45
    Permalink

    Som om jeg skulle skrivi det sjøl! Har i den siste tida vært nærmest oppgitt over nett-troll dominansen på div. forum! Alt skal være negativt!
    Det værste er slaktingen og hetsing av egne spillere! Virker helt målbevisst! Både under kamp – og etterpå! De fleste skjønner at ikke alt er på stell for tida – men nettopp derfor trengs STØTTE til å foreta snuoperasjonen som skal til for å rette opp detta! SKJERPINGS !

    Svar
  • 3. oktober 2015 i 13:07
    Permalink

    Apeberget er død, og har vært det lenge

    Svar
  • 3. oktober 2015 i 13:14
    Permalink

    Veldig bra Franko! La de misfornøyde, fraværende sutre i fred. Bruk ikke tid på sure ubegrunnede oppstøt.

    Svar
  • 3. oktober 2015 i 14:26
    Permalink

    Vel talt. Takk!

    Svar
  • 3. oktober 2015 i 16:26
    Permalink

    Dette er en av hovedgrunnene til at jeg ikke lenger er på forumet. Folka som henger på forumet har mer eller mindre unisont avvist at stemninga der har endra seg og at det stort sett er negativitet som sprer seg der (selv om alle skulle vise seg å ta feil, er det ikke dermed sagt at alle på forumet har bidratt negativt), så der er det liten grunn til å tro at noe endrer seg.

    Svar
  • 3. oktober 2015 i 20:19
    Permalink

    Så JÆVLIG BRA skrivi, snakk om å treffe spikern på hue, desverre er klanen (som jeg er medlem av) i ferd med å gå fra Norges beste supportere til Norges dårligste supportergruppe, og bli en gjeng med sutrekopper (gjelder selvsagt ikke alle, men en altfor stor andel) ?

    Svar
  • Tilbaketråd Engamorgen 4/10-15: Seier til Iskrigerne | Aperopet

  • 5. oktober 2015 i 10:16
    Permalink

    Utrolig bra skrevet !! Møkkalei alle som bare må si noe negativt hele tiden, selv om vi vinner. Når folk sier at dette gidder de ikke gå å se på, da sier jeg enkelt: IKKE kall deg supporter. Ekte supportere støtter i med og MOTGANG!!
    Ære være laget i mitt hjerte

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *