Engamorgen mandag 1. februar: Deadline day i dag!

Sander Berge. Foto: grydis.no.
Sander Berge. Foto: grydis.no.

Skal Sander Berge bli solgt må det skje i løpet av dagen.

I dag stenger nemlig overgangsvinduet i en rekke europeiske land, inkludert England. Det betyr at dersom det skal bli noe av en overgang for Sander Berge til West Ham, må det skje før midnatt i natt norsk tid.

Overgangsvindu blir egentlig litt feil å kalle det da det i realiteten er et registreringsvindu. Klubber kan kjøpe og selge spillere gjennom hele året, men for å kunne spille seriefotball må spilleren registreres i løpet av de to vinduene som eksisterer. Klokka 23 engelsk tid, midnatt norsk tid, stenger altså registreringsvinduet i England. For at Sander Berge skal kunne spille for West Ham i vårsesongen 2016 må han derfor registreres før dette vinduet stenges. West Ham kan imidlertid kjøpe ham når som helst etter dette tidspunktet, men da vil han spille i Vålerenga fram til sommeren.

TV 2 har som vanlig en deadline day-sending med fokus på overganger i engelsk fotball så det kan være verdt å se på sendingen med Vålerenga-øyne i dag. Sendingen går på TV 2 Sportskanalen (åpen for de fleste), TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra klokken 19.00.

Registreringsvinduet i Norge er for øvrig åpent fram til 31. mars så Vålerenga kan når som helst kjøpe, og registrere, spillere i denne perioden. For vår del åpner sommervinduet 22. juli og stenges igjen 18. august.

Her er noen av de mest interessante overgangsvinduene:

Norge: 8/1 – 31/3 & 22/7 – 18/8

Sverige: 8/1 – 31/3 & 15/7 – 11/8

Danmark: 5/1 – 1/2 & 15/6 – 31/8

England: 2/1 – 1/2 & 9/6 – 31/8

Tyskland: 2/1 – 1/2 & 1/7 – 31/8

 


 

Mye skryt av Berge

Både Nettavisen og TV 2 har pratet med Sander Berge etter at han sluttet seg til Vålerenga-troppen som er på La Manga.

– Jeg følte jeg kom godt ut av det. De var positive til det jeg fikk vist frem. Med fine gressbaner, en god trener og gode spillere ble det en helt fantastisk uke, sier Berge til TV 2, som i løpet av uken i London fikk tre økter med A-laget og et par økter med U21-laget, sier 17-åringen til TV 2.

– De tok meg overraskende godt imot, så det var bare å by på seg selv og slippe seg løs. Det er en barndomsdrøm. Jeg har alltid drømt om å få være med og trene med de beste gutta, så å få komme dit var uvirkelig.

Kjetil Rekdal sparer som vanlig ikke på superlativene når han skal beskrive Berges progresjon i Vålerenga.

– Hvis du tenker på den utviklingen han har hatt hos oss fra sommeren og frem til nå, er det helt vanvittig. Fortsetter den, kan han bli god nok for en klubb som for eksempel West Ham eller andre på samme nivå om ikke så altfor lenge. Han er ikke 18 år ennå, så han har selvfølgelig mye å lære. Men han vet hva han skal jobbe med, det har han fått klar beskjed om, sier Rekdal til TV 2.

Klubben har også laget en sak hvor de har intervjuet Rekdal. Les den her.

 


 

Ny daglig leder

I dag starter Morten Nydal som daglig leder i Vålerenga Fotball Elite. Nydal var styremedlem i Klanen før han ble varamedlem i Vålerenga-styret. Nå tar han altså over jobben som daglig leder fra Stig-Ove Sandnes som skal vie sin tid til Vålerenga Stadion framover.

 


Ny salgssjef privat

I dag er også første dag på jobben for Vålerengas nye salgssjef inn mot privatmarkedet. Den rollen vill i all hovedsak gå ut på å trekke folk tilbake på stadion for å se Vålerenga spille fotball. Navnet er enda ikke offentliggjort – det kommer nok i løpet av dagen.

Tillykke med ansettelsen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *