Engamorgen 28/10-15: Berre-hyllesten fortsetter

Morten Berre! foto: Eivind Hauger
Morten Berre! foto: Eivind Hauger

En æra går mot slutten, og i dag mimrer vi litt om Berres fantastiske tid i klubben. Det er nesten så man må felle en tåre på en onsdags morgen.

Legenden takker av

Hvis du ikke har bodd under en stein den siste uka har du allerede fått med deg at den levende legenden Morten Berre er ferdig som spiller i Vålerenga etter årets sesong, og at han er i sin siste kamptropp på Ullevaal nå på søndag. Jeg mistenker dessuten at det skal mye til for at Berre ikke skal få noen minutters spilletid for å ta farvel med hjemmebanen sin gjennom de siste 13 årene.

De siste dagene har jeg tenkt mye på hva Berre har bidratt med i perioden sin i klubben, og det er mange gode minner. Først og fremst er det minnet om “Dukkopp-Berre” som alltid var på riktig sted inne i feltet, alltid klar for å pirke ballen inn. Et av de morsomste og mest typiske målene kom i bortekampen mot Molde i 2010, da vi vant 0-1. Berre stod utafor målet, bak stolpen, og tuppa ballen i beinet på en Molde-forsvarer sånn at den trilla i mål. En stygg scoring som ble kampavgjørende, og sikra oss tre poeng. Herlig!

Berre hadde lenge et ikke helt ufortjent rykte på seg for å falle ganske lett, men ryktet hang i lenge etter at han slutta med unotene. Et tydelig eksempel var en gang han ble felt av Sandefjords keeper på bortebane, rett utenfor feltet. Han var raskt på beina igjen for å fullføre angrepet, men dommer blåste for filming og ga Berre gult kort. Det ble en del diskusjon etter episoden, for hvorfor skulle han kaste seg bare for å prøve å reise seg igjen så fort som mulig? Ryktet om Berre som en ufair spiller forsvant ganske fort etter dette.

Og så må vi ikke glemme hvordan Berre lenge var Brann-dödaren over alle. I perioden 2005-2007 scoret han fem mål mot bergenserne i tre hjemmeseire. Blant annet et lekkert langskudd i 2007, som det var vanskelig å tro at kom fra “Dukkopp-Berre”.

Klubbens hjemmesider er fulle av stoff om Berre i anledning avskjeden. Du kan for eksempel kikke i bildegalleriet av berreblinkskudd, lese supporterbloggen til Espen Bjørneseth hvor han tar avskjed med hedersmannen, eller se intervjuet med Rekdal hvor han hyller den evigunge Berre

-Berre er en legendarisk spiller for Vålerenga. Det skulle ha vært et fullsatt Ullevaal til stede for å ta avskjed med ham sier Rekdal i intervjuet. Husk at du får billetter til alle tribuner for kun kr 100 til denne kampen, så her er det ingen grunn til å ikke møte opp. Billettene kan kjøpes her.

Om kampen sier Rekdal at ting ser lysere ut i klubben nå enn for kort tid siden. Vi har fått ting på plass etter en tøff og vanskelig august-måned. Nå presterer vi bedre og har begynt å vinne igjen.


 

Kamp mot MS i morgen

I morgen er det duket for ny hjemmekamp i Jordal Amfi og østkantnaboen Manglerud Star står på motsatt banehalvdel. På klubbens hjemmesider er det fortsatt forhåndsomtale av lørdagens kamp mot Sparta som er hovedsak, så foreløpig har vi ikke noe prematch-stoff å videreformidle. Vi satser på at det kommer i løpet av dagen.


 

Rekdal om barneidrett

De siste dagene har det vært flere saker i media om at belastningsskader hos barn er blitt vanligere og vanligere de siste åra. Dette skyldes at barna i stor grad trener ensidig, fordi de ønsker å bli god i idretten sin. NRK snakket i går med Kjetil Rekdal som sier at idrett for barn først og fremst skal være lystbetont. Nå har kanskje Rekdal en egen definisjon av lystbetont. Han har alltid vært vant til at det stilles store krav til ham, og han har tidligere uttalt at han aldri har latt barna sine vinne når han spiller fotball med dem, fordi gleden når de faktisk klarer å slå ham da vil bli større. Jeg tror nok det er en tilnærming som ikke vil oppleves som like lystbetont av alle barn. Men hvis ungene ønsker å satse er det helt kult at foreldrene legger til rette for det, spør du meg.

 

I saken har NRK også intervjuet det 15 år gamle golftalentet Tina Mazarino, som satser knallhardt mot OL i 2020. Hun gjorde sin første hole in one da hun var 10, og som en hobbygolfer på 31 som ennå ikke har gjort sin første hole in one er dette smertefullt å lese. Kanskje jeg hadde hatt nytte av å få den sportslige oppdragelsen min av Rekdal allikevel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *