Engamorgen 28/1-15: Spissrykter og Hockey

I dagens Engamorgen verserer det spissrykter, og vi myser på gårsdagens hockeynederlag.

Det verserer rykter om at Vålerenga skal være ute etter Gary Martin, en 24-årig spiss på KR Reykjavik. Han er et Middlesbrough-produkt som har tatt en mildt sagt uvanlig karrierevei. Ryktet ser ut til å stamme fra den islandske nettsiden Fotbolti.net, som spekulerer i om Vålerenga vil ha han som erstatter for Kjartansson. KR har også avvist bud fra Sarpsborg på spilleren. Royal Mouscron har visstnok forhandlet med KR i flere uker allerede, og når sant skal sies er det vel litt kulere å spille i Belgia enn i Tippeligaen. Vi har ikke klart å finne noen flere kilder om spilleren etter den islandske saken, men vi holder ører og øyne åpne.

Det har også vært en del rykter om Ola Kamara, men nå meldes det at Kamara antagelig blir Molde-spiller. De har vel snart flere spisser i stallen enn vi har spillere totalt, men når NFF har godkjent Moldes økonomiske doping er det vel bare å ture fram. Molde minner egentlig om en fotballversjon av “Hoarders” – TV-serien om folk som skaffer seg mer og mer saker og ting uten å greie å kvitte seg med noe.


“Storskjermen er kommet for å bli” hørte vi speaker annonsere på Jordal Amfi i ca 1999, da de hadde hengt opp et lerett og prosjektor på gangbrua over til scenen i enden av hallen. To uker senere var den borte, og borte ble den. Men nå har det dukket opp en skikkelig flott storskjerm på scenen, og det fungerte utmerket. I alle fall med direktesendingen til TV2, som i motsetning til Tippeligaen viste repriser av både kontroversielle og ukontroversielle situasjoner. Blant annet divingen til Luke “Stupedama” Moffatt: I andre periode fikk han et bump i siden av hjelmen fra Brede Csiszars godt polstrede hanske, og så ut som han pådro seg hjerneblødning, kraniebrudd og trippel nakkeknekk i en og samme sleng. Overraskende nok var han oppe igjen rett etterpå. Noe mer innhold var det egentlig ikke, vi kan ikke regne med at Vålerenga Hockey stiller med ferdigprodusert grafisk pakke med en gang heller – det er Enga vi snakker om. Det kommer sikkert en dag, bare for guds skyld: ingen kisscam!

Altså ble det desverre ikke seier på Jordal Amfi i går. Fjøsnissene fra Hamar stakk av med alle poengene etter en svak kamp av Enga (19-31 i skudd). Det var i midtperioden det skar seg, og Enga klarte aldri hente det inn.

Som min kjære sidemann påpekte: Hvis man hadde gått igjennom historikken og sammenliknet perioder ville man nok sett at Vålerenga har vært svakere i 2. periode i lang tid.

Det var også en underlig situasjon på Amfien i går, og også ganske historisk, da jeg er rimelig sikkert på at det er første gang dette har hendt der: Storhamars Joakim Jensen kommer alene og finter ut Steffen Søberg. Han setter pucken strøkent i mål på backhand. Dette ser utrolig nok ikke dommer, slik at Vålerenga kontrer og har målet åpent fordi Storhamars keeper er et eller annet sted på banen og jubler med medspillere. Vi klarer seff ikke sette pucken i åpent mål, men samtidig blir det avventende utvisning på Storhamar. Etter videodømming blir målet korrekt godkjent, og klokka stilles da tilbake. Men hva da med Storhamars utvisning? Det var så mange på tribunen som var skråsikre på at dommerne tok feil da Vålerenga fikk overtallsspill, at Vålerenga-fansen begynte å rope “amatører” til dommerne.

Men dommerne hadde rett. Svaret finner vi på side 62 i regelboka. I regel 94, punkt X står det:

Enhver utvisning som idømmes under situasjonen i Regel 94-viii eller etter at dommeren har stoppet spillet for det andre målet skal sones, bortsett fra den første lille straff til det laget som fikk mål imot (som etter reglene er opphør av straff når et mål er scoret ved avventende utvisning).

Skikkelig nerdestoff for hockeynerds der. Dersom det hadde vært utvisning på Vålerenga ville den altså blitt visket ut.

Det som er fint med ishockey er at man ikke trenger å vente lenge til neste kamp. Den går førstkommende søndag i kjøpesenteret på Lørenskog.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *