Engamorgen søndag 14. februar: Den store vålerengadagen er her!

Vålerenga Fotball møter Vålerenga Ishockey i det vi håper blir en årlig tradisjon for å kåre årets vålerengamestere. Vålerenga Fotball tapte i går for FC Flora i Vallhall – her kan du se høydepunktene!

For andre gang skal altså Vålerenga Fotball møte Vålerenga Ishockey i en dobbel duell. Først på isen i Jordal så på kunstgresset i Vallhall. Her er programmet:

13:00: Dørene åpner på Jordal Amfi.

14:00: Hockey: Vålerenga Fotball mot Vålerenga Hockey.

Umiddelbart etter siste periodeslutt går ferden til Vallhall. Vålerenga-bussene frakter, og det er også mulig å gå om været tillater det.

15:00: Dørene åpner i Vallhall.

16:00: Fotball: Vålerenga Fotball mot Vålerenga Hockey.

17:00  Arrangementet avsluttes

Kampene spilles som 2 x 15 minutter og det er naturligvis gratis å komme inn. På Jordal bruker man inngangen oppe ved billettlukene, mens man i Vallhall har to innganger: På “hovedtribunen”, som ligger til venstre i det man kommer opp Innspurten forbi treningssenteret, er stedet for de mest aktive supporterne. I kafeteriaen oppe i 2. etasje er det restaurant med ølsalg. På motsatt tribune, til høyre i det man kommer opp Innspurten, er familietribunen. Her kommer maskottene til å bruke mesteparten av tiden sin.

Kioskene er åpne på begge plasser så her er det bare å fôre unga med popcorn, pølser og brus.

Det blir loddsalg og konkurranser som alle kan være med på.

I fjor var det rundt 2.500 tilskuere i Jordal og 3.000 tilskuere i Vallhall. Det kan derfor være lurt å være tidlig ute.

Ingen av kampene streames så her er det bare å møte opp!

Tap for Flora

Vålerenga tapte 0-1 for FC Flora fra Tallinn i Estland i Vallhall i går. Målet kom etter rundt ni minutters spill etter at Ghayas Zahid ga bort ballen unødvendig midt på egen halvdel. Alle sjansene til det estiske mesterlaget i første omgang kom som et resultat av slurv av Vålerenga-spillerne. Slurvet var borte i 2. omgang og da skapte ikke Flora en eneste sjanse.

På Vålerenga dominerte Enar Jääger som stopper, Robert Lundström var svært god offensivt på sin høyrebackposisjon, Herman Stengel briljerte sentralt på midten, mens Deshorn Brown virker å være i kjempeform. Jamaicaneren kan virkelig bli en joker for Vålerenga kommende sesong.

– Vi spiller en kamp som svinger mellom middels og middels minus. Vi har noen stygge greier i dag også, som vi slipper inn mål på, i tillegg til at vi gir bort to-tre sjanser til på det Drillo kalte “gå i dusjen-pasninger” før i tiden, sier Kjetil Rekdal til klubbens nettsider. Se intervjuet her!

Herman Stengel er også intervjuet, og det kan du se her.

Reidar Sollie har skrevet kommentar om kampen på Dagsavisen: Én måned igjen, VIF: Dette må bli bedre.

Vålerenga møter Stabæk på Nadderud neste helg i sin neste treningskamp.

Møter Anzji i Spania

Etter kampen mot Stabæk reiser Vålerenga på sin andre og siste treningsleir til spanske Marbella. Der skal de først møte det russiske laget Anzji, mens motstanderen i den andre kampen blir et lokalt spansk andredivisjonslag.

TV 2 har tidligere varslet at de skal sende Vålerengas kamper på Marbella, men Aperopet har ikke fått dette bekreftet.