Engamorgen 28. februar: Drama i fotballens maktkorridorer

Det koker i NFF om dagen Foto: Fotball.no
Det koker i NFF om dagen Foto: Fotball.no

I dag avsluttes fotballtinget med valg av nytt styre, og ny president. Med alt dramaet som har vært rundt NFF i det siste er det nesten imponerende om de i det hele tatt klarer å gjennomføre valget. Men tinget har allerede bestemt at det vil bli endringer i seriestrukturen, noe som får store konsekvenser for Vålerenga.

Men først ser vi på gårsdagens hockeykamp.

Hockeytap
”Iskrigerne” gikk på et forsmedelig tap i sudden mot Lillehammer i går, og håpet om å ende på fjerdeplass ser ut til å ha svunnet hen. Vi er riktignok bare fem poeng bak Frisk Asker, men når vi kun har tre kamper igjen å spille og askerlaget har fire, da sier det seg selv at det blir vanskelig.
I tillegg tyder det ikke på kanonform når man taper for laget som ligger nest sist på tabellen.

Fokus nå må være på å klamre oss fast i femteplassen, sånn at vi ikke kan velges før av et av de to topplagene til første sluttspillrunde. Siden vi har en tynn stall og i tillegg er skadeskutte vil vi neppe tåle et tett kampprogram spesielt godt. Det gjør oss dessverre til et attraktivt valg i sluttspillet.


 

Ny ligastruktur
I disse dager avholdes fotballtinget, og i går kom det melding derfra om at ny ligastruktur for norsk toppfotball var vedtatt.
TV 2 melder at fra 2016 blir et overgangsår, og at vi fra 2017 vil se følgende struktur på nivåene rett under OBOS-ligaen:
Det vil være to andredivisjonsavdelinger (nivå tre) i 2017. Det vil være seks tredjedivisjonsavdelinger (nivå fire, «Regionsligaen») og hele 24 fjerdedivisjonsavdelinger (nivå fem, «Kretsligaen»).
For at dette skal være på plass til 2017-sesongen blir det store endringer på opp- og nedrykk for årets sesong:
Ingen lag rykker opp fra tredjedivisjon og halvparten av alle lag i andredivisjon (PostNordligaen, tidligere Oddsenligaen) rykker ned. Dette innebærer at Vålerengas rekruttlag får en knallhard oppgave med å sikre seg plassen på nivå tre, og man vil uansett neppe klare å holde seg der særlig lenge. Med såpass mange færre lag på nivå tre vil plassene være forbeholdt de hardtsatsende klubbene som har OBOS-ligaen i kikkertsiktet.
Enda kjipere er endringen for de lagene på nivå fire som i utgangspunktet satset på opprykk i år. Lyn for eksempel. Etter nedrykket fra trikkeserien i fjor var opprykk et naturlig mål for våre tidligere erkefiender.

Nå kan de altså bare glemme det.


 

Drama i fotballnorge
VGs artikkelserie om lønnsveksten i NFF har skapt et voldsomt rabalder de siste dagene.
Vålerengas tidligere daglige leder, og mangeårig assisterende generalsekretær i NFF Stig-Ove Sandnes gikk ut i VG og pekte på det han mente var en ukultur i forbundet. Han trakk fram eksempler som flotte reiser for ledergruppa i NFF, og generalsekretærens forsøk på å påvirke valgkomiteen.

Tidligere nestleder i NFF Einar Schultz kunne også fortelle VG om sine opplevelser med ”mye rar pengebruk” i organisasjonen.

Disse sakene var mer enn hva NFFs direktør for strategi og forretningsutvikling kunne tåle, og han sendte en rasende mail til Sandnes, Schultz, NFFs visepresident Bjarne Berntsen i tillegg til en rekke fotballpamper. Dagbladet gjengir deler av mailen hvor Aasland æreskjeller de tre nevnte fotballtoppene, kaller dem illojale og påpeker at Grensen er nådd. Den er passert med god margin.

Dagbladets Morten P fulgte opp med å forsvare mailen fra Aasland. Ikke fordi han mener at det Sandnes og Schultz påpekte var feil, men bare fordi han synes Aasland er en ”hedersmann”. De som peker på at NFF drives på en uheldig måte skal altså holde kjeft fordi en fyr som Morten P synes er en hedersmann er uenig med dem. Greit det, Morten.

Det kommer til å bli spennende å se hva slags konsekvenser denne polemikken får for NFF, både ved dagens valg på fotballtinget, og i tida framover.

Aperopet kommer tilbake med våre analyser og spådommer i løpet av de nærmeste dagene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *