Engamorgen 27. januar: TV2 med avskjedsgave til norsk fotball

Vil du se Daniel og Rabbe på bortebane i 2016? Da kan du bestille reise allerede på fredag. Foto: Grydis.no
Vil du se Daniel og Rabbe på bortebane i 2016? Da kan du bestille reise allerede på fredag. Foto: Grydis.no

Diskusjonene rundt de synkende tilskuertallene i norsk fotball har vært friske de siste årene. Mange har pekt på rettighetshaveren TV2/Cmore, og mener at mange kamptidspunkter og hyppige kampflyttinger har drept interessen hos publikum. Nå er rettighetene på vei bort fra TV2, og bergenskanalen velger å gi supporterne mye av det de har bedt om i den siste sesongen.

Årets Tippeliga blir den siste som sendes på TV2. Fra og med 2017 er det SBS Discovery (som blant annet eier kanalene TVNorge, MAX og Eurosport) som sitter på rettighetene, og det var optimisme å spore hos supporterne da den nye avtalen ble offentliggjort.

Discovery lover å samle kampene på færre tidspunkter enn i dag, noe som vil gi større forutsigbarhet.

Som en avskjedsgave til norsk fotball lover TV2 å sette opp TV-kampene for de 25 første serierundene allerede nå på fredag, kunne BA melde i går. I henhold til avtalen er TV2 forpliktet til å sette opp TV-kamper for de ni første rundene, så at de nå spikrer kalenderen helt fram til slutten av september er intet mindre enn imponerende. Husk også at kampene i de to siste rundene går på samme tid, så i realiteten er det kun tre runder hvor det kan bli endringer av kampdatoer.

Når det er sagt så tviler jeg på at TV2 gjør dette utelukkende av godhet. Dette handler nok om posisjonering inn mot neste forhandlingsrunde, og å legge lista høyt for Discovery. Men for all del! For oss som tilskuere er det strålende at vi får en sesong med forutsigbarhet, og hvor vi kan booke reiser til de aller fleste bortekampene allerede nå.


 

Jesper Arvidsson har slått av en prat med VIF-TV, og kan fortelle at han trives godt i klubben.

-Det er fine grabbar i garderoben, og jeg trives med alle sammen.

Men forhåpentligvis kan de fine grabbarna lære Jesper litt norsk, for på spørsmål om hva han gjør på ettermiddagen etter at treninga er slutt forteller han at han reiser hjem til Stockholm og møter familien. Greit nok at den svenske hovedstaden bare er en kort flytur unna, men tankene går fort til Park Hyatt Hotel i Tokyo når man hører passiaren mellom Jesper og reporter Tina Wulf.

LIT


 

Som vi fortalte i gårsdagens Engamorgen vier Josimar hele sin første utgave i 2016 til å grave i den såkalte overgangssaken. Aperopet kommer tilbake med betraktninger rundt oppslaget til Josimar i løpet av dagen.


 

Og når du har lest saken vår om Josimar i ettermiddag kan du jo ta turen til Kampen Vels åpne møte om ny ishall på Jordal. Møtet finner sted på Kampen menighetshus klokka 19.30 i kveld, og arrangøren lover paneldebatt og mulighet for innspill og spørsmål fra salen.

Arrangementets facebookside finner du her.

Èn kommentar på “Engamorgen 27. januar: TV2 med avskjedsgave til norsk fotball

  • 27. januar 2016 i 20:36
    Permalink

    Han der blir nok ikke lenge. Når du reiser ut av landet mellom treninger. Det er langt nok til Veme, men Stockholm? Halooo?!???

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *