Engamorgen tirsdag 17/2-15: Regn med væpnet politi på match fremover

Østfold Politidistrikt svarer angående bevæpning i Sparta Amfi, Grydis gjør en bra jobb på La Manga, og Akershus Amtstidende setter rekord i kort intervju.

Det var en del Vålerenga-fans som reagerte da de så bevæpnet politi inne i Sparta Amfi på lørdag, særlig siden de sto og bevoktet oss. Aperopet fyrte avgårde mail til Østfold Politidistrikt med følgende spørsmål:

1. Var polititjenestemennenes bevæpning i Sparta Amfi et resultat av den midlertidige endringen i våpeninstruksen?

2. I så fall, er dere dermed påkrevd å gå med våpnene inne i ishallen, eller kunne dere valgt å legge dem igjen i bilen, for eksempel? Hvem tar den beslutningen?

3. Hvordan sikrer dere våpnene dersom det skulle oppstå basketak med tilskuere i hallen?

4. Hva skal til for at en tjenestemann trekker våpen i en slik forbindelse?

Nå har vi fått svar, dog et ganske generelt svar, men det er åpenbart at dette er noe man må bli vant med fremover:

“Politiet i Norge er for tiden bevæpnet, det er også grunnen til at politiet er bevæpnet i Sparta Amfi – og på andre arrangementer. Grunnlaget er trusselsituasjonen som er beskrevet bla. i media. Dette er regulert i gjeldende instrukser – som blant annet beskriver hvem som har fullmakt til å gjøre avvik fra normalen som er å være bevæpnet. For å ivareta beredskapen på en best mulig måte vil vi som utgangspunkt ikke avvæpne oss selv når vi har oppdrag på arrangementer og lignende.

Politiet i Østfold har trening i å bære våpen slik at de skal håndtere basketak og andre situasjoner som måtte oppstå.

Våpeninstruksen er ikke endret som følge av trusselsituasjonen. Det betyr at et er de vanlige regler som gjelder for bruk av våpen.

Håper dette har gitt deg svar på det du etterspør. Vi kan ikke gå inn i detaljer på verken instruksverk, håndhevelse og trening for våre mannskaper, og ber om forståelse for dette.”


Grydis er utskremt mann på La Manga, og varter opp med god dekning av hva som skjer der. Han har intervjuet Sivert Heltne Nilsen, og gjør en minst like god jobb som høyt gasjerte reportere. Fem minutter langt er det og, og avslutter med sangtrening. Se eget videovindu nederst i saken.


Rino Falk Larsen er en kommende superstjerne, og spilte for Norge U19 mot Portugal U19 op La Manga. Norge tapte som seg hør og bør 0-4, men gutten kler rødt nesten like bra som blått. Nok en gang er det Grydis som leverer varene.


Vidar Örn Kjartansson har fått seg offisiell fanklubb. De finner du på Twitter og Facebook.


På lørdag er det altså Vålerenga mot Vålerenga. Vår gode venn Svein-Erik Edvardsen skal dømme begge kampene, for han er jo som kjent ikke PR-kåt. Jan Tore Kjær ryktes å være keeper. Og det blir visstnok straffekonk mellom “Kongen” og “Tippen”, disse maskotene som flyr rundt og hilser på unga. Personlig synes jeg det er morsommere når de sloss, men OK.


Akershus Amtstidene har tidenes mest korte intervju med en markedssjef ever. Men vi får iallefall vite at Lars Smith kommer fra jobben som markedssjef i Drøbak/Frogn, og at han synes den nye jobben er spennende. Han går bokstavelig talt til en større liga, for å si det mildt.


I morgen møter Vålerenga AGF Aarhus på La Manga kl 18. Den kan som vanlig sees for kr 89. I alle fall om du er heldig.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *