OPPDATERT! Engamorgen tirsdag 1. mars: Vålerenga spiller i dag!

Robert Lundström har blitt syk på Marbella. Foto: vif-fotball.no.
Robert Lundström har blitt syk på Marbella. Foto: vif-fotball.no.

Oppdatert klokka 12:20: Vålerenga møter det lokale laget Marbella til treningskamp klokka 16.00 i dag, og det kan se ut som kampen streames. Vi har også mer informasjon om Gunnarsson-saken.

Marbella holder til i Segunda B avdeling 4 på tredje nivå i spansk fotball. Der ligger de midt på tabellen på 9. plass – 18 poeng opp til førsteplassen som gir direkte opprykk og 14 poeng opp til 4. plassen som gir playoff. Er mange lag mellom, men likevel bare sju poeng ned til nedrykksplayoff og åtte poeng ned til direkte nedrykk. Se tabellen her!

Vålerengas fysio, Eirik Bjærke, hadde et bra intervju fra Marbella i går der han gikk gjennom skadesituasjonen i klubben (se videointervju under). Sander Berge er den eneste som er skadet og der forsøker de å begrense treninga så han ikke risikerer en re-skade. Det er dette som har skjedd Anders Nedrebø som er hjemme i Oslo. Der er også Jonatan Tollås Nation som går hos en av Norges fremste kne-eksperter og foreløpig ser det bra ut.

Det han ikke sier noe om er at både Christian Grindheim og Robert Lundström har blitt syke under oppholdet. Sistnevnte med litt feber. Ingen av dem spiller i dag, men ellers er det mulighet for (nesten) hele troppen å delta.

Det kan se ut som kampen streames, men da på litt smålugubre siter som reklamerer på Youtube. Vær oppmerksom på at disse sidene ofte er spekket med virus så du registrerer deg på eget ansvar. 

Her er intervjuet med Bjærke:


 

Gunnarsson-saken seiler videre

Jim Solbakkens advokater, med John Christian Elden i spissen, er rasende for at TV 2 skal ha gitt Josimar to upubliserte intervjuer gjort med fotballagenten. I disse intervjuene sier han noe helt annet enn hva han sa under ed i retten. TV 2 mente det ikke var avklart for Solbakken at dette faktisk var et intervju og derfor valgte de å ikke publisere innslagene. Saken ligger bak betalingsmur på Dagens Næringsliv, men takket være en gavmild leser kan vi gjengi noe av det som blir skrevet i saken.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther bekreftet overfor Dagens Næringsliv at TV 2 og Josimar i flere saker har hatt et «redaksjonelt samarbeid, der vi har utvekslet informasjon.»

– Vi kjenner oss ikke helt igjen i den beskrivelsen, sier markeds- og redaksjonsansvarlig Håvard Melnæs til DN, og henviser til det redaksjonelle samarbeidet.

Åresæther utdyper:

– Dette er vi helt åpne på. Josimars redaksjon var helt åpent invitert inn i våre redaksjonslokaler i Bergen i mai fjor. Videre har Josimar fått avspilt vårt materiale. Dette var på forhånd avklart med sportssjefen. Jeg har sett korrespondanse som bekrefter alt dette. Så har Josimar jobbet videre med saken og gjort sine selvstendige vurderinger av innholdet, som da åpenbart er annerledes enn våre opprinnelige vurderinger, sier nyhetsredaktøren.

Advokat John Christian Elden reagerer på TV 2s håndtering av saken.

– Her skifter TV 2 faktum raskere enn nyhetsredaktøren skifter sokker. Fra å hevde at de ikke kan svare på hvor Josimar har fått det upubliserte kildematerialet, og at de selv ikke har noe kunnskap om eller ansvar for publiseringen, hevder de nå at det er et samarbeid. Men de vil fortsatt ikke svare på hvordan det fløy ut av TV 2-huset til en konkurrent, sier Elden til DN.

Det ryktes at TV 2 skal lage en egen dokumentar om denne saken, og der vil sannsynligvis disse intervjuene publiseres.

 

 


 

Bråk i NFF – eller?

Vi synes denne tweeten oppsummerer det meste:

2 kommentars på “OPPDATERT! Engamorgen tirsdag 1. mars: Vålerenga spiller i dag!

  • 1. mars 2016 i 13:48
    Permalink

    Norges Kokos Forbund slår til igjen!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *