Engamorgen lørdag 9. april: Flere skader i troppen

Jesper Arvidsson. Foto: Dif.se.
Jesper Arvidsson – skadet Foto: Dif.se.

I dag møter gutta Stabæk på Nadderud i det som er et bunnoppgjør etter tre serierunder. Vålerenga sliter med flere skader. I tillegg ser vi på forskjellige måter Vålerenga dekkes på i media, og gir cred der cred fortjenes.

Når tabloidene lukter blod

I Dagbladet sitter en sensasjonskåt Tore Ulrik Bratland, som har skrevet én negativ sak om Vålerenga hver eneste dag siden forrige serierunde. Fredag formiddag kom det en ny i papirutgaven som heter “Bobla på vei til å sprekke” hvor det prates om seriestart i OBOS-ligaen på ny stadion og hvordan Rekdal ikke vil prate med media.

Den blir fulgt opp med egen sak på nett med tittelen “Presset Rekdal med brysk melding: – Ikke ta bilder før du spør“. Det er intet nytt i saken over hodet, men “skyene ligger tungt over Valle” og “Rekdal føler varmen fra trykkokeren”. Han forteller at Rekdal ikke vil snakke med media, og at han er under et voldsomt press.

Deretter går han til hver og en spiller og stiller spørsmål om nedrykk, måltørke og press – selv om tre serierunder er spilt og kalenderen såvidt er bikket april!

Bratland minner mer om en paparazzi-fotograf som sparker en forfulgt kjendis for å ta bilde av reaksjonen enn en seriøs journalist.

Dagsavisen får snakke med Rekdal, og der forklarer forklarer Rekdal hvorfor han blir mer restriktiv:

Vi opplever en flodbølge av negativitet rundt oss. Og da kan vi ikke bruke masse energi på å svare på spørsmål fra mediene som i all hovedsak er negativt ladet

Han sier også at de vurderer å være mer restriktive i medgang, noe som er interessant.

Det er åpenbart av Vålerenga-krise klikker bra på Dagbladet.no, fordi tilsvarende saker har kommet som en jevn strøm hele uka og det er svært lite substans i noen av de. Samtidig snakker Rekdal med Dagsavisen, så da kan man jo tolke det dit man vil..


Da har jeg langt mer sansen for det som kommer i Aftenposten, skrevet av Kjetil Flygind. Der oppsummerer han grundig totalsituasjonen i klubben, og hvordan problemene påvirker hverandre. Hovedproblemet er som Flygind påpeker et dramatisk inntektsfall – fra 2012 til 2014 gikk omsetningen fra 130 til 77 millioner. Klubbens sponsorinntekter er nå på 25 millioner, under halvparten av 2010-nivå.

Er det noe som har sviktet i klubben er det åpenbart markedssida. Spørsmålet er om det var realistiske mål til å begynne med, eller om klubben har vært for dårlig drevet. Jeg mistenker det siste, og da er det kanskje ikke så ille at man nå får muligheten til å ansette nye folk i viktige stillinger.

I tillegg er intervjuet med Petter Myhre virkelig bra, og sitatet hans på slutten sier det meste:

“Vålerenga er som en villhest. Vanskelig å dressere, men klarer du det går den som en kule.”


Troppen

Troppen er tatt ut, og som vi ser mangler det flere navn. Sandberg, Lundström, Arvidsson og Moa er alle ute.

Gledelig er det at Vajebah Sakor er spilleklar. Personlig håper jeg vi kan prøve å spille med to spisser, men sannsynligvis blir det 4-3-3 som vanlig.

Her er Rekdal-intervju med klubbTV:

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 9. april: Flere skader i troppen

  • 9. april 2016 i 13:11
    Permalink

    Faktisk ganske grei oppsummering av Kjetil Flygind. Men det var han som kom med den håpløse påstand om at det hadde vært 71 spillere i Enga etter Rekas tilbakekomst. Kjetil Flygind har fremdeles mye å rette opp men han har muligens snudd i motsetning til ALLE andre synsere og eksperter

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *