Engamorgen fredag 18. mars: Vålerenga utliknet i kvartfinaleserien

Foto: kennethmyhre.no
Målscorer Martin Laumann Ylven. Foto: kennethmyhre.no

Vålerenga tok en fortjent seier over Frisk på Jordal i går kveld, og utliknet med det askerfolkets ledelse. Dessuten har Kjetil Rekdal sterke meninger om antall lag i Tippeligaen.

Deilig fortjent seier

Etter noen skikkelig sure tap var det endelig vår tur til å juble igjen. Først og fremst var det en sykt viktig seier i kampserien, men det er også deilig å stoppe kjeften på kanarifansen Frisk-supporterne med det helt absurde Vålerenga-fokuset. Hvor mye Vål’enga-fokus? Så mye:

Når det gjelder det som foregikk på isen var det en følelsesmessig berg-og-dalbane. Vi slipper inn billige mål, men jobber og sliter, scorer og vinner fortjent. Frisk-gutta fortsatte å falle lett, Bastiansen var tilbake i skravlemodus med dommerne. På slutten der røyk vi først på en tvilsom highstick som ga Frisk dropp i vår sone, deretter falt Bastiansen lett og dro på oss utvisning. Der og da var det lett å bli rasende. Det samme adrenalinet brukte Ylven når han dekket skudd og senere vant pucken i vår sone, trampet avgårde nedover og satte den i tom kasse fra nesten død vinkel med en av Frisks topp forwards i rygg.

Glosene og utageringen i den målfeiringa er rett og slett konge.

For en mann!

I går må Ylven ha hatt minst 20 taklinger, og den største er nok denne:

Morten Ask fortjener også honnør. Denne matchen er det han som snur med to scoringer i midtperioden. For min del kan gjerne Ask fortsette som back i Vålerenga til Nye Jordal er på plass – og gjerne litt etter det.

Det som er betryggende denne gangen er at gutta holdt løpet helt inn. Frisk presset til tider mot slutten, noe som forventes. Men det var ikke den overkjøringen vi så i Askerhallen sist. Vålerenga er fullt ut kapable til å vinne der, men da må drittmåla til Frisk lukes bort. Vær gjerrige, tighte og tøffe.

Vi sees.

VG: Vill Ylven-jubel

Dagsavisen: VIF viste muskler

Høydepunkter fra TV 2

Kampfakta


Karterud til Sverige?

I følge Upsala Nya Tidning er Jørgen Karterud på vei til Uppsala-klubben Almtuna. Han skal etter sigende erstatte tidligere Sparta og Frisk-spiller Michael Haga som går fra Almtuna til Örebro. Haga har anbefalt Karterud til Almtuna, en klubb som endte på syvende plass i Allsvenskan forrige sesong. Det er trist hvis Jørgen reiser, men han han rekker en bøttefest før avreise.


Ny ligastruktur?

Med jevne mellomrom diskuteres ligastrukturen i Norge. Antall klubber i de to øverste ligaene, og om man skal ha seriestart på høsten eller våren er velkjente temaer for alle som interesserer seg for norsk fotball. Nå har landslagssjef Per Mathias Høgmo tatt til orde for at Norge skal innrette seg etter måte fotball spilles på i de aller fleste andre europeiske landene, med seriestart i august, og serieavslutning i mai.

VIFTV blir Kjetil Rekdal bedt om å komme med sine synspunkter på en omlegging av serien, og selv om sjefen sier seg enig med Høgmo er det åpenbart at han mener at en reduksjon i antall lag i Tippeligaen er mye viktigere.

– Det viktigste er å få færre lag. Når over halvparten av laga kun har fokus på å ødelegge for andre så blir det lite utviklende. Med tolv lag får man et mer spissa nivå.

Han trekker dessuten fram en pussig og tankevekkende statistikk: mens Tippeligaen er full av masse unggutter som spiller nærmest gratis for at klubbene skal spare penger, er alderssnittet i Obos-ligaen 27,6 år, ifølge Rekdal. Tippeligaen framstår dermed som en utviklingsarena, mens Obos er en knallhard konkurranseliga hvor lagene kjemper om å rykke opp eller overleve i Obos.

Dette mener altså Rekdal at kan avhjelpes ved at man reduserer antall lag i toppdivisjonen, slik at man får et høyere nivå der.

Men dette kommer trolig aldri til å skje. Lagene som er i Tippeligaen i dag er for redde for å rykke ned, samtidig som distriktsnorge er livredde for at ikke hele landet skal være representert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *