“Alle” vil rive Jordal Amfi

Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)
Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)

Onsdag kveld var det allmøte i Kampen Meninghetshus om ny Jordal Amfi. Aperopet tok turen, mest for å se om det var noen som hadde vektige argumenter mot bygginga, eller om byantikvaren ble stående mutters alene.

Der fikk vi presentert forslaget om å erstatte arenaen med en moderne, ny Jordal Amfi, og byantikvarens to alternative forslag om å rehabilitere/restaurere gamle Jordal og bygge en ny ishall ved siden av.

Det var bra oppmøte fra lokale interesserte og velforeningen, noen Vålerenga-supportere, politikere, Vålerenga Ishockey og andre lagidretter i området.

Når det gjelder allmøter om byggesaker må dette ha vært en av de mest siviliserte og enkleste noensinne. Byantikvaren, som forøvrig bare gjør jobben sin ved å påpeke kulturverdi i historiske bygninger og komme opp med alternativer, sto helt alene.

En etter en ga folk sin støtte til alternativet om riving, den ene mer entusiastisk enn den andre. Litt underlig at nesten alle som bor i nærområdet ser ut til å ha dialekt fra andre steder i landet, men sånn har det blitt. Alle forsto viktigheten av ny hall, kanskje ikke alle for Vålerenga Hockey Elite sin del, men for et trygt og pent nærmiljø. Alle partiene bortsett fra FrP og Senterpartiet var til stede, og alle gikk inn for riving og bygging. Det sier kanskje noe om hvor modent Jordal er for å erstattes.

Dette er et prosjekt hvor alle aktører ser ut til å ha helt sammenfallende interesser.

Etter dette møtet er jeg nå helt overbevist om at Nye Jordal Amfi står ferdig i september 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *