Engamorgen søndag 24. januar 2016: Sander Berge til West Ham

Sander Berge. Foto: vif-fotball.no.
Sander Berge kan blåse bobler i London i framtida. Foto: vif-fotball.no.

Vålerenga slo Kongsvinger 2-0 i årets første treningskamp, Sander Berge er på vei til West Ham, Simen Juklerød kan være på vei til Vålerenga, mens Vålerenga Ishockey fikk seg en på trynet i går. En innholdsrik Engamorgen er på plass!

Vålerenga vant altså sesongens første treningskamp i Kongsvingerhallen lørdag formiddag. Deshorn Brown var selv arkitekten bak Vålerengas ledermål. Han sendte en utsøkt pasning ut til Daniel Fredheim Holm som ventet på at Anders Nedrebø skulle komme på overlapp, overlot ballen til nysigneringen fra Bærum som igjen fant Brown på bakerste stolpe. Jamaicaneren gjorde ingen feil og stanget Vålerenga i ledelsen etter bare ett minutt og 40 sekunder.

Vålerenga startet med Marcus Sandberg i mål. Han fikk lite å gjøre, men hadde noen dårlige utspark som gikk ut over sidelinja. Nedrebø var god på høyresiden, Simon Larsen var solid som stopper sammen med Kjetil Wæhler, mens Jesper Arvidsson gjorde en grei jobb på venstreackplassen. Rino Falk Larsen og Christian Grindheim gjorde en bra jobb sentralt på midten, mens Rasmus Lindkvist og Fredheim Holm spilte på kanten. På topp spilte både “Moa” og Brown, og begge så veldig tente ut.

Tross bra trøkk de første 20 minuttene, daffet det hele litt av inn mot pause.

I pausen bytta Vålerenga ut ti spillere. Aslak Falch tok plass mellom stengene og tok de få sjansene Kongsvinger hadde. Unggutten Mathusan Sandrakumar ble høyreback, Enar Jääger tok plassen ved siden av Larsen som var den eneste som startet begge omgangene. Prøvespiller Simen Jøklerud er opprinnelig kantspiller, men spilte på venstrebacken i denne kampen. Herman Stengel og Sander Berge spilte sentralt, Ghayas Zahid var venstrekant, Niklas Castro høyrekant og Elias Mar Omarsson var ensom spiss. Bak seg hadde han en unggutt fra Kapp Verde som er en prøvespiller. Han går på Folkehøyskole og har vært i landet i bare noen få måneder. Kan være aktuell for amatørkontrakt og spill for Vålerenga 2 kommende sesong. Da Larsen ble byttet ut midtveis i omgangen, gikk Berge ned som stopper og Matias Totland kom inn. Herman Stengel doblet Vålerengas ledelse ved et nydelig frispark som gikk rett i mål.

Det var flere som viste gode takter av spillerne som var utpå, men spesielt Sander Berge sto fram med noen herlige raid – både som midtbanespiller og midtstopper.

Kjetil Rekdal var sånn passe fornøyd med kampen, spesielt i 2. omgang. Se videointervju med ham her.

Stengel og Berge ble også intervjuet av klubbens offisielle nesttside. Her kan du også se frisparkperlen fra Stengel.

 


 

Berge på vei til West Ham

Vålerenga har ikke all verdens med penger og dermed er spillersalg én måte å komme seg ut av uføret på. Dessverre er det jo da også de beste spillerne med høyest potensial som først blir plukket opp.

VG kunne sent lørdag kveld melde at Berge (17 år denne måneden) reiser til West Ham for en ukes prøvespill med londonklubben.

“Det er snakk om et «bli-kjent-fra-begge-hold»-opplegg i West Ham, som allerede har sett 17-åringen i flere kamper. Berge skal trene med A-laget hele uken, pluss ha en obligatorisk økt med U-21-laget”, skriver avisen.

Og som de også skriver: “Asker-gutten var banens gigant i den omgangen han spilte mot Kongsvinger lørdag. Han dominerte så kraftig fra sin midtbaneposisjon at folk på tribunen satt og måpte av beundring.”

Kjetil Rekdal går langt i å bekrefte at noe kan skje med unggutten som kom til Vålerenga fra Asker for et års tid siden.

– Han er fantastisk god. Jeg håper vi får beholde han, men det er ikke sikkert det blir lenge, sier Rekdal.

Ifølge VG skal sjansen for en kontrakt med Premier League-klubben “være god”.

 


 

Juklerød på vei inn

Vålerenga har ikke råd til å hente spillere uten at noen forsvinner, men 21 år gamle Simen Juklerød har allerede trent i en periode med Vålerenga. Han spilte også andreomgangen mot Kongsvinger, riktignok på backplass, lørdag.

– Vi har vært i dialog med ham og Vålerenga, så vi får se. Det er vanskelig for oss å ha Juklerød der for han er en så god spiller, men for ham er det bra, sier Bærum-trener Luke Torjussen til Budstikka

Kontrakten med Bærum gikk ut ved årsskiftet så kantspilleren kan gå til Vålerenga uten noe annet enn utdanningskompensasjon.

Han var en del av Bærum-laget som trener Morten Tandberg tok til opprykkskvalifisering i 2014, og spilleren selv legger ikke skjul på at han har lyst å spille i Tippeligaen.

– Det har vært en drøm å spille i eliteserien i alle år, og jeg føler det er på tide å ta det steget etter to år i 1. divisjon, sier Juklerød som likevel ikke bare trener med Vålerenga på grunn av Tandberg.

– Det er alltid kult å møte en god trener, men han er nok ikke grunnen. Vålerenga er en stor klubb med mye potensial, og det hadde vært kult å få spille der, sier han.

 


“Iskrigerne” sviktet

Mens Vålerenga Fotball vant på Kongsvinger i går så spilte Vålerenga Ishockey hjemmekamp mot Stjernen. Tross 44-29 i skuddstatistikk, var det gjestene som vant kampen 3-2.

Stjernen ledet 2-0 etter den første perioden, mens Jonas Oppøyen scoret kampens eneste mål i midtperioden. Men i stedet for å få utligningen i sisteperioden, var det Stjernen som økte ledelsen til 3-1. Rasmus Juell reduserte én gang, men det var ikke nok for å ta poeng.

– Det var en utrolig deilig seier. Det er faktisk bare i Sparta Amfi det er deiligere å vinne enn her. Vi viser en utrolig god lagmoral i dag, sier målscorer Dan Nygård til Fredrikstads Blad

Disse målene er lagt ut på TV 2 sine sider. 

  • Se 0-2-målet til Tollefsen her.
  • Se 1-2-målet til Oppøyen her.
  • Se 1-3-målet til Wennerström her.
  • Se 2-3-målet til Juell her.

 


Sporten.com har tatt en prat med tidligere klubbdirektør Jan Tore Kjær. I et humoristisk vinklet intervju sier Kjær blant annet at han det er deilig å komme seg unna Glenn Jensen og at hverdagen har blitt lysende uten ham.

Les hele intervjuet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *