Engamorgen onsdag 24. februar: Vi møter Ansji i dag

Fortsetter Deshorn Brown scoringsformen i ettermiddag? Foto: Grydis.no
Fortsetter Deshorn Brown scoringsformen i ettermiddag? Foto: Grydis.no

Vålerenga møter russiske Ansji i Spania i dag, men kan vises verken på TV eller stream. Vi har også litt om Morten Nydal, Niklas Castro, Sivert Heltne Nilsen og Josimar.

 

Makhasjkala

Jepp, det er en by. De har et lag som heter Ansji (norsk oversettelse, ikke send mail), som vi møter i morra kl 16 i Malaga. Oligark-laget Ansji hadde store ambisjoner med grumsete penger, men så gikk satsningen i dass. Laget ligger i øyeblikket ett poeng over direkte nedrykk, og er ribbet for stjerner. Det rareste med dette laget er kanskje navnet på byen, så her har en hjelpsom YouTube-bruker forklart oss hvordan det skal uttales:

Kampen vises dessverre ikke på noe TV-medium, ei heller TV 2.


Triksing på Marbella

Vålerenga-gutta ser ut til å kose seg på Marbella, men så er det også vesentlig varmere og triveligere enn her hjemme. Nicklas Castro briefer for kamera med litt dribling i dette innslaget på klubbens kanal:


Sivert i Brann

Sivert Heltne Nilsen og Brann er på La Manga. Der er også Aftenpostens Kjetil Flygind, som har tatt en prat med Sivert. En del av intervjuet havner om tiden i Vålerenga, og Sivert nekter å si et vondt ord om klubben. Han var selvsagt skuffet over å ikke bli satset på, men sier han lærte mye av Rekdal og tida her.

Les hele intervjuet hos Aftenposten

 


Sjøldigging

Klubbsidene lurte på om vi kan fortelle litt om hvem vi er, hvorfor vi gjør som vi gjør og hva vi forventer av Vålerenga. Intervjuet kan du lese på klubbsidene.


 

Josimar

Ny Josimar kom på dørmatta i går, og det er nok en gang verdt penga. Denne gang handler det ikke om norsk fotball, men noe som påvirker oss – FIFA. Det er mange sider med skremmende lesning om FIFA og mannen som antagelig blir ny FIFA-sjef på fredag: Sjeik Salman fra Bahrain. Fyren får Sepp Blatter til å virke koselig som julenissen.

I tillegg er det interessante saker om den suksessrike treneren Jorge Sampaolis skandaløse exit som Chile-trener, den underlige historien om Saarland, og Brasils elleville nye Primeira Liga do Brasil.

Hvis du er interessert i fotball og liker å gå litt dypere enn privatlivet til John Arne Riise, les Josimar.


 

Navn i nyhetene

Dagsavisen har en fast spalte som de har kalt “navn i nyhetene” og på fredag var Vålerengas nye boss, Morten Nydal, plukket ut som objekt. Her er intervjuet i sin helhet:

Morten Nydal var "Navn i nyhetene" hos Dagsavisen. Faksmile Dagsavisen fredag 19/2-16
Morten Nydal var “Navn i nyhetene” hos Dagsavisen. Faksmile Dagsavisen fredag 19/2-16

Du er ny sjef i Vålerenga. Hva blir de viktigste oppgavene framover:

– Som daglig leder i VIF Fotball Elite og i aksjeselskapet, er jobben å drive en fotballklubb med alt det innebærer. Det er dyktige folk som jobber med sport, så jeg vil ikke blande meg inn i laguttaket. Jeg skal jobbe med det kommersielle, holde samarbeidspartnere fornøyd, og fylle stadion med tilskuere.

Og det blir din jobb å fortelle Kjetil Rekdal at han ikke får penger til ny spiss, når målene uteblir?

– Formelt sett er det min jobb. Men nå har Rekdal full oversikt, og vet at skal vi lykkes, må det hele bygges stein for stein.

Du er selv VIF-fan, og har sittet i styret i Klanen. Hva skal til for å få fylt tribunene igjen?

– Det er det ingen som har noen godt svar på. VIF har nok forsømt den delen, og og brukt lite ressurser på å få folk til å komme, men nå er det ansatt en person som skal jobbe spesifikt med dette.

Hvordan er fremgangen på nytt stadion?

– Det er i rute, og det er ingen overraskelser. Avspark vil bli 1. august 2017. Så neste sesong spilles vårsesongen på Ullevaal, og høstsesongen på eget stadion.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Den boken som har gjort størst inntrykk er “Ondskapen” av Jan Guillou. En sterk historie, om en gutt som møtte store utfordringer, og hvordan han løste dem.

Hva gjør deg lykkelig?

– Tre poeng gjør meg lykkelig. Nå som før. Og alle de gode stundene jeg har med familien her på Mortensrud. Jeg har to barn, og det tredje kommer snart. Vi spøker med at det blir valfart mellom Ullevål Sykehus og Ullevaal Stadion i forbindelse med Rosenborg-kampen 2. april.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg får holde meg innenfor fotballen. Maradona var mitt store fotballidol da jeg var unggutt.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Er vel egentlig ingenting jeg misliker tungt. Jeg er bevisst mange sider ved meg selv, og det gjelder å leve med de egenskapene jeg har.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da er jeg på Bohemen (VIF-klanens stamsted), og før øvrig har jeg ingen kommentar til det spørsmålet.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg har gått en del i tog. Jeg er ikke glad i rasisme, noe som henger godt sammen med verdiene i Vålerenga. Så jeg går gjerne i tog mot rasisme.

Er det noe du angrer på?

– Egentlig tror jeg ikke det. Sikkert noe småtteri, men man gjør det man gjør, og jeg får stå for det.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– I hvert fall ikke Kjetil Rekdal. Jeg har aldri fått pratet med Kong Harald. Han er en person som fascinerer meg. Så heisen kunne vært en god anledning.

Nydal snakket med Tom Vestreng i Dagsavisen. Aperopet har fått tillatelse av journalisten til å gjengi intervjuet i sin helhet. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *