Engamorgen fredag 8. april: Ikke kutt økonomisk på Nye Jordal, men kutt i planene

De røde feltene er elementer som vurderes å kutte. Skjermdump: NRK.no / Dagsrevyen 6.4.16
De røde feltene er elementer som vurderes å kutte. Skjermdump: NRK.no / Dagsrevyen 6.4.16

Vålerenga Ishockeys frykt for et mindre Jordal Amfi ser ut til å bli virkelighet.

Sagaen om nye Jordal Amfi fortsetter for fullt etter NRKs sak i Dagsrevyen onsdag (se innslaget fra 29:58 her). Der ble det sagt at kommunen vil kutte ned på byggekostnadene på Jordal noe som kan bety en dramatisk redusering i de mulighetene en ny hall kan føre med seg. Kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) sa at de ser på billigere løsninger uten å egentlig spesifisere hva det innebærer. Vålerengas påtroppende hovedtrener, Roy Johansen, synes det er skremmende at kommunen “vil bygge gårsdagens arena”.

I går var Oslo Arbeiderparti særdeles aktiv på sosiale medier. Andreas Halse, bystyrerepresentant, Oslo AP, skriver på Facebook:

Dere har nok misforstått saken med Jordal Amfi en del. Budsjettet har hele tida vært 500 millioner pluss moms. Det er 625 millioner. Budsjettet er akkurat det samme fortsatt.
Problemet er at som nær alle andre prosjekter som ble planlagt under det borgerlige byrådet ligger dette prosjektet an til å koste en god del mer. Derfor holder man nå på med en kvalitetssikring for å finne ut av hvordan man kan kutte kostnader, og hva det faktisk går an å bygge for 625 millioner. En del av den prosessen er å finne ut om det er andre ting man kan gjøre for å dele på kostnadene på andre måter. Så for å være usexy: det er for tidlig å si hva som kommer ut av den prosessen. Og uansett, når prosessen er over, så må vi finne ut om vi kan bruke mer penger på ny hall. Men denne framstillingen av at vi faktisk prøver å kutte hvor mye penger som skal brukes på dette er feil. Vi prøver å finne ut av hvordan vi kan unngå enda en overskridelse i Oslo.

Rina Mariann Hansen skiver dette:

Det har ikke vært laga noen detaljert plan før. Nå prosjekterer vi Jordal. For å vite hva vi skal bygge. Bystyret har ikke tatt stilling til kostnadsramme eller detaljer ved prosjektet før. Det er satt av 500 millioner kroner. De er ikke rørt. Det som skjer er at Jordal er prosjektert og at dette nå er til kvalitetssikring, sier hun til tidligere VIF-direktør Jan Tore Kjær på Facebook.

Hun var også aktiv på Twitter hvor hun blant annet oppfordret Aperopet til å kontakte henne for flere detaljer. Det akter vi også å gjøre.

 

Jeg er en enkel sjel som ikke er flytende i det politiske språket. Det kan virke som Ap mener at de illustrasjonene vi har fått sett til nå ikke er mulig å gjennomføre innafor de kostnadsrammene som er gitt. De går høyt ut og sier at det ikke skal kuttes (økonomisk), men ikke like høyt med at det skal kuttes byggeteknisk. Jeg er i alle fall redd for at “Nye Jordal Amfi” skal bli et politisk maktspill der Vålerenga Ishockey ender opp som taperne.

 

Kamp i morra!

Vålerenga møter fjorårets bronsevinner Stabæk på Nadderud i morra klokka 18.00. Begge lagene står med tre tap på rad så langt denne sesongen, og begynner å bli desperate etter å sanke de første poengene for sesongen. Vålerenga har som kjent tapt hjemme for Viking og Rosenborg, samt Sogndal borte, mens Stabæk har tapt for Aalesund og Bodø/Glimt borte og Molde hjemme. Vålerenga tapte 0-2 her i fjor, men vant 3-0 i 2014 og 3-1 i 2012. Vi husker ofte alle nedturene på Nadderud, men det er viktig å huske oppturene også. Selv glemmer jeg aldri raset på den gamle ståtribunen etter vi tok ledelsen 1-0 i 1995. Det var noe sært tilfredsstillende av å ta i mot fallet av en 150 kilos bamse som fløy som supermann gjennom lufta. Smertefullt, men tilfredsstillende.

Dra på kampen hvis du har mulighet! Kanskje blir dette en kamp du aldri kommer til å glemme? Her kan du se hvordan du kan kjøpe billetter til kampen.

I en tid hvor rikspressen nærmest slåss om å være mest kritiske til Vålerenga, er det deilig å ha en avis som Dagsavisen i ryggen. En avis som er ærlige på godt og vondt, men som også er saklige og gjennomtenkte. Et fast innslag før kampene er Fotballsnakkis, og det kan du se her.

 

Takk for meg!

I går ble det offentliggjort at jeg har blitt ansatt av Vålerenga Fotball Elite som “prosjektansvarlig publikum/VIP ny stadion”. I praksis betyr det at jeg skal får ansvaret med det praktiske i forbindelse med kamparrangementene på vår nye stadion. Jeg har en klar visjon om hvordan jeg mener vi bør legge til rette for at det blir mer enn bare en stadion – det skal bli et sted man skal ønske å besøke igjen og igjen.

Det er naivt å tro at man kan gjøre alt dette på egenhånd, og jeg vil derfor utnytte den massive kompetansen som allerede finnes i Vålerenga-miljøet. Jeg vil lese alle innleggene på klansforumet, holde meg oppdatert på Vålerengas klubbtråd på VG Debatt, følge med på hva som blir sagt på Twitter, og jeg vil fortsatt la meg frustrere over innleggene i For oss som elsker Vålerenga på Facebook.

Det er ikke mulig å både være ansatt i Vålerenga samtidig som man skriver og mener ting om klubben på en blogg som Aperopet. Derfor blir dagens Engamorgen mitt siste bidrag på Aperopet i denne omgang.

Da Skog og jeg begynte å prate om å starte en Vålerenga-blogg rundt juletider for halvannet år siden, ble vi fort enige om hva vi begge ønsket: En plass hvor man kunne gå for å få et mer nyansert bilde av hva som skjer i klubben enn hva som blir portrettert i media. Vi skulle gi et ballespark til dem vi mente fortjente det, men vi skulle også hylle dem som fortjente dette. Vi fikk raskt Greger inn i redaksjonen, og i høst kom også Kjell Henning inn som et fast medlem i vår lille, gretne, sære familie.

Sammen har vi funnet vår plass i Vålerenga-sfæren, og tilbakemeldingene vi har fått tyder på at det har falt i smak – i hvert fall mesteparten av tida.

Det er alltid vemodig å forlate noe man har vært med å bygge opp fra bunnen av, men jeg kunne ikke vært mer fornøyd med de tre gutta som er igjen i redaksjonen. Jeg er overbevist om at dem vil fortsette den visjonen Skog og jeg hadde den gang da.

Takk for meg,

Frank O.

 

 

 

2 kommentars på “Engamorgen fredag 8. april: Ikke kutt økonomisk på Nye Jordal, men kutt i planene

 • 8. april 2016 i 13:56
  Permalink

  I fjor vår var Frode Kyvåg invitert på møte med Aldermannsligaen. F.K sa at nå var han ferdig med Norway Cup. Nå skulle han bli politiker med idrett og anlegg som spesialfelt! Hvor er du Frode Kyvåg? Har verken hørt deg eller sett deg etter valget i høst! Har du blitt stum, er du kneblet av ” vår mann Raymond, bypresidenten?” Vålerenga trenger morgendagens arena som Roy sa, ikke gårsdagens arena som A.P og MDG vil bygge!

  Svar
  • 8. april 2016 i 22:49
   Permalink

   Virker som det forrige byrådet også ville bygge gårsdagens arena, de hadde heller ikke budsjettert for morgendagens arena.
   Hva med et spleiselag, 70/30 kommune/klubb? Offentlig og privat finansiering…

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *