Engamorgen tirsdag 22. mars: Vålerenga møter Lørenskog!

Erik Follestad Johansen. Foto: Grydis.no
Erik Follestad Johansen. Foto: Grydis.no

Det ble litt vel dramatisk, men Iskrigerne halte det i land til slutt. Tirsdag morgen ble det klart at Lørenskog blir motstander i semfinalen!

Det var Stavanger som skulle velge motstander i semifinalen, og overraskende nok valgte de Storhamar.

– I år var det et vanskelig valg, for det er bare gode lag igjen. Vi vant alle kampene våre mot Storhamar i serien i år, og magefølelsen sa derfor at dette var det riktige valget, sier Oilers’ general manager, Pål Haukali Higson til TV 2.

Stavanger vant alle fem grunnseriekamper over Storhamar denne sesongen. Det betyr at Vålerenga møter Lørenskog i semifinalen, og første kamp kommer 2. påskedag borte.

– Først og fremst er jeg glad vi slipper all reisingen, sier Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen til TV 2, og fortsetter:

– Når vi møter Lørenskog så er det mye følelser inne i bildet. Dette kommer til å bli tøft for både spillere og publikum, sier han.

Første kamp går altså mandag om en knapp uke på Lørenskog.

 


 

Tøff kamp mot Frisk Asker

Vålerenga slo Frisk-Asker 3-2 på Jordal i går, og er dermed i semifinale. Her er noen fakta fra kvartfinaleserien:

  • Tobias Lindström er Vålerengas poengkonge så langt med 8 poeng.
  • Anders Bastiansen gjorde også 8 poeng
  • Før neste Frisk-spiller finner vi ytterligere fire fra Vålerenga: Trygg, F. Csisar, Ask og Ylven
  • Søberg har 92,6 redningsprosent mot Dahlbergs 89,1
  • Vålerenga har slått ut Frisk i tre kvartfinaler på rad
  • Frisk Asker har aldri slått ut Vålerenga av sluttspillet

Til Budstikka forteller Frisk-kaptein Petter Kristiansen at det ikke var feil å velge Vålerenga, de hadde tross alt slått oss 4 av 5 kamper i serien. Merkelig nok sier han at “vi visste vi ikke var noen favoritter”.

Virkelig? Dere slår oss i 4/5 kamper, og enda visste dere at dere var underdogs? Vel, dere fikk rett. Samtidig er det en fjær i hatten til Vålerenga og viser hvor mye respekt denne klubben har rundt om. Ja, vi spiller i en råtten arena, og ja vi har ikke penger – men allikevel har vi et mentalt overtak på laget som tok bronse i serien og slo oss fire ganger.

Det er et kompliment til Vålerenga og hva denne klubben står for. 

I morgen tidlig velger lagene motstander, og jeg tror Stavanger Oilers velger oss selv om Storhamar er lavere rangert og de har slått Storhamar i alle fem seriekampene. De kan kjøre på med gulldresser, dyre spillere og alt det andre maset: Noe av det største de gjør er uansett å spille mot Vålerenga. Vi sikrer dem fulle hus og mye entusiasme.

Oppdatert: Oilers valgte Storhamar, vi slipper reiseveien!

 


 

Her er målene!

Matchvinner i denne kampen ble Martin Laumann Ylven som styrte inn et skudd fra Fredrik Csisar mens Frisks lille hissigpropp Kåsastul satt utvist.

Målene:

1-0: Enga kjører fullstendig karusell med Frisk fra start. Follestad skyter et skudd på en Dahlberg som er dekt av Ylven, og gir en retur rett ut i slottet hvor Lindström viser at han har kyla. Fortjent ledelse.

1-1: Vi burde lede mer på dette tidspunktet, men har i det minste et overtallsspill. What could possibly go wrong? Vi avslutter på keeper, og med en gang Dokken ser at det kommer en retur så stikker han. Bastiansen er raskest og får slått den perfekt ut av sonen til Dokken som finter Søberg og scorer. Doh!

2-1: Overtall. Morten Ask dæljer til fra blålinja. Det er mye trafikk foran, og Dahlberg klarer ikke redde.

2-2: Frisk legger oss under enormt press slik de har gjort flere ganger tidligere i kampserien. De har to mann rett foran keeper da det legges ei lompe fra blålinja, og den går inn. Bittert, der må vi rydde bedre unna.

3-2: Overtall. Lindström legger til Karterud, som spiller opp til Fredrik Csisar på blå. Han skyter, og Ylven styrer den inn. SEIER!

Se alle målene hos TV 2

Kampfakta

Budstikka: Står fast på at Vålerenga var riktig valg

VG: VIF-heltens beskjed til Oilers

Dagsavisen: Her kom Vålerengas store opptur


 

Kjendisfest

Det var bra kjendisfaktor på Jordal i går, med både Tarjei Bøe og Cecilia Brækhus til stede. Sistnevnte var en tur i garderoben.

En tittelkamp med Cecilia Brækhus hadde vært litt av en avskjed for gamle Jordal Amfi, eller hva Cecilia?

 

 


 

Selvransakelse på Valle

På Valle går det i selvransakelse, evaluering, grubling og restitusjon.

Det har vært møter i både spillergruppe og hos trenerne. Rekdal forteller at spillerne føler at de ikke får til det man er enige om, også blir man redde for å mislykkes. Det høres jo ikke helt bra ut.

Se intervjuet her

Nå er det påskeferie med treningskamp mot Raufoss på torsdag kl 14 på nybygde Nammo Stadion.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *