Engamorgen mandag 21. mars: Surt tap mot Sogndal

DFH hadde ingen god kamp mot Sogndal. Foto: Grydis.no
DFH hadde ingen god kamp mot Sogndal. Foto: Grydis.no

Vålerenga står med to tap og null poeng etter to serierunder. Ordet krise er allerede nevnt, og det er fullt forståelig når man ser på det spillet som ble servert mot Sogndal.

Som FrankO skriver i Aperopets kampreferat fra i går så var det direkte pinlig å se Vålerengas opptreden mot Sogndal:

Vålerenga møtte aldri opp i Sogndal. Selv den enkleste pasninga forsvant ut over sidelinja, spillerne skydde dueller og duellene de gikk inn i, ble tapt.

 

På tross av resultatet mot Viking leverte Vålerenga faktisk en solid forestilling mot siddisene, og det var nok mange som i likhet med meg gleda seg til å se Vålerenga revansjere det sure tapet fra åpningskampen mot stakkars lille Sogndal. Isteden var det ikke snev av entusiasme, glød eller helt grunnleggende fotballferdigheter å spore hos de blåkledde på Fosshaugane.

 

Reidar Sollie skriver i Dagsavisen at Vålerenga ser ut som et helt OK fotballag fram til 16-meteren, og at det kun er foran mål det svikter. Jeg mener at det er vanskelig å være enig med ham i det. Når pasninger omtrent konsekvent spilles bak spilleren som er på løp, og enkle femmeterspasninger enten går ut over sidelinja eller rett til en motspiller er det ikke mye som minner om et OK fotballag.

Ola Bernhus i Aftenposten skriver på sin side at Vålerenga har mista identiteten som handla om å underholde, og at vi ikke har tatt vare på muligheten som ligger i at vi er det eneste topplaget i Oslo. Det siste har han helt rett i. Vålerenga er en klubb som har hatt alle muligheter til å stabilisere seg helt i toppen av norsk fotball. Med styrtrike onkler og Norges mest folketette nedslagsfelt helt for oss selv burde vi være en stormakt i norsk idrett.

Allikevel har vi altså klart å havne i økonomisk uføre igjen.

Og vi ser spillere som ikke gidder å følge gameplan, eller i det hele tatt vise interesse av å spille fotball, igjen.

Det er ett ord man sitter igjen med etter denne kampen: Pinlig!

Nrk.no: Rekdal: -Pinlig svakt!
Aftenposten: Rekdal etter nytt tap: -Vi er pinlig svake
VG: Rekdal om eget lag: -Pinlig

Med null poeng på de to første kampene leverer Vålerenga sin svakeste sesongstart siden 1996. De to neste kampene er Rosenborg hjemme og Stabæk på Nadderud.

Jeg skal ikke spekulere i hvor mange poeng vi har etter fire serierunder, men jeg foreslår at Vålerengas spillere tar en god kikk på seg sjøl i speilet fram mot neste kamp, og møter opp med 100% mer innsats enn de gjorde i Sogndal i går.


 

Hockey i kveld

Om det var kjipt å se Vålerenga på kunstgresset i Sogndal i går var det en desto større glede å se Vålerenga på isen i Asker på lørdag!

Iskrigerne feide Frisk Asker av banen, og gikk opp i en 3-2-ledelse i antall kamper.

Det betyr at Vålerenga kan avslutte kvartfinaleserien på hjemmebane i kveld klokka 19.00, og det er virkelig bare å møte opp.

Billetter finner du på Billettservice.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *