Engamorgen 19. januar 2016: Søberg klar – Rekdal forteller om Näsberg-overgang

Rekdal forklarer hvorfor Ivan Näsberg gikk på lån. Foto: Grydis.no
Rekdal forklarer hvorfor Ivan Näsberg gikk på lån. Foto: Grydis.no

I dagens Engamorgen ser vi mer på overgangen til Ivan Näsberg, det er ikke gitt hvem som blir førstekeeper i Vålerenga Fotball, og stortalentet Markus Søberg er formelt klar for Vålerenga Ishockey.

I går ble det klart at Ivan Näsberg leies ut til Varbergs BoIS. Hvor ligger så dette? Varberg er en fin liten by langs kysten sør for Göteborg, og fotballmessig er kanskje byen mest kjent for å ha fått fram Stefan Selakovic – en ganske god fotballspiller. Dog spilte han aldri for BoIS.

Varberg kan forøvrig skilte med en historisk radiosender på UNESCOs verdensarvliste og en gammel festning. Når det gjelder klubben ligger Varberg i Superettan, og kom faktisk på femteplass forrige sesong.

En ivrig Arild Rønsen har intervjuet Rekdal om dette på klubbsidene. Kort og godt forteller Rekdal at de gjør dette for at Ivan skal få mere spilletid, og at han dermed forhåpentligvis tar et steg videre.

 


– Vil bli førstekeeper

En ny mann inn er Aslak Falch. VPN har et utmerket intervju med gutten, hvor han forteller om konkurransesituasjonen med Marcus Sandberg, og hva han driver med på hotellrommet når han chiller.

Les hele intervjuet hos VPN.

 


Fotballsnakkis tilbake!

Dagsavisen har årets første fotballsnakkis. 12 minutter med fotballprating og journalister som faktisk lar intervjuobjektene prate ferdig. Meget bra.

 


Thank God it’s Friday

Mer gode nyheter fra Vålerenga Fotball. De har signert sponsoravtale med TGI Friday’s, og det må vel sies å passe ganske greit. TGI Friday’s er jo kjent for jovial partyatmosfære, noe Enga også er kjent for. Også har de selvsagt ordtaket  ”In Here, It’s Always Friday” – akkurat som i Tippeligaen, i alle fall før den nye TV-avtalen trår i kraft.

 


Søberg signert

Markus Søberg har nå signert for Vålerenga Hockey, og til klubbsidene forteller han at han gleder seg til å spille seniorhockey. Han sier det er vanskelig å sammenligne OHL med Get-ligaen, og det er forståelig. Men personlig tror jeg OHL er vel så bra som Get-ligaen, de beste lagene er antagelig like gode som topplagene i Norge.

Markus kommer til å spille i andre rekke med Filip Gunnarsson og Jonas Oppøyen, tredjerekka blir da Fischer/Knutsen/Trygg.

Les hele intervjuet på klubbsidene

 


“Winter Classic” i Norge?

Mens vi er i hockeyuniverset kan vi ta med at Stjernen og FFK planlegger norges første “Winter Classic”-kamp, altså utendørs stadionkamp i hockey. Drømmemotstander er selvsagt Sparta, og jeg må si at i utgangspunktet er jo dette en god ide. Lag en greie, få romper i setene og send det direkte på TV 2.

For å være ærlig frister det svært lite å stå på utendørs match i februar, noe jeg har opplevd både med Royal League og Bundesliga, og det var like jævlig hver gang. Men i Østfold blir det sikkert en slager, også er det jo fett for Fredrikstad å få toppidrett på stadion igjen.

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen 19. januar 2016: Søberg klar – Rekdal forteller om Näsberg-overgang

  • 19. januar 2016 i 12:52
    Permalink

    Bundesliga i februar er deilig. Som smart nordmann har man ullsokker og ulltrøye under, samt et par tre fire liter jäger innabords. Da er det som å være i syden :-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *