Alt du trenger å vite om sesongkort 2016

sesongkort2016_rth6ssmgdt0e15gjhzc4jxls7

Vålerenga har offentliggjort detaljene for sesongkortene 2016 og det blir det reaksjoner av. Sangfeltet på Bendit avvikles, det satses på barn og ungdom og gulroten i det fjerne er nytt stadion i 2017. Aperopet gir deg her en grundig oversikt over alt som har med sesongkortet å gjøre.

Dette er et langt innlegg, men vi håper du tar deg tid til å lese hele.


 

Bakgrunn

De fleste av oss som følger Vålerenga tett bruker mye penger på å støtte favorittlaget vårt. Vi drar på hjemmekamper, vi reiser på bortekamper, tar oss noen øl og kjøper supportereffekter. Realiteten er at det eneste Vålerenga Fotball Elite ser av disse pengene direkte er det du bruker på sesongkort/billetter. Elitedelen i Vålerenga har ingen eierinteresser i verken Sjappa, Bohemen, Vertshuset eller bussene. Ei heller kioskene på Ullevaal Stadion.

Vi har en meget tålmodig eier i London som bruker enda mer penger på Vålerenga, men hovedsakelig skjer dette i det stille da det ikke er sexy å prate om millionunderskuddene han dekker. Men han er ikke dum-snill. Han er fornøyd med at Vålerenga har klart å kutte utgiftene såpass mye som det de har klart, men han er ikke fornøyd med at inntektssida fortsatt er så lav som den er. Og i hvert fall ikke med at den synker fra år til år (les: Tilskuernedgang).

Her kommer sesongkortsalget inn.

Vålerenga har som målsetning å selge 3.000 sesongkort til privatmarkedet for kommende sesong. Jo flere sesongkort som selges, jo bedre blir økonomien i klubben, jo bedre og større investeringer kan vi gjøre i spillermateriellet som forhåpentligvis gjør oss bedre sportslig. En fotballklubbs “circle of life” der altså.

Men la oss gå nærmere inn på de ulike delene ved neste års sesongkort.


 

Kort oppsummert

 • Sesongkortsalget starter tirsdag 1. desember klokka 10.00.
 • Sjekk vifsesongkort.no for all informasjon.
 • Sesongkortene kan kjøpes på Billettservice og i Sjappa.
 • Sesongkortene må hentes i Sjappa. Kjøper du i Sjappa vil du få sesongkortet ditt når du betaler.
 • For å benytte deg av Klanens tribune (Vestbredden) må du være medlem i Klanen. Medlemsskapet kan du kjøpe i Sjappa, og du vil da også få kortet i lomma med en gang.
 • For å benytte deg av Klubbtribunen (ved siden av Vestbredden på Oddsen-tribunen) må du være medlem av Vålerenga Fotball Elite.
 • Miniklanen holder til ytterst på Vestbredden (felt 101).
 • Det blir ikke sesongkortsalg til Bendit-svingen. Det blir ikke sangfelt for stående supportere i Bendit-svingen.
 • Vålerenga har differensiert sesongkortprisene som voksen, ungdom (12-17 år) og barn (6-11 år).

 

Forkjøpsrett på nytt stadion

Den største gulroten for å kjøpe sesongkort for 2016 er utvilsomt at de 3.000 første får forkjøpsrett til supportersvingen på vårt nye stadion som vi flytter inn på sommeren 2017. Selv om vi vil ha ståplasser, må det åpnes opp for å sette inn seter den dagen vi skal ut i Europa igjen. Kapasiteten på den nye tribunen med seter vil være 3.000. Derfor settes også grensen for antall sesongkort som selges på denne seksjonen til 3.000. På seriekamper, og cupkamper om vi skulle være så heldige å få oppleve det igjen, vil det være ståplasser og derfor enkeltbilletter til salgs utover de 3.000 sesongkortene som selges.

Det er ikke øvre begrensninger på øvrige seksjoner på det nye stadionet så derfor vil alle som ønsker sesongkort her få det. Men her er det førstemann til mølla. De første som kjøper sesongkort i 2016, vil få plukke ut sitt sete først på vårt nye stadion (overalt unntatt supportertribunen hvor det vil bli ståplasser).


 

Stående, syngende supportere

Vålerengas aktive supportere samles i 2016 på én tribune – Oddsen-tribunen nedre (Vestbredden). Det blir ikke eget sangfelt i Bendit og det vil ikke være rom for å starte et eget sangfelt med stående supportere der. Etter det Aperopet erfarer vil forsøk på dette bli slått ned på. Dette skjer av to grunner: Den første, og mest åpenbare, er Vålerengas brudd med Ikaros/Iskoboys. De alternative har vært fantastiske på sitt beste, men det stikk motsatte på det verste. Her har noen få ødelagt for alle dem som bare var ute etter å lage mest mulig liv på tribunen. Den andre grunnen er å samle supporterne på én tribune allerede nå så vi ikke får sjokk når vi kommer til ny stadion. Det er mange forskjellige måter å være aktiv supporter på, og på vårt nye stadion skal vi alle leve side om side. Derfor ønsker klubben å begynne overgangen allerede nå.

Men hvorfor samles vi ikke heller i Bendit-svingen, spør du kanskje. Grunnen er bråket med de alternative. Ganske enkelt.

For å få plass på Vestbredden må du være medlem i Klanen. Det er flere som av ulike årsaker ikke ønsker å være medlem der så derfor åpnes halve felt 105, samt hele 106, som en “klubbtribune”. I utgangspunktet en sittetribune for de litt mer aktive enn de som finner sin plass på hovedtribunen. For å få plass her må man være medlem av Vålerenga Fotball Elite. Det betyr at feltene for de mest aktive supporterne vil være medlemstribuner, og ikke åpne-for-alle som det var i Bendit i år.


 

Bendit-svingen

Vålerenga solgte 350 sesongkort i Bendit-svingen denne sesongen. Ikke et voldsomt antall med andre ord. Flesteparten av disse hadde tilhørighet på felt 227. Vålerenga håper disse supporterne nå blir med over på Vestbredden og finner sin egen plass der. Det skal være rom for aktiv flagging, synging i 2 x 45 og alt som har med (positiv) ultras-kultur på Vestbredden i 2016. Klanen har en formidabel jobb med å gjøre plass til alle på sin tribune – en oppgave Vålerenga er sikre på de klarer.

Inntrykket av at Klanen består av drita fulle 50-åringer som klager på alt og alle skal vekk. Internjustisen skal tilbake, og bruker du kampen på å spre dritt, skal du få høre det. Det være seg både mot egne spillere og egne supportere.


 

Kjempetilbud for barn, ungdom og familier

Vålerenga har ikke fulgt med i tiden og aldersgjennomsnittet på kamper er alt for høyt. For å gjøre noe med dette legger klubben opp til kjempepriser for de yngste supporterne. Et sesongkort for ungdom (12-17 år) koster bare 1.100 kroner uansett hvor på stadionet du står/sitter. Et sesongkort for barn (6-11 år) på alle seksjoner koster 700 kroner.

Nytt av året er innføringen av “langside familie” som holder til på felt 122 og 115 på hver sin side av hovedtribunen. Her kan en voksen kjøpe sesongkort sammen med et barn/ungdom for kun 1.300 kroner.

Den yngre garde har blitt oversett i mange år og det ser man på den generasjonskløfta som er på tribunene i dag.


 

Henger’n åpnes opp for alle

Vålerenga har som kjent ikke tilgang til UBC-losjene på Ullevaal og har derfor laget sitt eget folkelige VIP-opplegg: Henger’n. Her får man tre matbonger og to drikkebonger (ja, du kan få øl) i tillegg til de beste plassene på stadionet (Telenor Øvre). Dette tilbudet har tidligere kun vært for sponsorer og deres følge, men åpnes nå opp for alle. Et sesongkort her koster 9.900 kroner.

Aperopet har anmeldt Henger’n tidligere. Les vår dom her.


 

Priser

I år kostet et sesongkort på Vestbredden 2.100 kroner pluss billettgebyr, altså 2.165 kroner. Til 2016 økes denne prisen marginalt til 2.300 kroner inkludert alt. Det beste er at denne prisen fryses så den gjelder også for 2017 hvor vi skal spille både på Ullevaal og vårt nye stadion. Det blir med andre ord ikke en økning av prisen i 2017!

Det er prisen for voksen som øker, mens den senkes dramatisk for ungdom/honnør og barn.

Prisen på sesongkort på hovedtribunen er 3.000 kroner.

Aperopet har tatt en titt på våre tippeligarivaler for å finne ut hvor mye det koster å se lagene deres. Her er oversikten vi har utarbeidet:

Sesongkortpriser Tippeligaen 2016
Klubb Langside Kortside Supporter
Brann 3000 – 4000 3000 2000 (kortside)
Lillestrøm 2000 – 4800 2000 1000 (langside)
Molde 2190 – 4999 1790 1200 (kortside)
Rosenborg 2040 – 4230 1680 1399 (kortside)
Sarpsborg 900 – 2700 800 – 1300
Strømsgodset 3400 1750
Viking 3500 – 4200 2000 – 2500 1500 – 2000 (kortside)
Vålerenga 3000 2300 (langside)
Aalesund 2500 – 4100 1100 – 1800 1250 (kortside)

Merk: De øvrige lagene har ikke offentliggjort sine sesongkortpriser ennå. Rosenborg inkluderer 3. runde i cupen (dersom de får hjemmekamp), samt 1. kvalikrunde i Europa, i sitt sesongkorttilbud.

De beste plassene på langsidene er med andre ord billigere hos Vålerenga enn de fleste av våre konkurrenter. Vi har ikke sesongkort i svingen og skiller oss derfor ut fra alle andre, men her varierer prisene voldsomt. Det er kun Klanen og Kanari-Fansen som har sesongkort på langsida. Deres kort er en del billigere, men da må man også stå sammen med Kanari-Fansen så det går opp i opp.

Vålerenga har opp gjennom årene forsøkt seg på flere tilbud i forbindelse med salg av sesongkort. Å få rabatt hvis man kjøper før en gitt dato har ikke hatt noen effekt. Vervekampanjen vi hadde for noen år siden hadde ingen effekt. “Super-onsdagen” vi hadde for et par år siden hvor vi solgte sesongkort for en tusenlapp, var derimot en enorm suksess. Ulempen var at sesongkortene ble så billige at klubben nesten ikke tjente noen penger på det. Og på tross av dette super-salget, solgte vi ikke flere sesongkort enn sesongen før – inntektene bare ble mye mindre.

 


 

Fordeler

Ved å kjøpe sesongkort hjelper du Vålerenga økonomisk slik at de får bedre oversikt over inntektene kommende sesong. Som takk for det får du også noen fordeler:

 • Forkjøpsrett på sesongkort på nytt stadion i 2017.
 • Forkjøpsrett på alle bortekamper i Tippeligaen, cupkamper, cupfinale og showkamper.
 • Ta med en venn-tilbud: Kjøp inntil to billetter til venner og familie med rabatt.
 • 10 prosent rabatt på supporterutstyr kjøpt i Sjappa.
 • Gratis adgang til alle Vålerenga 2s hjemmekamper i Vallhall.
 • Eksklusivt møte med spillere og trenere én gang i sesongen.
 • Alle sesongkortinnehavere er med i trekninger om flotte premier.

Dette er avskrift fra klubbens sider og neppe aktuelt for mange. Uansett, kjøper du en drakt og en t-skjorte i Sjappa så sparer du en hundrelapp. Drar på fire kamper med Vålerenga 2 sparer du 200 kroner.

Men den viktigste grunnen til å kjøpe sesongkort for 2016, utover å støtte Vålerenga, er forkjøpsretten til supportersvingen på vårt nye stadion. Tør du vente?

Èn kommentar på “Alt du trenger å vite om sesongkort 2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *