Engamorgen onsdag 3. februar: Kamp i dag!

Christian Grindheim og Vålerenga spiller mot CSKA Moskva i kveld! Foto: grydis.no.
Christian Grindheim og Vålerenga spiller mot CSKA Moskva i kveld! Foto: grydis.no.

Vålerenga spiller sin andre treningskamp for sesongen i dag på La Manga. Riki Alba har gått på utlån til svensk fotball og Vålerenga Ishockey slo Storhamar i går kveld. Vi har også nyheter om Michael Langer og Nikolai Næss. Her er onsdagens Engamorgen!

Sander Berge blir altså i Vålerenga etter at deadline day gikk uten noen handel for Vålerengas del. Klubben er for tiden på La Manga og det uten en egen medieavdeling for å spare kostnader. TV 2 er imidlertid på plass og Freddy dos Santos har tatt på seg det vanskelige oppdraget med å lage reportasjer fra Vålerenga-leiren. Så vanskelig synes han at det var at han overlot mikrofonen til Herman Stengel og kameraet til Sander Berge. Duoen var kjepphøye før oppdraget, men oppdaget at det kanskje ikke er like lett å få fornuftige saker ut av fotballspillere på treningsleir.

Se hele reportasjen på TV2.no. Den er faktisk ganske fornøyelig.

 


Vålerenga direkte på TV 2 i kveld!

Vålerenga er altså på La Manga og skal møte CSKA Moskva i kveld. Moskovittene leder den russiske serien med tre poeng da lagene tok vinterpause. De endte sist i gruppa og får ikke spille europacup i vinter. Mens Manchester United, som kom på tredjeplass i samme gruppe, skal møte FC Midtjylland og Harmeet Singh i Europa League, skal CSKA Moskva da møte Vålerenga. Det er nok en bonus for laget.

Kampen starter klokken 19.00 og sendes direkte på TV 2 Sportskanalen (gratis hos de fleste TV-leverandørene inkludert Canal Digital!) og TV 2 Sumo. Sendingen starter klokka 18.55 selv om TV 2s sendeskjema sier 15.55. Det får Aperopet bekreftet av TV 2.

 


Alba til Superettan

Riki Alba var aktuell for utlån til flere norske obosligaklubber, men valgte å ta følge med Ivan Näsberg til Varbergs BoIS på et lån ut sesongen 2016. Det melder Vålerenga på nettsidene sine.

Ifølge Sotahjørnet var det spissen selv som ønsket å gå til svensk fotball. De forteller også at Alba har pause fra pedagogikkstudiene på Universitetet i Oslo for å satse hundre prosent på fotballen.

– Helt siden David Johannsesson forsvant, har Riki vært spilleren vi ønsket til klubben. Vi har snakket om dette siden desember og nå løste det seg. Det er hard konkurranse om spillerne i regionen, og vi forsøker og finne de litt yngre og talentfulle, sier Varbergs trener, Jörgen Wålemark, til Hallands Nyheter via Fotbollskanalen.

Ifølge Vålerenga spilte han 30 kamper for Bærum i 2015-sesongen og scoret 12 mål. Kontrakten med Vålerenga går ut etter årets sesong.

Det var hele 3.427 tilskuere på Jordal i går kveld – på en tirsdag – på en TV-sendt kamp. Imponerende!

 


Vålerenga knuste Storhamar!

OK, da. Det ble “bare” 4-3, men Vålerenga er nå á poeng med Storhamar i kampen om den viktige fjerdeplassen. Sjekk Aperopets referat, og se video av målene, her!

Espen “Shampo” Knutsen vet at dette var viktige poeger.

– En veldig viktig seier for oss og tre deilige poeng. Fjerdeplassen er viktig, sier «Shampo» til VG.  

Han forteller også at Erik Follestad spilte med en lårhøne han fikk av lagkompis Martin Laumann Ylven på oppvarmingen.

Til Hamar Arbeiderblad har Storhamars Oskar Östlund rappa mottoet til Vålerengas assistenttrener, “Svenna”.

– Jeg føler at vi ikke er tøffe nok. Vi må bli mer sinnssyke, og det må vi også bli på treninger. Vi er for snille med hverandre, sier Östlund til HA.

 


Triksedronningen Millie Rose

VG, ved hockeyguru Øystein Jarlsbo, har laget en lengre sak på Millie Rose Sirum (15) som spiller ishockey for det meste på Vålerengas guttelag U16, men også for damelaget til Jordal i Eliteserien for kvinner. VG kan fortelle at hun vant den nasjonale konkurransen i “Skills Challenge” – en ferdighetskonkurranse bestående av seks basisøvelser – og er en av 16 jenter som skal være med i den internasjonale konkurransen under ungdoms-OL.

Deltakelsen i OL hang lenge i en tynn tråd etter at hun kom i klammeri med noen av spillerne på Vålerengas damelag sist uke. Hun endte opp med å få sju kampers karantene (3 kretslagskamper, 2 eliteseriekamper og 2 U16-kamper), akkurat nok til å rekke OL.

 


Langer til USA

Michael Langer fikk ikke forlenget kontrakten med Vålerenga etter fjorårssesongen, og nå er tyskeren klar for Tampa Bay Rowdies i USA melder Empire Of Soccer. Laget spiller i North American Soccer League og er nivå to i USA bak Major League Soccer.

Michael er en knakende kjekk fyr og vi ønsker han alt godt i solskinnsstaten.

 


Næss ikke til Nederland

Nicolai Næss fikk egentlig aldri sjansen i Vålerenga, men imponerte voldsomt i Stabæk. Nederlandske Herenveen forsøkte i det lengste å kapre midtstopperen før overgangsvinduet stengte mandag kveld, men innrømte tirsdag at de ikke lykkes. Ifølge Soccernews.nl var budet til nederlenderne så lavt, og kom så sent, at Inge André Olsen og Stabæk ikke engang hadde tid til å komme med et kontrabud.

Selv husker jeg godt Næss i tiden som Vålerenga 2-spiller. At midtstopperne går opp når laget får corner ser vi hele tiden. At midtstopperen gikk opp for å faktisk ta corneren, har jeg ikke sett før eller siden.

 


Bjørnseth skaper reaksjoner

Enkelte på sosiale medier har ikke vært nådig i kritikken av Vålerenga etter at det ble klart at Espen Bjørneseth ble ansatt for å få en tettere dialog mellom Vålerenga og de andre klubbene i osloregionen. Sotahjørnet derimot imponerer i sin respons og kommer med flere gode forslag om hvordan Vålerenga kan bli hele Oslos lag igjen.

Jeg var selv en av de som la en uke av sommerferien til å valse rundt på Ekebergsletta for å støtte yngres avdeling under Norway Cup for noen år siden. På det meste var det flere hundre vålerengasupportere som gjorde nettopp dette. Der fikk vi blant annet se Alexander Mathiesen og hans VIF Captains herje. Nå derimot, er turneringen kun for de spesielt interesserte. Jeg håper at Vålerenga på ny kan satse inn mot Norges beste utstillingsvindu for Oslos stolthet.

Les Sotahjørnet!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *