Engamorgen lørdag 14/2-15: Vål’enga Aggro!

Morten Berre og Kjetil Wæhler på trening på La Manga. Foto: vif-fotball.no.
Morten Berre og Kjetil Wæhler på trening på La Manga. Foto: vif-fotball.no.

Vi driter langt i amerikanske glorete høytider og konsentrerer oss heller om den slåssinga som skjer internt i Vål’enga. Hockey, juniorfotball og NFF har også funnet plass i dagens Engamorgen.

Kjetil Flygind er på oppdrag La Manga for Aftenposten, og han fikk en real sak på fredagens trening. I spill fire mot fire på liten bane så smalt det – etter hvert – mellom Daniel Fredheim Holm og Niklas Gunnarsson. Holm (!) kasta Gunnarsson (!!) i bakken etter en duell (!!!) mellom de to. Etter treninga var det “Handshake for peace” mellom kamphanene og bygones. Fair nok. At det ikke smalt lenge før er ganske utrolig for den lille videosnutten til Aftenposten viste en rekke etterslengere, alt for tøffe taklinger og ekstremt mye holding på treninga.

Se opptrinnet på Aftenposten her.

Jeg må innrømme at når slike videoer dukker opp fra treningene til lag jeg ikke liker, som for eksempel på bøffeltrening med Riise som midtpunkt, gnir jeg meg i henda og koser meg over den interne uroa i klubben. Når dette skjer egen klubb skal jeg liksom tenke at det er bra det er tenning på treningene. Det viser at konkurransen er hard og gutta gir alt. Jeg må innrømme at jeg har litt vanskeligheter med akkurat det

Uansett, har jeg lært én ting fra denne seansen er det at Gud bedre jeg er glad for at Kjetil Wæhler spiller på mitt lag!


I dag møter Vålerenga Sparta i Sparta Amfi. Særpingene var på Kongsvinger på torsdag, som betyr automatisk seier. Vi møtte Frisk på Jordal, det betyr også automatisk seier (som regel). Vi har tapt fire på rad for Sparta, så nå er det jaggu på tide å sette det skapet på plass. Sparta mobiliserer som rakkern og inviter til fleshlight-kamp. Høres virkelig skremmende ut. Kan ikke begripe hva de skal med det, men det er meget mulig Ottar flytter protestene sine fra Fifty Shades of Grey-forestillingene til Sparta Amfi i dag.


Nyervervede Sander Berge var kaptein da Norge G17 spilte 2-2 mot Danmark på La Manga. Kampreferat på klubbens sider.


Markedssjef Harald Sørbo har allerede fått nok og har levert oppsigelse fra jobben i Vålerenga. Det melder klubben på sine egne nettsider. Lars Smith rykker opp internt og tar jobben som markedssjef, mens Glenn Jensen starter som salgssjef i april. Det første kravet til markedsavdelinga er at dem som jobber der faktisk må ha lyst til å jobbe der. Hvis ikke er det dødfødt fra starten av.


I Viking, som Vålerenga møter søndag, prater man fortsatt om denne Soares som skal prøvespille for dem. Så ivrige har Stavanger Aftenblad vært at de kaller han Suarez i halvparten av sakene sine. Håper han bruker tannbeskyttelse.


Vålerenga Hockey vil ha flere folk på tribunen i serieavslutninga og gir deg tre for to-tilbud på hjemmekampene mot M/S (19/2), Stjernen (26/2) og Kongsvinger (3/3). Prisen for alle disse kampa er 320 kroner kroner for voksen, 120 kroner for barn og 260 kroner for Klanen. 260 smackaroos for tre matcher er en god deal. Les mer om dette på klubbens sider.


Det er nå én uke til Vålerenga Hockey møter Vålerenga Fotball til showkamp. Her kan du se intervju med Rekdal i sakens anledning.


Vi avslutter med NFF som var i rettssalen i går. Bevæpnet med Advokat Nicolay Skarning, som ser ut som en slags big-shot-ekspert i å hjelpe bedrifter å sparke ansatte, regnet de nok med et resultat mot Guttorm Dilling. Dilling ble som kjent omplassert (les: degradert) fra sin jobb med A-landslaget da nye koster skulle inn. Dilling, som har jobbet i NFF siden 1983, følte seg presset ut og gikk til sak. I går kom dommen fra tingretten: NFF tapte så det sang. Det mest fascinerende med dette er kommentaren fra Kjetil Siem:

– Vi mener det er helt feil, men jussen mente det motsatte. Tingretten snakker om juss og ikke virkelighetens verden.

D’oh! Det er jo dette Vålerenga skulle sagt i Stengel-saken. “Retten mener vi skylder Stabæk penger, men ikke i virkelighetens verden”. OK, vi i Aperopet er kanskje ikke advokater, men vi skjønner at han sier dette fordi dommen ikke er rettskraftig enda. Det er dog underlig at NFF ikke anker på stedet dersom de mener tingretten er så ute å kjøre.

Det viser også at idretten anser at de finnes inne i en boble hvor de har helt andre vilkår, lover og regler enn resten av universet. Mao, idretten står over loven. Det er mulig det er en form for narsissisme man får av å omgåes folk som Sepp Blatter, men arbeidsrett bør gjelde alle. Det skal bli spennende å se hva som skjer videre i den saken.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *