Engamorgen lørdag 6. februar: Ny kamp i dag – direkte på TV!

På La Manga i 2015. Nå er det tid for nok en kamp! Foto: grydis.no.
På La Manga i 2015. Nå er det tid for nok en kamp! Foto: grydis.no.

Vålerenga spiller sin andre og siste kamp på La Manga i ettermiddag. Bulgarske Litex er motstander for Oslos stolthet, og kampen går direkte på TV 2 Sportskanalen. I tillegg prater vi om Markus Nakkim, John Arne Riise, Kjetil Rekdal og Vålerenga Ishockey. Her er lørdagens fyldige Engamorgen!

Vålerenga møter altså PFC Litex på La Manga klokka 16.00 i ettermiddag. Kampen går direkte på TV 2 Sportskanalen (åpen kanal for folk flest i Norge), samt TV 2 Sumo.

Vi har ikke fått verken tropp eller lagoppstilling ennå, men det dukker nok opp på klubbens nettsider i løpet av morgentimene lørdag.

Etter å ha blitt straffa knallhardt mot CSKA Moskva sist, er det noen og enhver som har noe å revansje i Vålerenga for å si det sånn.

 


Nakkim til Strømmen

Som Aperopet fortalte sist uke så har Markus Nakkim vært på vei til Strømmen på lån i vinter. Fredag kveld kom også offentliggjørelsen på klubbens nettsider. Låneavtalen til obosligaklubben gjelder for hele 2016. Nakkim var på banen i 11 av Vålerengas tippeligakamper sist sesong.

– I den alderen Markus er i så er det viktig å spille fotball på så høyt nivå som mulig. OBOS-ligaen er et bra nivå for en ung stopper, og nærheten til Strømmen gjør at Markus kan fortsette å trene mye Vålerenga, mye med Strømmen, og ha kamparena der, sier assistenttrener Morten Tandberg. 

Se videointervju med Tandberg her.

Strømmen trenes av Espen Olsen som har en fortid som spiller i blant annet Sogndal og Stabæk. Det har vært en del bråk innad i klubben i høst der et styremedlem kontaktet Tom Nordlie om å overta som hovedtrener, men det var før styret som helhet hadde sagt sitt. Da styret til slutt stemte på dette, ble resultatet 4-3 i favør av Olsen som dermed fortsetter som hovedtrener – til spillernes store glede. Daglig leder Per Nygren valgte i går å gå av som leder etter denne tvilsomme prosessen.

Visste du at Espen Olsen var en ihuga Vålerenga-supporter i oppveksten? Han var med i kameratgjengen som spilte løkkefotball med John Carew og som overtalte lørenskogingen til å skrive under for Vålerenga i 1997. Takk!

 


Rekdals rolle

Dagsavisen er tilbake med Fotballsnakkis og har pratet om Kjetil Rekdals mange roller i klubben. Er han hovedtrener? Manager? Sportslig leder?

– Mange klubber organiserer dette forskjellig. Jeg har sett mange modeller. Vi har en fin rollefordeling i laget nå, og vi evaluerer hvordan det fungerer kontinuerlig, sier Kjetil Rekdal.

Se Fotballsnakkis her.

 


“Moa” og Fredheim Holm

Arild Rønsen har intervjuet “Moa” og Daniel Fredheim Holm før avreise til La Manga der de prater om Rekdals løpetreninger, oppkjøringa og treningsforskjeller mellom fotballspillere og langrennsutøvere. Ganske interessant intervju du kan se her.

Duoen gjorde også et køddeintervju med Rønsen hvor de kun svarte med enstavelsesord for å erte den assisterende keepertreneren, men linken over er altså til det “ekte” intervjuet.

 


Vålerenga Hockey speller!

Klokka 16.00 spiller Vålerenga Ishockey kamp mot Lørenskog på Jordal Amfi. Hver kamp er viktig for klubben i jakten om å kapre fjerdeplassen, og med seier i dag har de også mulighet til å ta igjen Lørenskog.

Kampen går altså på Jordal og kampen kan du se direkte på TV 2 Sumo. Klanens Webradio streamer direkte fra Jordal – link til sendinga her. Det er mulig å synce radiostreamen med TV-streamen så du får to herlige patriotiske kommentatorer på sendinga!

 


TV-sjefen holder med Vålerenga

Striden mellom Canal Digital og Discovery Networks (som har blant annet TV Norge og Max i sin portefølje) fortsetter for fullt. Svarte TV-skjermer og paniske saker dukker opp titt og ofte om frustrerte TV-seere som ikke får sett siste episode av sin favoritt-reality.

Midt i det hele befinner Harald Strømme seg, sjefen for TV Norge. Og på spørsmål om norsk fotball er verdt de 2,4 milliardene som Discovery har kjøpt rettighetene for fra 2017 er verdt det, svarer han:

– Det høres mye ut, men 400 millioner i året er omtrent samme pris som i forrige runde. Vårt mål er å tilby norsk fotball til folket, langt billigere enn TV 2 har gjort på C More. Sport er viktig. Det egner seg perfekt på lineær tv, må oppleves live, gjerne sammen med andre. Og det utløser betalingsvilje. Som Vålerenga-fan vil jeg se Vålerenga. Ikke Mjøndalen. Eller italiensk fotball.

Det må vi jo si oss enige i.

 


Riise ikke til Vålerenga

(saken fortsetter under bildet)

John Arne Riise på Vålerenga-trening. Foto: FrankO/Aperopet
John Arne Riise på Vålerenga-trening i fjor sommer. Foto: FrankO/Aperopet

Det er også en strid mellom John Arne Riise som vil returnere til norsk fotball og Norges Fotballforbund (NFF) som vil nekte han spillerlisens da han er ambassadør for et utenlandsk bettingselskap. NRK har tatt en ringerunde rundt til alle klubbene for å høre om de 1) har tatt kontakt med Riise og 2) om de vil ta opp kampen med NFF for å få han til å spille i Norge.

Vålerengas Morten Nydal svarte følgende på disse spørsmålene:

1. Vi har ingen kommentarer til spillerlogistikk. Vi har skaffet oss en spennende venstreback i Jesper Arvidsson og vi satser på at han gjør det bra.

2. Vi forholder oss til at norsk tipping er en viktig samarbeidspartner for norsk fotball. Vi ønsker selvfølgelig å følge reglene som er i fotball.

Det første spørsmålet er jo standardsvaret Vålerenga har når det gjelder omtale av rykter om spillere inn og ut, mens det andre svaret er litt mer i tåka. Uansett er det ikke aktuelt å hente John Arne Riise til klubben nå da vi har to habile spillere på venstrebacken allerede.

 


 

Skjerfing

Vi får stadig inn flere bilder på vårt interaktive verdenskart av personer som har tatt med Vålerenga-skjerfet på ferieturen sin. De siste bildene kommer fra Russland.

Sjekk ut vårt interaktive kart her!

Send oss gjerne dine Vålerenga-bilder – kontaktadressen står i høyremenyen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *