Engamorgen torsdag 29/10-15: Berre loves spilletid – nesten

Evig ung og evig pen. Morten Berre er et fenomen. Foto: Eivind Hauger.
Evig ung og evig pen. Morten Berre er et fenomen. Foto: Eivind Hauger.

(Nesten) alt handler om Morten Berre i dag, men vi skviser noen ord inn om “Iskrigernes” bydelskamp i dag. I tillegg har vi noen ord om Vålerengas kontraktsløse spillere, landslaget, slåssing i Bergen og øldrikking på supporterbusser.

Dagsavisen har lagt ut en ny “Fotballsnakkis“, og der snakkes det i all hovedsak om Berre, Berre og Morten Berre. Kanskje ikke så rart. I tillegg til hovedpersonen sjøl, får vi også noen ord med Kjetil Rekdal, Christian Grindheim og Klanens Erling Rostvåg. Rekdal sier at Berre garantert er i troppen, men kan ikke love legenden spilletid. Dersom vi får to forsvarsspillere skadet så vil jeg helst ikke bruke Berre der, sier han.

Flere av disse sier noe interessant om noe annet enn Berre også. Vålerenga har ti kontraktsløse spillere etter årets sesong og to av dem har fått beskjed om å pakke baggen. Morten Berre er én av dem, men han er i dialog med Stig-Ove Sandnes om en annen rolle i klubben. Den andre er Lars Hirschfeld som også han skal takkes av søndag. Selv om vi mistenker at det meste er klart for de andre så venter klubben med å avsløre dette før etter sesongen.

Erling Rostvåg forteller at Morten Berre langt fra var et fenomen fra starten i Vålerenga-karrieren. Han mente at enkelte supportere er veldig flinke til å finne syndebukker, spillere som korsfestes uke etter uke egentlig uansett hvordan dem spiller, og at det tar tid før dem får aksept på tribunen. Vi har hatt mange sånne spillere i klubben opp gjennom åra – inkludert våre to mestspillene gjennom Vålerengas historie: Berre og Freddy dos Santos. I år er det spesielt Jonatan Tollås Nation, som får skyld for Wæhlers personlige feil, og Deshorn Brown, som får skyld for egentlig alt annet.

 


Vålerenga Hockey Hockey

Dagbladet har en lengre sak om Martin Laumann Ylven i dagens avis – men på nett er den gjemt bak en betalingsmur så vi kan ikke fortelle hva som står der.

Vålerenga møter Manglerud/Star til bydelskamp på Jordal i kveld. Vålerenga vant 3-2 i “Garasjen” etter tidenes lengste straffeslagskonkurranse da lagene møttes der for noen uker siden. Nå er Vålerenga så store favoritter at selv Kjetil Rekdal tror på dem (advarsel: Content marketing!).

 


 

Landslaget

VG har snakka med en del fotballkjendiser om Marcus Pedersen bør bli tatt ut på landslaget. Kjetil Rekdal sier il avisa at han ikke har tenkt på om Pedersen bør tas ut på landslaget, men syns det er «gøy at han har funnet tilbake til et bra nivå».

– Og det er mulighet for å spille seg inn på landslaget hvis man holder et bra nivå, legger Vålerenga-treneren til.


 

Dyre slag

Før kampen mellom Brann og Vålerenga i Bergen i fjor skal rundt 50 personer ha vært involvert i en slåsskamp. Dagen etter slagsmålet skrev politiet ut forelegg til 22 personer, melder Bergens Tidende. Hver av dem fikk krav om å betale 30.000 kroner, men nektet å betale.. Nå er 17 av dem tiltalt. De er menn i alderen 19-37 år og kreves for 30.000 kroner hver for at de «forstyrret den alminnelige fred og orden».

En av mennene er fra Bergen, de andre har adresse på ulike steder på Østlandet. Seks er bosatt i Oslo.


 

Nitrist for Oddrane

Er du Odd-supporter er livet kjedelig nok som det er, men nå gjør klubben livet som supporter faktisk enda kjedeligere. Ingen på de to bussene som skal frakte om lag 70 supportere til Oslo for å se Vålerenga – Odd søndag får lov å drikke alkohol på bussen.

– Vi gjør dette for å sende ut et signal. Dette er en klar melding om at vi reiser til Oslo for å heie på laget, og ikke for andre grunner, sier Dag Harald Johansen i Oddrane, til Telemarksavisa.

– Vi hadde en litt uheldig episode i Drammen der noen personer hadde drukket litt for mye alkohol. Nå prøver vi uten, fortsetter Johansen.

Fordi noen få ikke klarer å kontrollere seg skal alle straffes for det. Heia Norge!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *