Engamorgen tirsdag 27/10-15: Rekdal hyller Berre

Morten Berre i aksjon mot Stabæk. Foto: Grydis.no
Morten Berre i aksjon mot Stabæk. Foto: Grydis.no

Vålerenga kjører nå klubbtilbud på 50kr til Berre-kampen. Vi ser på muligheter for premiepenger og europacup. Det og mere til i dagens Engamorgen:

Farvel med Morten Berre

På søndag tar vi altså farvel med Morten Berre. Vålerenga kjører tilbud på 100kr inngang, og hvis du har et lag kommer dere alle inn for 50 kroner. Klubbtilbudet gjelder for minimum 15 personer, og kan sees her.

Rekdal forteller til Aftenposten at det blir vemodig å ta farvel med Berre, og forteller at han la inn en kjempeinnsats på treninga etter de kom hjem fra Haugesund.

Berre er nummer to på lista over de med flest kamper i Tippeligaen. Daniel Berg Hestad står med 471, Berre med 451. Til RBNett forteller Berg Hestad at dersom Berre hadde tatt en sesong til, måtte også Hestad vurdert det. Det ville vel vært tidenes trolling om Berre gjorde comeback i april 2016?


Premiepenger

Det er stor forskjell på hvor mye premiepenger topplagene i Tippeligaen får. Telemarksavisa forteller at Rosenborg har stukket av med over 20 millioner i premiepenger. Andreplassen får 17,2 millioner, mens femteplassen får 9,4 mill. Det er altså en forskjell på 7,8 mill på de fire plassene. Klikk for å se hele oversikten.


Europacup?

I går snakket vi om sjansene våre for bronse. Hva med europacup? Det kommer an på hvem som vinner cupfinalen. Dersom Sarpsborg 08 mirakuløst slår Rosenborg vil kun topp tre få europacup. Men siden RBK er kvalifisert via serien vil fjerdeplassen få muligheten til å kvale til E-cup dersom de vinner cupfinalen. Hvis vi igjen ser til Analytic Minds forteller de at vi har 2,2% sjans på fjerdeplassen.

Sjansen er rimelig tynn fordi vi har igjen en vanskelig bortekamp mot Godset og en tøff hjemmekamp mot Odd. Vi er også avhengige av at Viking avgir fire poeng. De møter Molde borte og Mjøndalen hjemme. I tillegg må Odd avgi poeng mot LSK hjemme i siste runde. Dette er i alle fall det jeg tror etter å ha studert tabellen et par minutter.


Overgangssaken

Denne saken er ikke helt ferdig enda. Tor Qvarfordt Aaserød, tidligere styremedlem i Stabæk, var en av fire som var tiltalt i overgangssaken sammen med Truls Haakonsen, Lars Holter Sørensen og Inge André Olsen. Alle ble frifunnet. Nå er Aaserød tilkjent 1,2 millioner i erstatning ifølge 100% Sport.


Vraker norske Toppklubber etter annonseflopp

VG melder at det britiske selskapet Perform Group avslutter samarbeidet med Norsk Toppfotball. Samarbeidet gikk på annonser på klubbenes nettsider. Konseptet var at annonser skulle selges som en totalpakke, med alle klubbene i Tippeligaen og OBOS-ligaen. Besøkstallene på klubbsidene i norsk fotball har gått veldig ned de siste årene, men det kommer også kritikk mot Perform. De hadde ikke spesielt mobilvennlige sider, de hadde et tregt system og utenlandsk support.

Vi kan også lese at Rosenborg, Vålerenga og flere andre store klubber ble tvunget til å vrake løsninger de var fornøyd med til fordel for dette.

Nye systemer og nettsider skal stå klar til 2017.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *