Engamorgen tirsdag 6/10-15: Rekrutta imponerte igjen!

Niklas Castro og Vålerenga 2 spilte uavgjort mot Tromsdalen i går. Foto: vif-fotball.no.

Vålerenga 2 slo KFUM borte og dermed måtte den kristelige foreninga be om hjelp fra Vålerenga 2 for å beholde serieledelsen. Den hjelpa fikk dem i gårsdagens bortekamp mot opprykksfavoritt Tromsdalen.

Før gårsdagens kamper var KFUM tre poeng foran både Tromsdalen og Grorud, men tromsølaget ville gå á poeng med seier mot Vålerenga 2 på kunstgresset i Tromsdalen. TUIL hadde seks strake seire hjemme, mens Vålerenga sendte et reint juniorlag oppover så det var få som trodde på noe annet enn tre poeng til hjemmelaget. Men Vålerenga ville det annerledes.

Vålerenga 2 tok ledelsen på straffe ved Henrik Udahl etter 36 minutter mot spillets gang så da TUIL utlignet rett før pause var det langt fra urettferdig. Sander Pettersen sendte på ny Vålerenga i ledelsen åtte minutter ut i andre omgang, og selv om Vålerenga spilte bedre nå, var det ikke urettferdig da TUIL fikk sin mulighet fra straffemerket etter 73 minutter. Det kom ingen flere mål og kampen endte 2-2.

Med tre kamper igjen å spille leder dermed KFUM med to poeng på TUIL før lagene møtes på Ekeberg søndag. Nå spørs det hvor motiverte “Kåffa” er på å rykke opp, men seier i den kampen og vi får et oslolag i OBOS-ligaen. Uansett vil Grorud høyst sannsynlig ta tre poeng da dem møter bunnlaget Holmen i helga, og vil ta innpå laget – eller lagene – som taper poeng på Ekeberg.

Stabæk 2 tapte hele 1-6 i går og dermed stakk Vålerenga 2 ytterligere i fra i kampen om å bli Norges beste rekruttlag. Vålerenga har nå et forsprang på seks poeng og vesentlig bedre målforskjell enn bæringene. Seier hjemme mot Finnsnes søndag kl 17 vil ikke bare sikre Vålerenga å bli beste rekruttlag, dem vil også bli tidenes beste andrelag i Vålerenga-historien. Med poenget i går tangerte nemlig Vålerenga klubbrekorden på 36 poeng.

Vålerenga feira derfor poenget i går som seier som vi ser i videoen under.

Vålerenga Ishockeys bortekamp mot Sparta Sarpsborg 24. oktober vil ha gratis inngang. Det kan Sarpsborg Arbeiderblad avsløre.

– Vi håper at vi skal fylle Sparta Amfi til siste sete mot Vålerenga. Mener at det kan være en enda mer attraktiv motstander enn de vi har hatt tidligere, sier markedssjef i Sparta Daniel Björnberg til avisa.

Sparta har hatt tradisjon for å ha én gratiskamp hver sesong, og klubben håper sponsorene vil ta en del av regninga. Sparta Amfi tar for øvrig 3.950 tilskuere.

Riki Alba er på lån fra Vålerenga til Bærum, og spissen scoret igjen i gårsdagens kamp mot Fredrikstad i OBOS-ligaen. Det melder Nettavisen.

Dette var hans 12. mål på 26 kamper for bæringene.