Vålerenga – Viking 0-2: Så forbanna typisk

Moa var tilbake mot Viking. Foto: grydis.no.
Moa var tilbake mot Viking. Foto: grydis.no.

Vålerenga var best, men Viking scoret målene. Dermed det ble en verst tenkelig sesongstart for Oslos Stolthet. Her er Aperopets syn på kampen, samt spillerbørs.

Viking er det dølleste laget i Tippeligaen. Det mest sjarmørløse, det mest uinteressante og mest uinspirerende. Taktikken deres var som et kaldt gufs fra fortida med Odd Grenland og Tromsø på besøk: Ligg bak med åtte mann, måk ballen høyt og langt når du får den, og håp at den raske spissen klarer å gjøre noe. Det holdt på å lønne seg etter 20 minutter, men Kjetil Wæhler får kasta seg fram og avverga en en-mot-en-situasjon. Men et par minutter seinere vant Viking i Lotto:

Herman Stengel blir finta i en duell på 25 meter, Bjørn Daniel Sverrisson får lykketreff og ballen går i krysset. Hadde han forsøkt på å gjenta det samme, ville han fortsatt vært på Ullevaal nå.

Deshorn Brown brenner en gedigen mulighet like etter, og det er Vålerenga som styrer alt. Dessverre er effektiviteten og nøyaktigheten for dårlig, og Viking leder 1-0 ved pause.

Viking får en ny en-mot-en et par minutter ut i andre omgang, men misbruker sjansen. Taktikken til siddisene har fungert til prikke så langt.

Vålerenga tar over, ruller opp det ene angrepet etter det andre, men bruker for lang tid, slurver for mye og avslutter for svakt. Det er mange gode løp i bakrom, spesielt av Brown, som aldri kommer fram fordi spilleren med ballen skal ta en ekstra touch. Kantspillerne, og backene, kommer ofte fram, men får sjeldent ballen.

Etter en drøy time går Kjetil Rekdal all in ved å ta ut Daniel Fredheim Holm og Brown til fordel for Elias Mar Omarsson og “Moa”.Ghayas  Zahid, som hadde skapt mer trøbbel for Vålerenga enn Viking i minuttene i forkant, bli flytta ut på kanten.

Vålerenga fortsetter presset, men en del av piffen rundt det offensive spillet forsvant da Brown gikk ut. Laget ble bedre til å bruke kantene, men innleggene nådde sjeldent fram. Verken “Moa” eller Omarsson gjorde noe som helst i den halvtimen de fikk på banen.

I stedet for å få utligninga, kom Viking på et par kontringer på slutten, og satte også punktum med en scoring ett minutt før full tid.

Vålerenga spilte ikke dårlig i dag, la det være klart. Det er mye uforløst, men Viking var direkte griseheldige som hadde ledelsen de hadde så langt ut i kampen. At dem fikk 2-0 var som en konsekvens av at Vålerenga sendte (nesten) alle mann i angrep. Det var drøying av tid, måking av ballen og generelt usympatisk som det jo så ofte er for smålag på Ullevaal.

Rundt 4-5000 tilskuere hadde dukka opp på Ullevaal til serieåpninga. Selv Oilers har flere bortefans på ubetydelige hockeykamper på Jordal enn det Viking dro med seg på en serieåpning på nasjonalarenaen. Men hvor var våre egne fans?

 

Her er Aperopets spillerbørs: 

Aslak Falch  5 – Har absolutt ingenting å gjøre. Litt svak på andremålet, men ellers en helt jevn kamp.

Robert Lundström 5 – Svak den første timen, men god, spesielt offensivt, den siste halvtimen.

Enar Jääger 6 – Solid kamp som stopper og hindrer Viking fra å doble ledelsen tidlig i andre. Full kontroll.

Kjetil Wæhler 6 BB – Også han en solid kamp. Hindrer en (litt tidligere) 1-0-ledelse med en strøken takling. Full kontroll.

Jesper Arvidsson 5 – Er en del involvert, men gjør ikke mye ut av seg. Har mye å gå på.

Herman Stengel 5 – Missa i taklinga som førte til 1-0, ellers går det litt for sakte og det er litt for mange feil fortsatt.

Christian Grindheim 5 – En kamp på det jevne, men klarer aldri å dominere midtbanen som vi kjenner ham. Gjør en del slurvefeil.

Daniel Fredheim Holm 4 – Er lite involvert, og får ikke til mye når han først er det.

Ghayas Zahid 5 – Tidvis veldig god, men sliter fortsatt med å ta et par touch for mye. Har dog blitt mye bedre enn i fjor på dette. Var veldig dårlig en periode midtveis i andre.

Rasmus Lindkvist 5 – Svak førsteomgang, men noe bedre i andre. Kom fint rundt på kanten den siste halvtimen.

Deshorn Brown 6 – Jobber knallhardt hele veien, er fortsatt litt uvenn med ballen, og burde utligna rett etter baklengsen. Likevel en meget solid kamp av Brown.

 

Innbyttere:

Elias Mar Omarsson 4 – Får ikke til noe som helst den halvtimen han spilte

“Moa” 4 – Får ikke til noe som helst den halvtimen han spilte.

Sander Berge 5 – Fikk 20 minutter, og gjorde en grei jobb.

 

 

 

15 kommentars på “Vålerenga – Viking 0-2: Så forbanna typisk

 • Tilbaketråd Bilder fra Vålerenga-Viking 0-2, Tippeligaen - GrydisGrydis

 • 14. mars 2016 i 22:46
  Permalink

  Arvidsson var kampens beste. Eneste uheldige er at han ikke lar ballen gå mot dødlinja i forkanta av 1-0.

  Svar
  • 14. mars 2016 i 22:54
   Permalink

   Helt enig! Virker som en solid back for oss, stengte av sida si kampen igjennom. Sleivet vel med den siste corneren, ellers mye bra ja!

   Svar
 • 14. mars 2016 i 23:34
  Permalink

  Ja sånn kan det gå når man vil satse på poeng og ikke supportere! Uten supportere/fans ingen fotball. Sånn går det når dere jager vekk alle de som virkelig er supportere. Må si det som dette. Å høre dere bli synget ut av Viking på vår egen hjemmebane må jeg rett og slett flire godt av. Er det ikke det ikke dere som står på bredden som sier det er dere som er de “virkelige supporterne” ja jeg ser det hahaha. Så syng for FULL HALS da husker ifjor bendit ga i 90min og presset på under hele kampen. Om dette skal fortsette, fortjener Vålerenga og rykke ned for og så bygge seg selv opp igjen, med ny trener mm. Jeg vil helst se gutta fra bendit komme tilbake og høre dem gi full hals 90min. Enn og høre og se en stum gjeng med grinebitter, sutrekopper og blogger som skriver om alt og alle så fort det er noe. Konsentrer heller på det som skjer innenfor banen og tribunen. Blogging kan dere ta senere. Sutring kan dere ta i bilen evt bussen og litt på jobb da for og ta det med grenser.

  Svar
 • 14. mars 2016 i 23:51
  Permalink

  Haha for en sutregutt du er Oio. De eneste som ble syngi ut idag var vikingsvingen.
  De virkelige supporterne som stiller i finlandshette, slår ned medsupportere, er rusa på kola og påfører den økonomisk skakkjørte klubben hundretusener i bøter?

  Selvfølgelig morsomt at du ønsker klubben nedrykk, alt vondt og hva som værre er bare for å føle deg bedre selv! Deg selv foran klubben alltid! Haha pinlig er det!

  Svar
  • 15. mars 2016 i 03:35
   Permalink

   Hvis du påstår at Vestbredden sang ut Viking-fansen så må du virkelig få rensa øra dine. Jeg satt i enden av Klansfeltet på dette nye Klubbtribune-feltet ned mot VG-svingen, og var i luftavstand like langt unna Klanens sangkjerne som jeg var Viking-fansen. Klanen hadde nok noen flere minutter totalt i ren sangtid, men volummessig var de 50-50. Plassering på stadion vil nok påvirke oppfatningen en del, så hvis du satt i Bendit eller på Telenor, så kan jeg vel forstå at du har oppfattet Vestbredden som bedre.

   Men totalt sett tribunemessig, veldig dårlig. Gi oss Gaza tilbake for faen og la AE få kjøre show der. Tribunemessig er dette en av de kjedeligste kampene jeg har vært på i min tribunekarriere med VIF. I dag var jeg liksom ikke supporter, jeg var tilskuer. Og jeg er flasket opp i Gaza i ganske mange år og senere på AE-feltet når det ble dannet i 2013. Endte vel med å kjøpe sesongkort i år av gammel vane, selv om jeg ikke føler meg hjemme på Vestbredden.
   Det å gå fra så mye moro jeg har hatt det på AE-feltet siden 2013, til den jeg opplevelsen jeg hadde i dag, det er som natt og dag.

   Svar
  • 15. mars 2016 i 12:27
   Permalink

   Lær deg og les hele før du går i forsvarsposisjon evt fyr og flamme mann. Jeg ønsker klubben nedrykk for og klare å bygge noe som ikke har hvert klart på lenge. Hvor leser du, jeg har nevnt noe med finlandshetter, rus og slossing utenom nå? Når vi er innenfor rus så kan jeg også nevne du må huske på det at det er mange som benytter seg av Alkohol som da ikke klarer og stoppe når man burde deriblant på bredden og mange andre plasser. Les deg opp neste gang før du fyrer løs.

   Svar
 • 15. mars 2016 i 07:18
  Permalink

  Du satt i enden av klansfeltet, du gadd ikke bidra, du tror stemningen på Vålenga kamper er som å se show på Wallmanns? Bare å kjøpe billett så får du fyrverkeri på banen og tribunen? Selvfølgelig satt jeg hverken i Bendit eller Telenor, jeg prøvde å bidra på bredden fordi det er eneste sangtribune i år. Jeg gidder ikke drive boikott eller sutre en hel sesong. Kjedeligste tribunemessige kampene du har vært på? Ikke akkurat en høydare for meg heller. Men hvis du er punch så bli med å bidra da for faen!

  Du er flaska opp i Gaza? Jeg var blandt de 10-20 første som reiste oss i 2002. og sto der i over 10 år. Så nei, jeg er ikke gammal, ikke grinebiter, ikke alkoholisert og nei jeg har ikke stått på bredden før etter at skimaskene tok over i Gaza. Så fortsett sutringa, skriv innlegg på blogger i alkorus i halvfire draget, så skal du se at denne sesongen blir fantastisk. Er det der vi er?

  Svar
  • 15. mars 2016 i 13:47
   Permalink

   Vel, nå er det ganske lenge siden jeg var medlem av Klanen, da det er en organisasjon jeg overhodet ikke klarer i identifisere meg med og derfor heller ikke vil melde meg inn i igjen. En del av de folka som står der er langt unna min type tribunekultur. Når vi måtte flytte fra Gaza til Vestbredden i 2013, så var det første gang jeg var på Vestbredden. Etter 5-6 kamper hadde jeg forlengst fått nok. Husker Ikaros prøvde å fortsette det som ble startet i Gaza men omtrent hvert forsøk på sang ble med møtt med en ny sang fra folk på Vestbredden som skulle overdøve det som ble forsøkt startet. Også var det all klagingen og sutringa for de som kun var der for å klage da. Blir lei av sånt.

   Og siden Klanen ikke er noe for meg så er da Klubbtribunen eneste tribune som var mulig hvis jeg skulle ha sesongkort. Og det hadde jeg egentlig ikke tenkt å kjøpe i år siden 227 ble stengt ned. Får bare håpe AE-feltet er tilbake igjen innen neste sesong!

   Og selv om man skriver et innlegg her i halvfire draget så må det vel ikke være i alkorus? Noen av oss har turnusjobb vet du eller er bare generelt nattmennesker.

   Svar
 • 15. mars 2016 i 09:58
  Permalink

  “Vålerenga spilte ikke dårlig i dag, la det være klart.”, står det i referatet over. Har forventningene våre virkelig blitt så lave? Vi har alle sett Enga dårligere, men det var jaggu ikke mye bra fotball vi fikk se i går. 0-2 på hjemmebane mot et middels lag er ikke bra, og det var ikke sykt ufortjent heller. Veldig lite presisjon og tempo i laget, og vi skapte da heller ikke særlig mange opplagte målsjanser.

  For meg er det helt klart at Enga spilte dårlig i går, og at vi må heve oss betraktlig om vi skal ende på øvre halvdel. Jeg har som vanlig satt en slant på seriegull også i år, så jeg forblir optimistisk en god stund til, men hvis vi er fornøyde med matcher som i går er det bare å sikte mot åttendeplassen i år igjen.

  Svar
 • 15. mars 2016 i 11:49
  Permalink

  Ligg bakpå med åtte mann??
  Grunnen til at vi i det hele tatt fikk så mye sjanser i første omgang var fordi Viking lå med høyt press som frigjorde store bakrom.
  Eneste underholdningen her var siddisenes perler, ellers var dette rimelig døvt jevnt over.

  Svar
 • 15. mars 2016 i 12:35
  Permalink

  Enig at Viking jevnt over ikke spiller så mange sjarmerende fotballkamper, ikke sammenhengende i hvert fall, selv om kampene mot VIF faktisk har vært overraskende underholdende de siste årene. Men mest enig i spørsmålet om deres egne supportere. For vi andre hører jo så mye repetert gnål om Vålerengas fantastiske publikum, all sjel og ære og bla bla blæhhh…
  Er ikke imponert, verken av kvantitet eller kvalitet, og den der “sjelen” ser ut til å ha forlatt både Ullevål og Jordal.
  Er såpass begeistret for VIF at jeg håper på bedre tider for dere på de nevnte arenaer. Men ikke bare spillere og ledere som må skjerpe seg!

  Svar
 • 15. mars 2016 i 13:12
  Permalink

  Du skriver som om det er så fantastisk å møte store VIF på selveste nasjonalarenaen, at det er rart Vikingfansen ikke stiller sterkere. Ett middelmådig VIF og en alt for stor stadion til ett lite lag er ikke det helt store nei. Det er forsåvidt veldig trist at vi nordmenn ikke går på kamper lengre, men det må noe bedre til enn ett VIF i blinde for å snu den trenden.

  Svar
 • 15. mars 2016 i 16:32
  Permalink

  Arvidsson? Spør du meg var han desidert best i går og fikk vel den prisen?

  Så for meg ut som den eneste spilleren som virkelig hadde lyst i går. Ikke helt enig her altså.

  Svar
 • Tilbaketråd Sotahjørnets Venner » Ironi og sarkasme?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *