Engamorgen mandag 4. april: Fem slutter på Valle

Ingen lønn og fem har sagt opp i Vålerenga. Skjermdump: VG
Ingen lønn og fem har sagt opp i Vålerenga. Skjermdump: VG

Etter ei helg hvor hockeylaget tapte to ganger, damelaget tapte og herrelaget tapte i fotball er det likevel det mest oppsiktsvekkende nyheten om at fem av de ansatte på Valle har sagt opp. Kort oppsummert: Dette var ikke ei bra helg for Vålerenga.

VG bringer nyheten om at fem av de ansatte i Vålerenga Fotball har bestemt seg for å slutte, samtidig som lønna ikke dukket opp da den skulle på torsdag.

Elin Horn bekrefter overfor VG at hun har sagt opp, men avviser at det har en sammenheng med uteblivende lønn:

– Jeg kan bekrefte at jeg har sagt opp, men det har ingen ting å gjøre med den manglende lønnsutbetalingen. Slikt er ikke helt uvanlig i Vålerenga. Det har skjedd en del ganger gjennom mine 15 år i klubben.

VG melder at også markedssjef Lars Smith, partneransvarlig Frank Johansen, salgssjef Michal Boll og materialforvalter Pål Engebretsen har sagt opp sine stillinger.

– Det er aldri helt heldig at så mange sier opp samtidig. Mange nye skal inn og vi får litt overgangsproblematikk her. Samtidig vil dette gi nye muligheter for nye folk, sier styrelederen for Vålerenga Fotball Elite, Thomas Baardseng til avisa.

Han avviser at det er en direkte kobling mellom oppsigelsene og manglende lønnsutbetaling, men innrømmer at Vålerenga er i en vanskelig økonomisk situasjon.

– Lønnen ville ha blitt utbetalt lørdag om det hadde vært en vanlig virkedag, sier han videre.

Til VG bekrefter altså Horn hun sa opp fredag.

Lars Smith og Frank Johansen sa etter hva Aperopet kjenner til opp uavhengig av hverandre allerede i februar og basert på tilbud om andre jobber. At nyheten dukker opp i VG nå, og har form av at dette er noe som har skjedd som en masseoppsigelse er mer dramatisk enn nyheten egentlig er, selv om det selvsagt aldri er heldig med så mange nye som forsvinner ut samtidig.

Videre kan man jo bare spørre seg om hvordan det har seg at VG får nyheten om at Elin Horn har sagt opp før flesteparten av hennes kolleger i administrasjonen vet det. At Vålerenga lekker som ei sil er ingen nyhet, og allerede fredag kveld gikk det rykter om oppsigelsen hennes.

Nyhetssaken føyer seg videre inn i rekken av Vålerenga-saker som slippes til Morten Stokstad i VG. Han har tydeligvis noen i klubben som føler en større lojalitet til ham enn til VIF. Aperopet håper den med internkunnskap som ønsker Vålerenga vondt slutter å få denne informasjonen, og ber folk tenke over hvilke nyheter som gagner klubben. Illojaliteten må gi seg, ingen er større enn klubben!

Når Kjetil Rekdal snakker med nrk.no om hvordan for mange ikke lenger bryr seg om Vålerenga, snakker han kanskje indirekte om dette også.


Hockey: Vålerenga-Lørenskog
1 sekund og 83 hundredeler før slutt slipper Vålerenga inn 2-3-målet, Lørenskog vinner. Mats Trygg hamrer det inn bak Søberg. Jan Tore Kjær med støtte fra Brede Csiszar oppsummerer det best:

 

Aperopet orker ikke dvele altfor mye ved kampen, men registrerer at det er ny kamp i morgen på Lørenskog.

Vålerenga må vinne den, på Jordal torsdag og på Lørenskog lørdag for å kunne nå finalen. Morgendagens kamp går på TV 2 Sportskanalen, eller så kan du ta turen.

Orker du mer av gårsdagen kan du prøve TV2.no for høydepunkter, Aftenposten for Shampos reaksjon og Dagsavisen for en sober gjennomgang.


Tap mot Avaldsnes
Damelaget tapte 1-0 mot medaljetippede Avaldsnes der ute i havgapet. Høydepunktene kan du se hos Haugalandsnytt. Resultatet er bedre enn 0-5 mot Stabæk i åpningskampen, men det holder ikke til poeng likevel.


Seier for VIF-keeper
Med Vålerengas Kristoffer Klaesson i buret, vendte G16-landslaget 0-1 til 3-1 mot Ungarn i Portugal søndag.


I garderoben med A-laget
Forumets McCabre var en av de to heldige som ble trukket ut til å være med A-laget i garderoben lørdagens Rosenborg-oppgjør for før-kamp-snakk, pause-oppdatering og for å høre på hvordan man reagerer etter kamp. Han har lagt ut en interessant og ganske detaljert beskrivelse på forumet av dagen under tittelen “En kampdag i det aller helligste”.

Og da kan vi begynne å se framover mot lørdagens kamp på Nadderud, der Stabæk (0 poeng) møter Vålerenga (0 poeng). Ny kamp, nye muligheter.

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 4. april: Fem slutter på Valle

  • 4. april 2016 i 22:09
    Permalink

    Har kommentert Morten Stokstad under Morten Nydals redegjørelse for oppsigelser. M.S mannen som aldri har skrevet noe positivt om Enga. Han har erfaring med oppsigelse fra TV2 og jeg gjentar spørsmålet : sa han opp i TV2 eller?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *