Engamorgen onsdag 16. mars: Gratulerer med dagen Kjetil!

wæhler 40

Kjetil Wæhler fyller 40 år i dag. I går vant Frisk-Asker i sudden death mot Vålerenga Hockey i Askerhallen. Og vi er ikke helt ferdig med mandagens kamp mot Viking. En Engamorgen med blanda følelser med andre ord.

Det er så utrolig mye mankan si om karrieren til dagens fødselsdagsbarn. Et utall kamper for Lyn, Wimbledon, Moss, AaB, IFK Göteborg og et par runder i Vålerenga. Cupfinaler i tre land med gull i to. Og ingenting tyder på at Kjetil Wæhler er ferdig som fotballspiller selv om han runder store, runde 40. Aperopet slutter seg til gratulantene!


Tap igjen, tap igjen, tap igjen

Tre Vålerenga-tap på tre døgn er et faktum. Og som i kamp 1 ledet Vålerenga 2-0. Og som i kamp 1 kom Frisk tilbake. Men der stopper likheten. Etter en fremragende første periode hvor Enga helt fortjent ledet gikk det bare nedover. De neste to periodene dominerer Frisk nesten totalt, og Søberg varter opp med flere utrolige redninger. Spesielt utover i tredje periode så det ut som om Frisk hadde powerplay i lange perioder. Gutta blir stillestående og trekker seg innover. Likevel holdt de ut bra lenge før Frisk utlignet, men det måtte komme.

Vålerenga så tunge ut, mens Frisk jobbet på anført av en meget god Bastiansen som også roet ned kjekkas-taktene betraktelig i forhold til tidligere kamper.

Etter å ha vunnet 10-6 i skudd i første periode tapte Enga de to neste til sammen 24-7. Det var ganske jevnt i sudden med to slitne lag, men det så litt farligere ut når Frisk var i angrep.

Aperopet mener Vålerengas BB er Martin Laumann Ylven, som noterte seg for en assist og mange taklinger. Fyren smeller på og smeller på, og spiller disiplinert i tillegg. Det er herlig å se, og det blir helt avgjørende at han fortsetter i samme tralten på torsdag. Hører du, Martin?

Se målene hos TV 2

Kampfakta


Tallene bak tapet for Viking

Aperopet har fått tilgang til noe av analysematerialet til Vålerenga etter kampen mot Viking, og som mange har påpekt, det var ikke så ille som det kanskje kunne virke som. Se bare her:

  • Ingen lag dominerte motstanderen sin like mye som Vålerenga i første tippeligarunde.
  • Vålerenga hadde flest avslutninger av samtlige lag i første serierunde.
  • Vålerenga vant 80 prosent av andreballene mot Viking.
  • Viking hadde ikke ett eneste etablert angrep i kampen.
  • Viking hadde kun et par ordentlige kontringer.

Så vil jo kritikerne si at dette ikke hjelper en dritt så lenge man ikke klarte å score og ender opp med å tape kampen. De har selvfølgelig rett, men det er tross alt enklere å snu trenden etter en kamp man dominerte enn det ville vært etter en kamp der man ble rundspilt.

Tallene viser uansett at Vålerenga gjorde en meget god jobb med å låse av Viking høyt i banen. VIF kjempet ballen tilbake og tillot Viking nærmest ingenting. Forsvaret spilte sin beste kamp i vinter. Effektiviteten foran mål var altfor dårlig, men det er få lag som kommer til å dominere over Viking i så stor grad som Vålerenga gjorde denne sesongen.


Neste runde

Søndag 20. mars spiller Vålerenga sesongens første bortekamp. Den spilles i Sogndal. Klanen arrangerer tur.

Kampstart er 15:30, noe som innebærer tidlig avreise fra Bohemen, 07:15.

Bussbilletten koster 500,- og påmelding skjer i Sjappa.


LSK-Vålerenga blir tidligkamp

NFF har gjort følgende omberamminger av kamper første mai-helga.

  • 30/4 kl. 15:30 Lillestrøm – Vålerenga
  • 30/4 kl. 18:00 Molde – Aalesund

Se damelaget på Sumo i dag

VIFs damelag møter Medkila på La Manga i ettermiddag.

Kampen sendes direkte på tv2sumo.no klokka 16.00.


Landslag og Vålerenga

Ghayas Zahid er tatt ut på U21-landslaget som skal til Spania i påsken for å spille to kamper:

  • 25.mars klokken 18.30: Norge – Nederland
  • 28.mars klokken 20.30: Spania – Norge, Condomina Stadium

Kristoffer Klaesson og Brede Sandmoen er tatt ut på G16-landslaget som uka etter skal til firenasjonersturnering i Porto, Portugal, 28.mars til 4.april:

  • 30. mars Norge – Sveits
  • 1. april Portugal – Norge
  • 3. april Ungarn – Norge

Dagsavisens Reidar Solli setter det i sammenheng med styrkeforholdet i norsk fotball i en kommentar i dag.


Nytt Josimar

Nils Henrik Smith var på Fotballtinget for Josimar, og har levert en god gjennomgang av hvor absurd den opplevelsen var. Ellers har det nye nummeret (som landet hos abonnenter i går) tittel Tippeliga-bibelen 2016, med stoff som matcher navnet.

Hver norske eliteserieklubb er representert i bladets hovedbolk, der Kjetil Rekdal mener det vesentlige for oss blir å knekke Ullevaal-koden, og Klanens talsmann Erling Rostvåg snakker om Vålerenga fra en supporter-vinkel.

Av øvrig stoff med direkte Vålerenga-relevans er det et avskjedsintervju med Andre Muri, der man får noen interessante perspektiver på fotball og hodeskader. Niklas Castro er på lista over spillere å se opp for, og Ghayas Zahid presenteres med ganske mye større dybde enn hva som er vanlig når det gjelder mediesaker om fotballspillere.

Josimar er verdt investeringen igjen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *