Noen kommer, noen blir, noen går. Her er status for Vålerenga Fotball

Det kan bli flere innlegg av Enar Jääger på Ullevaal i 2016. Foto: grydis.no.
Det kan bli flere innlegg av Enar Jääger på Ullevaal i 2016. Foto: grydis.no.

Det er drøye to dager til vi må bytte kalender, og dermed er det flere spillere som står uten Vålerenga-kontrakt. Vi har sett nærmere på statusen til disse spillerne.

Det som virker mer eller mindre klart er at Enar Jääger fortsetter i Vålerenga. Estlenderen kom til klubben i august og spilte i samtlige ni kamper etter det. I åtte av de spilte han samtlige 90 minutter, mens han mot Viking hjemme ble byttet ut etter 68 minutter. På Aperopets spillerbørs endte han opp med 4,78 i snitt, mens VG var litt snillere og ga han 5,00 i snitt på disse kampene.

Den allsidige forsvarsspilleren meldte overgang til Vålerenga fra Flora Tallinn og skrev under en kontrakt ut året. Nå ser alt ut som at han blir med Vålerenga også i 2016-sesongen. Med innkomsten til Anders Nædrebø har Vålerenga dermed god dekning på hele fireren i forsvar så ungguttene Markus Nakkim og Ivan Näsberg vil bli forsøkt leid ut. Det vil være til det beste for både Vålerenga, spillerne selv og klubben(e) de eventuelt går til.

Da er det sannsynligvis heller ikke plass til Alexander Mathisen hvis kontrakt også går ut ved nyttår. Han har slitt med småskader og sykdom denne sesongen noe som har gjort at han aldri har fått trent seg ordentlig opp. Selv om han fikk 20 seriekamper for Vålerenga, fullførte han bare tre av de på banen.

Situasjonen til tredjekeeper Adrian Jonuzi Møller er fortsatt uavklart, men Vålerenga har siktet seg inn på hvem de ønsker som reservekeeper kommende sesong.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *