Engamorgen fredag 13/11-15: Seier over Stjernen

Jørgen Karterud. Foto: grydis.no.
Jørgen Karterud. Foto: grydis.no.

Vålerenga slo Stjernen i går og i Sparta får man ikke lenger komme med rasistiske ytringer.

Etter en kjedelig landslagspause var det endelig klart for hockey igjen i går kveld, og Vålerenga møtte Stjernen hjemme i Jordal Amfi. Hjemmelaget tok en tidlig ledelse ved Mathias Trygg i første periode, før gjestene utliknet midtveis i andre.

I tredje periode ble det ett mål til hvert av lagene, og Erik Follestad Johansen var vår andre målscorer.

Matchen gikk dermed til sudden, som Vålerenga avgjorde etter 13 sekunder med et mål av Tobias Lindström.

Dermed blir to av tre poeng igjen på Oslo Øst.

I tillegg til poengene tar vi med oss den gledelige nyheten om at både Tallak Lyngset, Anders Hilt Jørgensen og Martin Laumann Ylven var tilbake etter skader.

klubbens sider kan du høre målscorer Mathias Trygg sine tanker om matchen.


 

I slutten av oktober ble Vålerenga Hockeys U20-spiller Raymond Sørensen utsatt for gjentatt rasistisk hets fra to Sparta-spillere under en kamp i Jordal Amfi. Det er rystende at det fortsatt finnes den typen holdninger i norsk idrett, og det hele blir ikke bedre av at hockeyforbundet nå har konkludert med at de to Sparta-spillerne ikke skal ilegges noen form for sanksjoner.

Sa.no omtaler pressemeldinga fra Sparta, hvor de forteller at klubben tror på spillerne når de forteller at de ikke har kommet med rasistiske uttalelser, men at de samtidig har “innskjerpet” overfor spillerne at rasistiske tilrop ikke skal finne sted.

Det er litt rart å frikjenne spillerne og samtidig stramme dem opp, og det er mulig å tolke det slik at klubben ikke tror helt på spillerne allikevel.


 

Vålerenga Fotball scora 49 mål denne sesongen. Her kan du se dem alle sammen, på rekke og rad. Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *