Engamorgen lørdag 27. februar: Vålerengas andre motstander klar!

Stig Ove Sandnes. Foto: grydis.no.
Stig Ove Sandnes. Foto: grydis.no.

Vålerenga har fått bekreftet sin andre motstander på Marbella, Vålerenga tippes på 5. plass, Stig-Ove Sandnes og VG langer ut mot NFF og FIFA har valgt ny fotballpresident. Husk også at Vålerenga Ishockey spiller på Jordal i dag! Det er hovedsakene våre i dagens fyldige Engamorgen.

Vålerenga har allerede tapt 1-2 for russiske Ansji under treningsoppholdet på Marbella, og nå er også vår andre motstander klar. Førstkommende tirsdag klokka 16.00 skal vi møte byens lokale nivå tre-lag, Marbella, i den siste kampen før vi setter kursen hjemover. Det får Aperopet opplyst fra Vålerenga.

Marbella ligger på 8. plass i Segunda B avdeling 4 med 7-14-5 og 35 poeng. De har 11 poeng opp til opprykkskvaliken, mens det er åtte poeng ned til nedrykkskvaliken. Hele ni av lagets 12 hjemmekamper i serien har endt uavgjort (2-9-1) og målforskjellen på de 12 kampene er 14-12. Laget tapte 0-3 her for ukrainske Dnipro Dnipropetrovsk i en treningskamp i begynnelsen av måneden, men slo FK Haugesund 1-0 og Sparta Praha 1-0.

Det er lite sannsynlig at kampen streames.

 


Vålerenga på 5. plass

Ingenting får supportere til å lukte at seriestarter nærmer seg enn at VG dukker opp med VG-lupa hvor dem spår utfallet av kommende sesong. Aller først ut var Vålerenga.

De tipper Vålerenga på 5. plass og disse terningkastene gir de Vålerengas lagdeler i 2016:

Keeper: 3

Forsvar: 4

Midtbane: 4

Angrep: 3

Benken: 4

Trener: 5

Ressurser: 3

Da ender vi opp på 26 av 42 poeng som gir 5. plass.

Per nå ligger Stabæk på 8. plass med 21 poeng, mens Start tippes helt sist med 17 poeng.

Les hele forklaringen, samt et intervju med “Moa” på VG-lupen.

 


Sandnes ut mot NFF

Stig-Ove Sandnes som fram i VG i går og hevdet det var en ukultur i Norges Fotballforund (NFF). VG har kjørt flere kritiske saker mot NFF i det siste hvor spesielt pengebruken har fått stort fokus. Sandnes rekker pengefingeren mot flere elementer i NFF han mener ikke er bra nok, som at generalsekretær Kjetil Siem selv ga valgkomiteen forslag om hvem som skal bli den nye fotballpresidenten.

– Ingen gikk Siem i møte etter at han meldte inn et antall navn til valgkomiteen, der Terje Svendsen ikke var på listen. Siem sa til TV 2 at det alltid har vært slik at generalsekretæren har meldt inn sine navn til valgkomiteen, men at man kanskje bør se på den praksisen. Fakta er at dette aldri har vært normal praksis i Norges Fotballforbund. Selvfølgelig har generalsekretæren snakket med valgkomiteen på valgkomiteens initiativ, men ikke at generalsekretæren begynner å spille inn navn. Det sier jo seg selv at du sitter i saksa hvis du spiller inn navn som ikke blir fulgt. Etter mitt skjønn er det ikke mulig for en generalsekretær å gjøre det som Kjetil Siem gjorde. Han misbruker makten sin når han sier at det har vært vanlig å gjøre dette fra tidligere generalsekretærer, sier Sandnes til VG

I gårsdagens Engamorgen kunne du lese at lønningene i NFF har skutt i været den siste tiden, og at Siem selv tjener over en million kroner mer enn statsminister Erna Solberg.

– Det er viktig at NFFs sentralorganisasjon er kritisk til egen ressursbruk. Selvsagt skal man reise ut i Norge og verden på møter og innhenting av erfaringer fra andre nasjoner. NFF må likevel være bevisst på signalene man sender ut ved å reise med store delegasjoner til eksempelvis Sør-Afrika, Gran Canaria og Brasil, når store deler av klubbene, både i topp og bredde, sliter med å få hjulene til å gå rundt. Dette er en kulturforståelse som er nødt til å rettes opp nå med et nytt styre, sier Sandnes. 

Sandnes har vært sterkt delaktig i at Vålerengas økonomi er bedret selv om den langt i fra er god.

– Hele natt til fredag 30. oktober i fjor lå jeg våken. Vi skulle betale ut lønn til ansatte og spillere dagen etterpå, men vi hadde ikke penger på konto. Jeg visste rett og slett ikke hvordan vi skulle klare det. Først to timer før fristen fikk vi inn pengene. Den samme kvelden fikk jeg telefon fra en kollega som fortalte meg at ledergruppa i NFF var på lederseminar på Gran Canaria den uken.

Kjetil Siem, som har flere skjeletter i skapet enn Toys ‘R Us foran Halloween, prøver så godt å prate seg unna.

– Jeg skjønner at han ser Gran Canaria-turen på den måten, men hvis han hadde spurt så hadde han fått vite at oppholdet var betalt for eksternt. Og flyturen var billigere enn det ville vært å fly til Tromsø. Det som hører med til historien er at vi hadde flere møter med styresmakter i Las Palmas og så på fasiliteter for å se om Gran Canaria kan være et alternativ til La Manga for våre landslag når den avtalen går ut, sier Kjetil Siem til VG om ledergruppens tur i fjor høst, og kommer selvsagt med noen stikk til Sandnes:

– Vi har en konstant kritisk gjennomgang av budsjetter. Når det gjelder turen til Sør-Afrika, så betalte ledergruppen turen selv. Det er mye rykter som Stig-Ove er flink til å sette ut, men han kjenner ikke sannheten. Ikke spør han oss heller, sier han til VG

Og:

– Stig-Ove har god erfaring med å drive to klubber med underskudd og da synes jeg han skal foreslå kutt i NFF på 20 millioner på tinget hvis han har en tilhørighet til en klubb der. Og også hvor han mener vi skal kutte.

Smålig hersketeknikk der altså.

 


 

Mer mot NFF

VG stopper ikke der. I dagens avis kan man lese at landslaget brukte 30,3 millioner kroner på reisevirksomhet i 2015. Det er like mye som flere klubber i Tippeligaen har som totalbudsjett denne sesongen.

Charterfly på alle bortekampene, egen kokk for landslagsgutta, treningsleir på Marbella og et støtteapparat med så mye bagasje at fotballene ikke fikk plass i charterflyets bagasjerom da turen gikk videre fra Malaga til Zagreb.

VG spør Siem om det er for mye:

– Ikke i forhold til inntektene, men i forhold til resultatene kan du si det, svarer NFFs generalsekretær Kjetil Siem.

Tanken er altså at så lenge de hoper inn penger så kan de leve som konger.

Lønn og drift av landslagstrenere og støtteapparat økte fra 10,8 til 15,9 millioner kroner i løpet av ett år.

– Nå vi ser på dette i ettertid, så føles det vondt at vi brukte så mye penger uten å klare det. Men det hadde vært enda vondere om vi ikke hadde klart det, og så hadde folk sagt «dere lot jo dem ikke få lov til å gjøre det og det», sier Siem.

Ja, Siem. Det er akkurat det folk hadde tenkt. Godt å se du har kontakt med oss gutta på gølvet.

Men VG gir seg ikke der og angriper også Nils Johan Semb med en skattbar inntekt på 2,67 millioner kroner.

– Den gjengse idrettsleder gjør dette frivillig som et fritidsverv. Da er det veldig provoserende når vi, i tillegg til å ha et avgiftsregime som gjør at NFF sentralt går i fortjeneste på oss klubbene, har store millionlønninger og det som fremstår som en ubegrenset reisekonto, sier lederen i Rogaland-klubben Skjold, Daniel Strand, til VG, og legger til:

– Jeg synes statsministeren er en god målestokk (om passende lønn for Semb – journ. anm.). Jeg synes det er litt spesielt at ledelsen i en frivillig organisasjon som Norges Fotballforbund skal tjene mer enn statsministeren. Jeg tror jeg hadde følt det ukomfortabelt om jeg jobbet i en ideell organisasjon og hadde nesten tre millioner i lønn

– Min lønn diskuterer jeg ikke med andre enn arbeidsgiveren. Det er en sak mellom NFF og meg, sier Semb til VG.

Ja, en sak mellom deg og NFF, men også resten av fotball-Norge som tross alt betaler lønna di.


 

Kom på Jordal!

Vålerenga Ishockeys kamp om fjerdeplassen ser mer eller mindre kjørt om, men det er fortsatt noen kamper igjen av grunnspillet. I dag er Lillehammer på Jordal Amfi klokka 16.00. Det er et skadeskutt lag som skal møte ligaens nest dårligste lag. Jonas Knutsen og Erik Follestad Johansen sto over torsdagens kamp mot Manglerud Star – en kamp hvor Tallak Lyngset ble skadet under oppvarmingen. Han er sannsynligvis ute for resten av sesongen, melder klubben på nettsidene sine. Det gjør at Joachim Sommer Nielsen tar steget opp fra U18 og inn på laget for den unge backen.

Pucken droppes klokka 16.00, og du kan høre på kampen hos Klanens Webradio eller se den på TV 2 Sumo. Det er mulig å kombinere de to så du får bildene fra TV 2 og lyden fra KWR.

 


 

Ny FIFA-president

Gianni Infantino ble valgt til FIFA-president på den ekstraordinære kongressen i går. Etter første valgomgang ledet outsideren med 88 stemmer foran sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa som var soleklar favoritt, samt Prins Ali Bin Al Hussein (27 stemmer) og Jérôme Champagne (7 stemmer). Her måtte man ha 2/3-flertall så de gikk umiddelbart i gang med den andre valgrunden.

Her fikk den språkferdige sveitseren 23 av de 27 stemmene til Prins Ali Bin Al Hussein, samt fire av stemmene til Jérôme Champagne, og endte dermed på 115 stemmer som var godt over de 104 stemmene som krevdes for å få et simpelt flertall i denne valgrunden. Jérôme Champagne fikk ingen  stemmer, Prins Ali Bin Al Hussein fikk fire stemmer, mens sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa fikk 88 stemmer.

Infantino, som du helt sikkert har sett stå for UEFA-trekningene, var også NFFs kandidat så det er mange som er glade over dette utfallet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *