Engamorgen lørdag 10/10-15: Gjør klar kordamene – Norge speller!

mafia_nff_hallen

Når man tror NFF ikke kan finne på mer sprell så kliner dem til enda mer enn før. Til kampen mot Malta i dag har dem henta inn et kor for å lage stemning. Ja, og så frikjenner NFF seg selv i habilitetsspørsmål.

Det minst overraskende først: Fotballbladet Josimar har ledet an i kampen mot korrupte Norges Fotballforbund (NFF) med en rekke saker. Sist ut er habilitetsspørsmålet til valgkomiteens leder, Marianne Brynildsen. Det er valgkomiteen som plukker ut sin kandidat til presidentvervet i NFF og da lukter det vondt når lederen har fått flere styreverv i datterselskapene til presidenten hun skal finne.

Ikke overraskende synes ikke NFF det er noe å ta på vei for.

– Gjennom 3,5 år har vi i valgkomiteen ikke opplevd noen habilitetskonflikt med at hun har styreverv i NFF sine heleide datterselskaper. Marianne Brynildsen har utført sitt verv med stor integritet i ulike spørsmål som har vært behandlet. Valgkomiteen er bredt sammensatt og representerer alle organisasjonsledd i norsk fotball, og har innstillende myndighet overfor NFFs ting, står det i pressemeldingen fra NFF gjengitt av TV 2.

BI-professor, og forfatteren av flere bøker om granskning av hvitsnippkriminalitet, Petter Gottschalk har tidligere vært sterk kritisk til Brynildsens mange roller i datterselskapene.

– Hun er ikke bestukket i betydningen penger, men da hun fikk et prestisjeverv i et selskap som hierarkisk er under Hallén, så er det en type bestikkelse fordi det gir henne prestisje. Så man kan faktisk mistenke Hallén for å ha bestukket henne ved å gi henne stillinger. Og gjenytelsen er da at han blir gjenvalgt. Så langt kan man dra det resonnementet, sa Gottschalk til TV 2.

Da er det bra at NFF frikjenner seg selv – nok en gang.


Norge spiller en viktig kamp mot Malta på Ullevaal i dag og kun seier er godt nok for at landslaget skal ha mulighet på en direkteplass i neste sommers sluttspill. At Norge lå an til dette kom svært overraskende på NFF som fikk panikk i høst: Tenk om folk ikke lager stemning på kampen?

Løsningen er like typisk NFF som alltid: Vi henter inn et kor som kan synge!

Og alle var enige om at det var en kjempegod idé!

– Vi vil bidra til en ordentlig festaften og da er litt sang og moro på andre måter midler som er med på å skape stemning, forklarer arrangementssjef Dag Vestlund til VG.

Så mot Malta har hundre korister funnet sin plass på tribunen i stedet for ekte fans som ikke får se den nå utsolgte kampen.

Ikke bare utelukker arrangementsansvarlig lignende stunts i framtida, han har også sitt eget syn på hva god stemning er.

– Stemningen mot Kroatia var fenomenal. Det er ikke hver gang bølgen går. Med en sånn interesse, vil vi gjøre alt for at folk skal få en ordentlig fin opplevelse, sier Vestlund.

Bølgen, som ble oppfunnet av Coca Cola før Mexico-VM 1986, er et eksempel på god stemning. Hundre korister det samme. Og slapp av, dem får jo ikke betalt for å være der – det skulle tatt seg ut. Dem får bare gratisbilletter og alle utgifter dekket…

For Guds skyld, ikke gjør noe for å få ordentlige fotballsupportere på kamp!


Men det er viktigere kamper som spilles i dag også. Vålerenga Ishockey tar turen ut i skauen for å spille mot Kongsvinger Knights. Det har Glomdalen laget en sak på.

Vålerenga Ishockey har også en sak om kampen.

Kampen kan du se på TV 2 Sumo eller høre på Klanens Webradio eventuelt en kombinasjon av de to. Kampstart er klokka 16:00.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *