Engamorgen 31.januar: Hockeyseier på folksomt Jordal

Martin Laumann Ylven. Foto: Kenneth Myre
Martin Laumann Ylven, målscorer igjen. Foto: Kenneth Myre

Vålerenga tok tre nye poeng med seier over nemesis Kongsvinger i går. En tidligere Vålerenga-spiller er innblandet i store kontroverser i Bulgaria, og Rekdal synes det er flott at Tippeligaen eksporterer spillere.

Hockeyseier

I går tok Vålerenga endelig (!) en hockeyseier over Kongsvinger igjen. Det ble 4-2 på Jordal foran småpene 2400 tilskuere. Lørdagskamper ser ut til å være en suksess. Enga vant helt fortjent, men kampen var ikke så fryktelig mye å skrive hjem om. Uansett, tre poeng er tre poeng. Vi holder Storhamar bak oss på tabellen, og bønda møter Manglerud i morgen før de gjester Jordal på tirsdag. En dag mindre hvile for dem, og en meget, meget viktig TV2-sendt hjemmekamp for oss. Tirsdag kl 19. 

Her er målene:

1-0: Lindström og Karterud vinner pucken i rundvantet og får kontroll. Karterud spiller pucken opp til Laumann som skyter på direkten. Se målet hos TV2.

2-1: Rett etter Kongsvinger utlignet ut fra intet er vi tilbake i føringa. Målscorer er Markus Søberg, som skyter rett fra dropp og i mål. Småfrekt, men også fryktelig svak av Kongsvinger Kniggets. Se målet hos TV2.

3-1: Gunnarsson vinner droppen og får pucken opp til Brede. Gunnarsson går dermed rett inn foran mål og dekker keeper. Brede skyter og scorer på en keeper som ikke ser noenting. Hockey 101. Se målet hos TV2. 

4-2: Kongsvinger har tatt ut keeper. Dårlig pasning fra en angrepsspiller går rett til Juell som kontrer og scorer på tomt bur. Se målet hos TV2. 

Da sees vi på tirsdag, til en av sesongens viktigste kamper. Tviler du? Sjekk tabellen.


Dronefilm

VPN holder godt øye med stadiobygginga, og nå har en av dem vært oppe med en drone. Risto har filmet anlegget i HD fra slik at vi kan se nøyaktig hva de holder på med. Sjekk vidoen her.


 

Rekdal prater

Rekdal har snakket med Nettavisen på La Manga. Temaet er eksport av spillere, etter at Tippeligaen igjen har blitt en eksportør av fotballspillere til større ligaer. Rekdal er positiv til det, da det vil gjøre landslaget bedre. Men han påpeker at med så mange lag i Tippeligaen vil det være vanskelig for enkelte å fylle på med nytt talent. Akkurat det siste ser ut til å være litt fordel oss akkurat nå.

Les hele saken


 

 Litex Lovech

Som de fleste sikkert har lagt merke til skal Vålerenga møte Litex Lovech på La Manga. Det er et lag som er litt ute å kjøre. I desember spilte Litex toppkamp mot storklubben Levski Sofia. Dommeren gikk hardt til verks og viste ut Bjørn Maars Johnsen – norskamerikaner og tidligere Vålerenga-spiller, etter få minutter. Senere viste han ut en spiller til og deretter fikk Levski straffe. Litex-spillerne gikk av banen i protest mot korrupsjon, og nå har klubben fått sesongen annulert og laget kastet ut av divisjonen.

Noe lukter definitivt dårlig i den bulgarske serien. Serieleder og Champions League-klubben Ludogorets har truet med å trekke laget fra ligaen selv av samme grunn. Så husk på det neste gang du klager over norsk fotball, det er folk som har det mye verre.


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *