Engamorgen 21. februar: Viktig seier på Jordal

Rasmus Juell. Foto: Kenneth Myhre
Rasmus Juell, målscorer. Foto: Kenneth Myhre

Vålerenga seirer på alle fronter, og verdensherredømme er nært forestående. Eller de vant i alle fall på Jordal og på Bekkestua. Vi går igjennom alle scoringene i hockeykampen. I tillegg er det prat om en ny internasjonal liga, som er en fryktelig dårlig idé.

Iskrigerne slo tilbake

Etter en miserabel bortekamp i Askerhallen var gutta påskrudd når Sparta kamp på besøk på lørdag. Når sant skal sies var Sparta overraskende tamme. Deres første scoring var en glimrende prestasjon av Dion Knelsen, de to andre får de etter Vålerenga-gutta nøler. Det er ikke bra, men når man scorer fem andre veien så holder det.

Her er Vålerenga-scoringene (trykk på linken for å se målene hos TV2):

1-0: Colin Spaberg Olsen er oppe og presser, og Sparta feier pucken opp til Follestad på blå. Tre Vålerenga-spillere lager trafikk foran mål, og keeper ser ingenting.

2-1: Overtallsspill. Gunnarsson og Ylven dekker keeper, som ikke ser noenting. Karterud med et håndleddsskudd som ser ut til å sprette av skulderen til Gunnarsson.

3-1: Sparta går seg bort i et bytte, Morten Ask (forward for dagen) kommer to mot en med Karterud motsatt. Perfekt timet pass fra Ask.

4-2: Hilt Jørgensen står opp på blå og snapper passet fra Knelsen. Setter i gang et Vålerenga-angrep fire mot en. Rasmus Juell avslutter selv, og scorer.

5-3: Sparta har redusert, starter droppen i  midtsirkelen med seks utespillere. Vinner droppen, men Karterud vinner pucken i Vålerengas sone og får den ut i midtsonen. Ylven leser det og vinner racet mot Spartas to beste forwards. Feirer mot Sparta-fansen.

Kampfakta

Fin seier, og siden Frisk tapte på Lørenskog er vi tilbake med tre poengs margin bak dem. Storhamar har bortematch i Stjernehallen i kveld, de ligger to poeng bak oss med seier der.

Med fem serierunder igjen har vi igjen Manglerud (B), Lillehammer (H), Stjernen (B), Oilers (H) og Kongsvinger (B). Det bør gi grunn til optimisme.

Når man ser på programmene til Sparta, Frisk og Storhamar er det vidåpent om hvem som tar 3-6. plass, men fjerdeplassen kan vi fint klare.

Tabell

Vel møtt på Manglerud torsdag kl 18.30!


 

Seier over Stabæk

Vålerenga spilte treningskamp på Bekkestua i går, og vant 2-1 etter to scoringer av Omarsson. Rekdal virker ålreit fornøyd, men sier at “vi er innom mange nivåer” – en fiffig måte å si at prestasjonene varierte veldig. Ting som “grei gjennomkjøring” og “brukbart fornøyd” nevnes også. Treningskamp, dette altså.

Se intervju med Rekdal her

Og intervju med Omarsson her

Kjetil Flygind i Aftenposten har tatt en prat med Rekdal om Moa, og han understreker at han er ekstremt tålmodig med Moa og opptrening etter langt skadeavbrekk. Les hele saken

Neste for Vålerenga nå er en tur til varme Marbella hvor det skal spilles to treningskamper.


KWR vs Budstikka

Det var veldig hyggelig at Budstikka streamet treningskampen gratis. KWR streamer også gratis, så derfor er det greit å dra en sammenligning.

KWR er bedre på:

  • Kommentering
  • Å kunne navnet på spillerne
  • Har sidekommentator
  • Har zoom
  • Å flytte folk med boblejakke foran kamera
  • Mindre blindsoner på banen
  • Klokke
  • Grafikk
  • Lyd
  • og de kutter ikke streamen i pausa slik at man vet når kampen er i gang igjen.

Ellers var det ganske greit, Budstikka.


Vålerenga til Europa?

I Dagbladet kan vi lese om Atlantic League. Dette er et PSV-intiativ fra rundt 2000-tallet, og er en liga som skal kunne bestå av lag fra Skottland (Celtic, Rangers), Nederland, Belgia, Portugal og skandinavia.

Dette har nå blitt aktuelt igjen, fordi europas superklubber som AC Milan og Man United er pengegriske jævler, og vil stenge Champions League for lag fra mindre nasjoner. For poenget med mesterligaen er ikke at seriemesterne fra alle land møtes, serru. Poenget er at verdens rikeste klubber skal bli enda rikere.

Dessverre er det nok slik at de aller fleste synes det er kult å se Juventus, Real Madrid og de andre storlaga spille mot hverandre år, etter år, etter år. Personlig synes jeg det er dørgende kjedelig, og setter heller mer pris på Europa League hvor det er flere “ekte” klubber og interessante oppgjør.

Dagbladet forteller ikke hvem som skal være aktuelle fra Norge, men Rosenborg er jo åpenbare, og jeg vil tro vi også er det med tanke på at dette utelukkende handler om å identifisere potensielle markeder – ikke klubber som er sportslig kvalifiserte.

Dersom Champions League-forslaget går igjennom vil det uansett være dødsstøtet for fotball i mitt hode. Hele grunntanken for meg har alltid vært at det skal teoretisk sett være mulig for en liten klubb fra Norge å gå hele veien og bli europamestere – de skal i det minste få lov til å prøve. Dersom pengeklubbene får det som de vil blir denne muligheten borte, og fotballpyramiden ødelagt. Hvis Atlantic League blir virkelighet forsvinner vel også Europa League vil jeg gå ut fra.

Ikke faen. Jeg vil se Vålerenga spille i Tippeligaen. Får vi ikke være med i Europa får det bare være.

Skotske Daily Record er heller ikke særlig imponert over ideén.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *