Rekeaften 2016

samling i bånn med reka på bohemen

Foran en litt tynn samling av trofaste supportere leverte Kjetil Rekdal, Morten Tandberg og Johannes Moesgaard en interessant kveld på Bohemen i går. Seansen var stengt for pressen, og følgelig stengt for referater. Aperopet gir derfor snarere et kornete og dunkelt bilde av stemningen enn en opplyst og knivskarp sak som avslører de hemmelige detaljene.

Det er en fin, åpen og langvarig tradisjon med møter med trenerne i en sammenheng der det kan snakkes ærlig og åpent om masse, uten at alle detaljer slipper ut. Erling Rostvåg i Klanens styre sa at dette var 16. år med tradisjonen, og basert på kvaliteten i resten av det han gjorde, finner vi ingen grunn til å mistro denne informasjonen heller.

Bra Erling!

Vel forberedt og gjennomtenkt, med rom for innsendte spørsmål, spørsmål fra salen og først og fremst rom for at personene som ble utspurt fikk snakke ordentlig ut. Det som skulle vært en time varte i to og en halv, og i tillegg til de tre i trenerapparatet, fikk også daglig leder Morten Nydal anledning til å snakke om økonomien i Vålerenga (I korte trekk: Den kunne vært bedre).

Men altså: De tre som var der fra trenerapparatet begynte med å presentere seg.

Johannes Moesgaard er spillerutvikler i klubben, og jobber med de yngste spillerne i A-stallen. “De fra Zahid og nedover i alder”, ble det sagt, og Rekdal understreker at det er disse det er mest å hente på å utvikle. Det er disse som har størst potensiale til å utvikle seg mest.

Morten Tandberg står for den daglige oppfølgingen på feltet, med øvelser, spillsekvenser og den fysiske treningen.

Kjetil Rekdal står for analyse, hovedvurdering av de enkelte spillerne, og laguttak til kampene. Han har hovedansvaret, men virker såpass imponert over de andre, og overlater tydelig vesentlig ansvar til disse.

Det ble snakket om spill og systemer, prioriteringer og innkjøp og de to første kampenes ulikhet, selv om resultatet er at vi etter 2×90 minutter er uten mål og uten poeng. Dette ble gjort med mye innsikt, mye humor og stor grad av alvor. Det er utrolig hvor mange detaljer det tenkes og terpes på, og som man er villig til å dele med oss supportere.

Personlig forstår jeg mer av hvordan en trenergruppe virker og tenker etter en slik seanse, og spesielt Rekdal er god i fortellerrollen. Han virker trygg på oss, trygg på Vålerenga og trygg på seg selv og sin funksjon. Han forteller villig vekk og leverer gode eksempler på hva som er målet med jobben som gjøres og hvordan man kan lære slik at man kan mestre ting på en best mulig måte.

Med seanser på denne lengden, får man muligheten til å gå ordentlig til bunns i mange spørsmål, og på tross av enkelte forsøk, gikk det seg aldri bort i detaljspørsmål om enkeltspillere i VIF eller andre osloklubber eller hvorvidt Morten Nydal fikk lønn i går.

Et par godbiter fikk vi, og Aperopet utfordrer sitatforbudet.

  • Beste utfordrer til Rekdal i kortspill i klubben? Ingen etter at Berre la opp.
  • Har Rekdal noensinne laget middag? Nei, egentlig ikke.
  • Skal vi slå Rosenborg på lørdag? Ja!

Noen bargjester tar mer plass enn andre, og det merkes ekstra godt etter at disse har vært der i noen timer. Kanskje kunne regien mot slutten derfor vært noe strammere, men denne typen kvelder er en strålende tradisjon.

Vi stiller gjerne opp neste år også!

PS! Klanen gir på sin Facebook-side en heldig supporter eller to mulighet til å ta del i hele kampopplevelsen fra innsida mot Rosenborg. Alt fra taktikkmøte i garderoben før kamp, peptalken til Rekdal i pausen til feiringa med laget etter seieren er et faktum. Gå inn på Klanens Facebook-side, og meld din interesse for en unik mulighet til å oppleve klubben fra innsiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *