Engamorgen tirsdag 15. mars: Blåtirsdag

 

Wæhler sto opp mot Viking. Foto Grydis.no
Wæhler sto opp mot Viking. Foto Grydis.no

Det blei en kjip start på sesongen i går kveld. Viking vant 0-2 etter et drømmetreff midtveis i første omgang, og en scoring i siste minutt da vi hadde sendt alt og alle fram i angrep.

Ingen er fornøyde med å tape med to mål i en sesongpremiere på hjemmebane, og det er lov å være skuffa.

Men måten mange har reagert på etter kampen i går virker blåst ut av alle proporsjoner. Jeg satt på hovedtribuna i går, og der var det høylytte “HERREGUUUUD!”-rop hver gang en vålerengaspiller enten spilte en støttepasning, eller hadde en dårlig touch på ballen. De samme ropene hørte jeg fra Vestbredden, og de begynte umiddelbart etter at Viking fikk sin første scoring.

Er det virkelig der vi er? Føler vi som supportere oss fortsatt så bortskjemte etter litt suksess for 10-11 år sida at vi mener at det er fullstendig uakseptabelt å slippe inn et mål? Det er synd, for fram til målet kom virka det som om det var ålreit trøkk fra bredden.

I Dagbladet i dag skriver Morten Pedersen om klubbens økonomiske problemer, og hvor viktig det er å få folk til å komme på kamp. Akkurat nå virker det som om interessen for Vålerenga er helt fraværende blant folk flest i Oslo. Jeg tror det viktigste for å få folk tilbake er gode resultater og flott fotball, og det er klubbens ansvar, men samtidig tror jeg hver og en på tribuna kan gå i seg sjøl. Vil høylytte mishagsytringer i 90 minutter føre til at laget spiller bedre og at sidemannen synes det er kult å være på match? Personlig merker jeg at den sure stemninga som er på Ullevaal gjør det mindre fristende å dra på neste kamp (selv om det selvfølgelig ikke er et alternativ å bli hjemme).

Men nok sutring om stemninga.

Vålerenga var det klart beste laget på Ullevaal i går kveld, noe også Vikings trener Kjell Jonevret innrømmer til Nettavisen.  Hvis vi får avslutningene til å sitte så burde vi kunne hamle opp med de fleste i år, og vi har heldigvis fortsatt mange kamper å plukke poeng i. Så det er ingen grunn til å grave seg ned riktig enda!

For mer om kampen kan du sjekke ut vårt glimrende kampreferat med spillerbørs.


 

Kamp mot Frisk i kveld

Det står nå 1-1 i kamper i kvartfinaleserien mellom Frisk Asker og Vålerenga, og i kveld stikker Iskrigerne innom Askerhallen for å ta med seg nok en borteseier. Kampen starter klokka 19.00, og sendes på TV 2 Sumo hvis du ikke har mulighet til å reise til Asker.


Nestenulykke på Jordal

Forrige kvartfinalekamp fant sted på Jordal på søndag, og her holdt det på å gå riktig ille, da ei jente på rundt ti år mistet balansen høyt opp på tribuna på felt G, og ramlet flere seterader nedover. Heldigvis gikk det bra med jenta, men uhellet tydeliggjør hvor viktig det er å få bygget en ny arena.

Shampo har tidligere brukt den manglende sikkerheten på tribunene som argument for å jevne Jordal med jorda, og gjentar det samme til TV 2 i etterkant av ulykken.

Dessverre velger daglig leder Gunnar Thøgersen å skylde på jenta, og mener at hun kan skylde seg sjøl når hun velger å gå på setene! Er du på Vålerenga-kamp er det altså potensielt dødsstraff for å gå på setene.


Tabellkonkurranse

Husk at du kan vinne en Vålerenga-drakt ved å legge inn ditt tabelltips på Aperopets Facebook-side, eller som en kommentar på denne saken!

 

3 kommentars på “Engamorgen tirsdag 15. mars: Blåtirsdag

 • 15. mars 2016 i 12:50
  Permalink

  Endelig noe jeg kan si meg enig i AMEN! Vålerenga skapte mest. Men tribune messing synget ut til de grader av Viking supporterer.

  Svar
 • 15. mars 2016 i 14:24
  Permalink

  Oio fortsetter skadefryden over at stemninga ikke var på topp. Hvilket lag holder du med?
  Vestbredden har ekstremt mye å gå på, men ble ikke syngi ut, jamfør rapporter fra midt på telenor og bendit. Hvis man kutter ut sutringa og heller bidrar kan det hende at stemninga blir bedre, volumet høyere og dødperiodene kortere.

  MEN det er selvsagt deiligst å sitte bak tastaturet og slenge dritt. For noen.

  Svar
  • 15. mars 2016 i 23:15
   Permalink

   Er vel kanskje en grunn til at jeg sier dette vel for og gjøre deg forbannet å irritert. Les før du kommenterer så ser du godt jeg en av dem samme supporterne som akkurat deg. Om du mener det var en kjempe topp stemning så kan det hende du få til som kanskje er enig der. Ingen har samme mening dette vet du selv, min mening er at tribune messig funker det ikke selv er det ikke bare jeg som mener vi ble synget ut på hjemme bane av viking. Siden du sier det på en så fin måte ved slutten kan jeg godt nevne jeg har stått og synget med full hals for enga siden jeg var 7år. Og enda mer stemme ble det begynt å bruke etter jeg ble 14år, jo flere år jo som har går jo mer gir jeg. Jeg står og synger i 90+ minutter. Og ender neste dag med veldig svak stemme. Så når ikke kampene ikke spilles velger jeg heller kommentere mine tanker og syn her. Noe du IKKE kan nekte meg med å gjøre. Jeg er også mye ute og reiser når feriene er i gang for å se / høre stemninger i andre land. Om du har så utrolig mye imot at jeg sier noe her så kan du vel la deg være med å legge deg oppi evt bry deg om det da. Alle har stemme rett og kan bruke den. Kan like greit nevne det året vi i Vålerenga samlet inn penger for sponsor dyttet jeg selv 25.000kr inn fra mitt eget firma. + jeg har alltid hatt sesongkort siden jeg begynte å tjene penger. Har også hjulpet til med mye penger her og der. Dette var ovenfor var ikke ment som en sutre kommentar. Og dette er helle ikke meningen at skal bli en frekk kommentar til evt deg andre. Som jeg sa på den første her. Kunne ikke sagt meg mer enig. Håper du kan la alle ha sine egne meninger nå og at du ser det ikke bare er deg og et par andre her. Vi støtter samme lag da går det vel an og legge fra deg den stritsøksen engang for alle.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *