Engamorgen 17. februar: Straffeseier i Stavanger

Steffen Søberg
Steffen Søberg var BB mot Stavanger Oilers Foto: kennethmyhre.no

Det ble en hyggelig opplevelse for “Iskrigerne” i Stavanger i går, og forhåpentligvis blir det like hyggelig for dem i Asker i morgen. For fotballen var derimot gårsdagen prega av mindre hyggelige nyheter.

Vålerenga Ishockey tok en særdeles viktig topoenger mot Stavanger Oilers i går. Med 0-0 på tavla etter 3×20 minutter var det duka for sudden death, og til slutt straffekonk. Den vant Vålerenga 0-1, og kunne ta med to poeng tilbake til Østlandet. Dagens store spiller: Steffen Søberg.

– Dette var en skikkelig lagseier. Steffen Søberg sto veldig bra bakerst, og det samme gjorde Henrik Holm for Oilers. Vi scorer ikke så mange mål selv, så da handler det om å tette igjen bakover, sier Espen “Shampo” Knutsen til Aftenposten etter kampen.

Som vi skreiv i postmatch-saken vår i går, gjorde Vålerenga-keeperen hele 48 redninger i løpet av kampen. Inkludert samtlige straffeslag. For en mann!

For Vålerenga er det utvilsomt en topp fire-plassering som er det store målet før sluttspillet denne sesongen. Med poengene i går ligger vi kun tre poeng bak Frisk Asker på den ettertraktede fjerdeplassen, og laget fra Asker møter vi allerede i morgen. Det sier seg selv at det blir en nøkkelkamp.


 

I den mindre hyggelige enden av skalaen tar vi også med oss at Vålerenga Fotball i går fikk beskjed fra NFF om at boten etter siste serierunde 2015 kommer på kr 100.000,-.

 

– Det var jo dette som vi ble innstilt på for noen uker siden, så vi var jo forberedt, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite Morten Nydal til Nettavisen.

– Det er veldig mye penger, og penger vi gjerne skulle brukt på andre ting, sier han videre.

Med tanke på den økonomiske situasjonen klubben er i for tida er det lett å skjønne at 100.000 kroner ut av vinduet føles frustrerende. 100.000 tilsvarer kjapt en treningsleir for A-laget, eller halvparten av en 50% stilling som SK.

Isteden går altså samme sum rett i lomma på NFF, sånn at de kan ha et ekstra påkosta julebord, eller hva de nå bruker penga på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *