Engamorgen søndag 20. mars: Iskrigerne i førersetet!

Andreas Frisk.
Andreas Frisk, 2 målgivende i går. Foto: kennethmyhre.no

Iskrigerne tok en superviktig seier og skaffet seg overtaket i kampserien mot Frisk Asker. Vi snakker litt om forventinger og penger, og det er match mot Sogndal allerede kl 15. 30.

Vålerenga Hockey leder 3-2 i kamper i kvartfinaleserien etter en sterk 4-1 seier i Askerhallen i går. Kampene hittil har vært veldig jevne, men denne gangen var det ingen tvil. Gutta avgjør allerede i første periode etter scoringer av Juell, Oppøyen og Gunnarsson.

Frisk hadde ikke spesielt mye å komme med, og var i det store og hele relativt pusete. Det er mulig rovdriften på Bastiansen begynner å vise seg, samtidig som andre spillere ikke har klart å steppe opp i sluttspillet. Thomas Valkvæ Olsen (44 poeng i serien) har vært anonym hele veien.

Slik kom målene:

1-0: Vålerenga vinner flere nærkamper langs vantet og setter Frisk under press. Juell mister sin mann, og Ylven finner han i slottet. Juell scorer på backhand. Pent!

2-0: Overtallsmål. Trygg spiller pucken til Gunnarsson som rygger inn mot keeper og legger den på backhand til Oppøyen. Oppøyen setter den på tennis.

3-0: Nytt powerplay. Andreas Frisk skyter fra blålinja, Trygg styrer. Gunnarsson plukker opp returen og setter’n på – backhand. Mye backhand i Askerhallen i går.

4-1: Etter Frisk har redusert i ren desperasjon tar de ut keeper. De feiler i oppspillet, og Oppøyen setter’n i tom kasse.

Se alle målene hos TV 2

Kampfakta

Dagsavisen: Nå kan Vålerenga avgjøre hjemme

Budstikka: Ineffektive Frisk tapte mot Vålerenga


Tom Norlie lei av VIFs økonomi-klaging

Det er i alle fall tittelen i Dagsavisens fotballsnakkis, hvor man lurer på om Vålerengas utsagn om dårlig økonomi er en grunn for å skru ned forventningene.

Og det får Rekdal selvsagt ikke gehør for. Reidar Sollie i Dagsavisen påpeker at hvis Leicester kan vinne seriegull i Premier League så kan Enga gjøre det i Norge. Greit det Reidar, men det er ingen som forventer det. Det er jo forventinger det er snakk om her, ikke hva som er mulig. Start kan potensielt vinne Tippeligaen i år. Men det er ikke spesielt sannsynlig, og ingen forventer det.

Franko forutså at noen skulle bruke Leicester som argument tidligere i uka og påpekte da at Leicester tross alt fikk inn ca én milliard kroner bare via Premier Leagues TV-avtale. Det er fortsatt imponerende at de ligger an til å vinne, men en så pengedopet liga er det umulig å sammenligne seg med. I Frankrike er PSG for lengst mestere, i Bundesliga står det som vanlig mellom Bayern og Dortmund, og i La Liga er alt som det pleier.

Tom Nordlie drar frem Odd som et eksempel på at kunnskap slår kapital, og at Odd sannsynligvis ikke har noe større budsjett enn Enga. Ifølge Josimars oversikt har Odd 77 millioner, mens Vålerenga har 60. Allikevel har han rett i at ja, kunnskap kan slå kapital. Og Odd har definitivt vært flinke. Men all moderne fotball viser oss at det blir vanskeligere og vanskeligere. Så spørsmålet er igjen: Skal vi forvente at kunnskap slår kapital? Eller bare håpe?

Et mer legitimt spørsmål er hvordan Vålerenga havnet i denne situasjonen, hvordan inntektssida har blitt så drastisk redusert at det går utover både administrasjon og sportslig satsning.

Mye av svaret tror jeg vi finner i et kraftig svekket omdømme. Overgangssaken og tribunetrøbbel med negative avisoppslag kan ha gjort enorm skade. I tillegg er det grunn til å spørre seg om administrasjonen på Valle, og spesielt markedsavdelinga, har gjort jobben de siste åra. Det er lov å håpe at de nye kostene skal klare å rette opp en del av det. Fakta er at inntektene MÅ OPP, og vi må ikke tro at bare det å flytte inn på ny stadion redder klubben.

Så hva kan vi forvente? Man kan selvsagt påstå at Vålerenga bør være flinkere enn alle andre, og det skal vi jaggu håpe på at de klarer. Vålerenga skal være flinkest i klassen, det er målet. Men med tanke på ressurser mener jeg klubben allerede presterer over par sportslig.

Jeg tippa Vålerenga på en fjerdeplass i mitt tabelltips for sesongen, og vil anse det som en bra sesong med tanke på hvordan ståa er. Dessverre, for jeg vil også oppleve nytt seriegull.

Se hele fotballsnakkis


Match mot saftkokerne

Apropos serien, allerede kl 15.30 er det avspark på Fosshaugane Campus, som dette palasset av en idrettshøyskole med kontorlokaler og fotballbane i bakgården heter. Troppen til Vålerenga er offentliggjort.

Jesper Arvidsson er ute med skade, og Marcus Sandberg er fortsatt ikke helt skadefri. Det betyr at Aslak Falch fortsetter i mål, mens Rino Falk Larsen kommer inn i troppen.

Dermed ligger det vel i kortene at Simon Larsen tar plass sentralt, mens Enar Jääger går ut på venstrebacken. Midtbanen blir interessant, og med tanke på Sander Berges flotte innhopp sist er det lov å håpe at han starter.

Personlig ser jeg også gjerne Deshorn Brown på topp igjen. Det er bortekamp, og mer bakrom å jobbe i dersom gutta klarer å bruke han riktig. Han binder opp folk og er et skikkelig uromoment.

Kampen går på TV 2 Sport Premium 4 og Sumo. Det koster penger, men hvis du heller vil bruka penga på øl kan du dra på Vertshuset eller Bohemen.

3 poeng, takk!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *