Engamorgen fredag 26. februar: Gufset fra Askerhallen

Steffen Søberg
Steffen Søberg: BB på Manglerud – uten at det var spesielt gøy. Foto: kennethmyhre.no

I dag er vi sure fordi Hockey’n tapte på Manglerud. Vi er også ganske sure på NFF, og definitivt sure på FIFA. Bitter, men innholdsrik Engamorgen følger:

Gufs fra Askerhallen

Ny bortematch, nytt tap. Det startet rimelig skeivt med meldinger om at Tallak Lyngset skadet seg FØR oppvarminga på et eller annet vis. Han ble kjørt bort i ambulanse, og har visstnok en forslått ankel. Jonas Knutsen og Erik Follestad Johansen var også ute. Da er det svært lite hjelpsomt at resten ikke er mentalt til stede.

Selvsagt var det Cato Cocozza som gir MS 1-0 med en mann mindre på banen. Deretter står gutta og sover når vi skal ut og hente inn kampen i tredje periode. Vi var tidvis ålreite etter MS gjorde 2-0, men alt i alt er det helt fortjent tap.

Litt cred kan gis til Manglerud. I motsetning til Frisk-Asker så vinner de i alle fall med litt stil. Det er ikke konstant drittslenging, atal oppførsel og hoverering. I stedet er det disiplin, hardt arbeid og fokus på seg sjøl og egne prestasjoner.

Nå kan vi i alle fall glemme tredje og fjerdeplassen, siden Frisk slo Storhamar i dag. Vi ligger fortsatt to poeng foran Storhamar, neste match er Lillehammer hjemme på lørdag.

Kampfakta

Tabell

Dagsavisen: Så var det M/S sin tur til å slå Vålerenga

Cato Cocozza i lykkerus etter å ha slått Vålerenga


Lønnsfest i NFF

VG har satt fokus på Norges Fotballforbund, og hvordan lønningene har skutt i været. Ca 15 personer i NFF hever nå millionlønn, og lønnsutgiftene økte 59 millioner på to år.

Generalsekretærens lønn har i følge VG gått fra ca 900.000 i 2006 til 2,7 millioner i 2016. Kjetil Siem sier de må heve lønnsnivået for å rekruttere de beste folka.

Etter flere store presseoppslag har kommunikasjonsavdelingen i NFF fått fart på seg og sluppet et skriv på NFFs websider ført i pennen av kommunikasjonssjef Yngve Haavik. Der anklager han VG for å utelate vesentlig informasjon, nemlig at Idrettens Helsesenter teller med i regnskapet fra 2014, og at den utgiften utgjør 64 prosent.

Fett nok, men det betyr at lønningene har økt med ca 21,3 millioner andre steder på to år. Mye av det gjennomgåes av Haavik, og det går stort sett i økt satsning på landslag, trenerutdanning, administrasjon osv. Økt satsning på landslag er faktisk på 8 millioner. Da bør vi kanskje vinne noen landskamper på et tidspunkt i det minste.

Og dersom du leser Josimar så høres kanskje Idrettens Helsesenter kjent ut?

I fjor hadde Josimar en stor sak om nettopp dette, hvor overlege Jon Olav Drogset ved St. Olavs Hospital i Trondheim anklager NFF for kartellvirksomhet. Han er også leder i Norsk Ortopedisk Forening.

Det skulle vise seg at alle fotballspillere 13 år og oppover er dekket av “Fotballforsikringen til NFF”, som de har via Gjensidige – en av NFFs største sponsorer. Blir du skadet, skal du ringe Idrettens Skadetelefon – en tjeneste som drives av Idrettens Helsesenter. Der får du henvisning til behandling – som hovedsakelig skjer hos Idrettens Helsesenter.

Faktisk er det slik nå at Rosenborgs spillere må til Oslo for å få behandling, selv om de sjøl har en fullt utstyrt idrettsklinikk i den ydmyke “brakka” på Lerkendal.

VG: NFF: – Rundt 15 personer hever millionlønn

VG: NFF-lønninger økte med 59 millioner på to år

VG: Slår alarm om utovekkende pengebruk i NFF

VG: Siem er stolt av NFF-økonomien og ansettelsene

VG: Siem reiste for en halv million – NFF vil ikke vise reiseregningene

Josimar: NFF anklages for kartellvirksomhet

NFF: Feilaktig fremstilling av lønnsøkninger i NFF


Pampeveldet FIFA

I den kriminelle organisasjonen FIFA skal det velges ny generalsekretær i dag.

Kandidatene hører mer hjemme i et vokskabinett for hvitsnippforbrytere, diktatorvenner og menneskerettighetsknusere enn i et internasjonalt idrettsforbund.

Mye er skrevet om disse folkene. Sporten.com og Josimar-bidragsyter Andreas Selliaas er i Zurich og følger dette muppetshowet fra orkesterplass, og jeg anbefaler bloggen hans på det varmeste.

Siste oppdatering: FIFA-kandidatenes spill for galleriet.

Personlig er jeg av den oppfatning av at FIFA ikke kan repareres. Korrupsjonen er en del av selve strukturen og livsblodet i organisasjonen. Alle kandidatene som stiller er mer eller mindre korrupte, og det ser ut til at den grusomste av dem vinner. NFF’s mann er Gianni Infantino, han skalla sveitseren som alltid er programleder for UEFA-trekningene. Han har kanskje ikke så mye blod på hendene, men har neppe mye rent mel i posen.

Aftenposten har en god sak på FIFA og Infantino.

Hallèn skal drive lobbyvirksomhet

Det beste ville nok vært å rett og slett oppløst hele FIFA, men det ville kanskje vært litt vanskelig å finne en rettferdig måte å dele ut FIFAs astronomiske pengebinge på anslagsvis 1,4 milliarder dollar.

Kunne vi ikke bare gitt alt til Røde Kors?


Kickoff!

Vålerenga inviterer til kickoff, som i fjor på Wallmanns i Oslo. Rekdal kommer, spillerne kommer, og alle andre.

Prisen? Tusen spenn for treretters, drikke og show.

Meld deg på hvis det er din greie. Jeg er for bitter.


En gammel klassiker: John Oliver om FIFA rett før VM 2014.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *