Engamorgen tirsdag 3/11-15: Molde er krenka

Krenka Molde-ordfører. Foto: Gard Rimestad/Flickr
Krenka Molde-ordfører. Foto: Gard Rimestad/Flickr

Martin Laumann Ylven står over landslagssamlingen. Molde er veldig krenka, Brann prøver å krenke oss, og LSK blir krenka av forbundet. Hos Oddrane er alle som vil drikke øl krenka.

Les mer i dagens Engamorgen:

Laumann Ylven skadet

Det er landslagspause i hockey, og Vålerenga er altså på femteplass på tabellen. To poeng bak Sparta og to foran Storhamar. Landslaget møter Danmark, Frankrike og Ungarn i Stavanger til helga. Steffen Søberg og Morten Ask er i troppen i tillegg til kjenninger som Alexander Bonsaksen, Daniel Sørvik, Mats Rosseli Olsen og Olimb-brødrene.

Martin Laumann Ylven var tatt ut, men må stå over med en strekk han pådro seg mot Sparta på lørdag. Til TV 2 forteller han at han er ute en stund, men at skaden ikke er veldig alvorlig. Ylven forteller også om den lange veien tilbake fra skader og at han har hatt syv (!) hjernerystelser. Les hele intervjuet her. I år har Laumann Ylven 10 (5+5) poeng på 12 kamper.


“Hater Molde By”

Provinsielle feider kan være ganske morsomme å se på på avstand. Kanskje spesielt Ørsta-Volda, men Trondheim-Molde er omtrent like gøy. Rosenborg valgte å feire seriemesterskapet på en skikkelig johan måte og rope “Hater Molde By” mens de feiret med supporterne sine. Det er urkomisk. Når vi feiret seriemesterskapet i 2005 tenkte jeg ikke på Lillestrøm på noe tidspunkt den dagen og kvelden.

Men det gjør Rosenborg og trønderne. Molde ble ekstremt krenka av dette, og nå vurderer NFF å straffe Rosenborg i følge TV 2.

Moldes ordfører Torgeir Dahl (H) sier følgende til TV 2:

– Hvis forbundet mener alvor med at spillere skal stå frem som gode rollebilder, så vil jeg tro at de vil ta fatt i saken, selv om dette er Rosenborg som seriemester.

Herregud så patetisk. Er det ingen grenser for hva vi skal være krenka for i dette landet?

Kjetil Siem, nå alvorlig generalsekretær i NFF og tidligere VIF-direktør som hata Lyn, utelukker ikke straff til Rosenborg og sier de skal se nærmere på saken.

Utrolig pinlig.


“Hater Oslo By?”

I Bergen sitter det et noget spesielt folkeslag. De mest oppmerksomhetssyke av alle. Vi har ikke hørt mye fra dem på en stund, men nå som de har klart å karre seg ut av OBOS-ligaen smeller det fra dem på sosiale medier at de slo oss (Ja oss – Vålerenga) i gjennomsnittelig tilskuertall – med 24!

Det er jo ganske imponerende at de har bra med tilskuere i OBOS-ligaen. Men så er dynamikken i Bergen rimelig forskjellig også. Folk sto ikke i kø utenfor da supersvensken styrte skuta på grunn. Det er også verdt å merke seg at Brann hadde over 15.000 i siste runde da opprykket skulle feires med et knepent 2-1 tap for Hødd.

Er vi krenka? Absolutt ikke. Brann har hatt høyere tilskuertall enn oss siden tidenes morgen.

Men det er kanskje ikke så morsomt å fokusere på at Brann er den klubben som rykker opp med nest lavest poengsum noen gang, og at de kom hele ni poeng etter Sogndal.


Bøffelbot

De alvorlige herrer i NFF har gitt Lillestrøm 75.000 i bot for kanarifansens pyrobruk mot oss på Ullevaal i juli. “I tillegg ble det kastet en snusboks inn på banen i det 78. minutt”.

NFFs påtalenemd legger til grunn at alt skjedde inne på LSK-fansens område, og dermed står LSK ansvarlig som klubb.

Gidder ikke mene så mye om dette, dette er sånn ting gjøres. Man vet det er ulovlig, men man synes det er fett. Så da drar man på klubben man elsker 75.000 i bot mens de er i rød sone og i alvorlig fare for å opphøre å eksistere. Men man får sendt tifobilder til utenlandske twitterkontoer for å vise seg fram, da.

Les hele saken.


Oddrane

Partyfolka i Oddrane kjørte alkoholfrie busser til Oslo forrige serierunde, og Tommy Hagen i Oddrane er godt fornøyd med resultatet. Dette kom etter at to personer var dritings på tur til Drammen tidligere. Han ene ble faktisk utestengt fra Skagerak Arena i ett år, men begge to har nå anket og fått redusert sine straffer.

Tommy Hagen sier dette til Varden:

– Hvis det åpnes for alkohol igjen, så bør det i alle fall være et minimumskrav at de kommer overskjenking til livs. Personlig ville jeg helst sett at alle som kan får lov til å kose seg med en øl eller lignende til og fra kamp. Men hvis noen ødelegger med dårlig oppførsel går det dessverre utover fellesskapet. Sånn fungerer samfunnet. Vi har ikke råd til at unge og barnefamilier ikke vil reise med oss. Da er det best uten alkohol.  

At barnefamilier reiser med supporterbuss til match er jo rimelig spesielt vil jeg si. Men man velger altså å totalforby øl for ALLE fordi man ikke har intern selvjustis eller vakter som klarer å si ifra.

 

Det var dagens Engamorgen. Stay Krenka!

 

 

 

 

2 kommentars på “Engamorgen tirsdag 3/11-15: Molde er krenka

  • 3. november 2015 i 14:34
    Permalink

    Det hadde vært artig å høre en kommentar fra selveste Ivers om hva han synes om denne trakaseringen og forferdelige krenkelsen av molde by…
    Fornøyd med bøtene til lsk da de stoppet kampen mens vi hostet og harket….

    Svar
  • 3. november 2015 i 20:40
    Permalink

    Det rare med Ivers er at ingen ser ut til å huske at det var i Dovrehallen etter sølvet i 2004. Alle tror det var i 2005. Vi skulle møte Rosenborg rett etterpå i Royal League.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *