Positivt spill, elendig resultat

Niklas Castro

I fjor snudde sesongen på Nadderud. Før august 2015 var vi i medaljekampen, etter august 2015 var vi utvilsomt ute av den. Marerittmåneden august begynte nettopp på Nadderud. Spørsmålet før kveldens kamp var om Nadderud nok en gang skulle bli et vendepunkt, hvor vi skulle få våre første poeng, eller om Nadderud nok en gang skulle være en marerittarena.

Fasit blei dessverre det siste.

Vålerenga har hatt en bekmørk sesongåpning, og i kampen som alle håpa skulle være vendepunktet ble det også en solid nedtur av en start.

Allerede etter ett minutt avanserte Asante lynraskt med ballen på sin høyre kant. Lindkvist var parkert, Wæhler var rådvill når han måtte ta ansvar for to Stabæk-spillere, og Asante kunne enkelt sette opp Kassi som sendte Stabæk i føringen.

Denne duellen mellom Asante og Lindkvist skulle være toneangivende på både godt og vondt også gjennom resten av kampen.

For med tre angrepsspillere, i Fredheim Holm, Zahid og Brown, som alle heller ønsket å møte enn å stikke, ble det mye småspill og tråkling i mellomrommet. Vålerengas sjanser kom stort sett enten på innlegg fra en god Castro, eller når Lindkvist kom på dype løp fra sin backposisjon.

Når Asante mista interessen i å jobbe hjem i andre omgang åpna det enorme rom for den svenske kantspilleren/backen, og Lindkvists løp førte til masse sjanser, cornere og dødballer i andre omgang. I denne perioden var det omtrent bare ett lag på banen.

Det føltes utrolig fortjent da Brown avslutta Vålerenga og sin egen måltørke, ved å kløne med seg ballen utenfor sekstenmeteren, og sette den klinisk ned i høyre hjørne. En diametralt motsatt situasjon enn alle sjansene hans tidligere i kampen, hvor han gjør alt riktig fram til avslutninga, som typisk går skyhøyt over mål.

Etter målet føltes det som om det bare var et tidsspørsmål før nummer to kom, men dessverre skjedde det som ofte skjer for lag som sliter. Stabæk kontra inn et mål i siste spilleminutt, til tross for Vålerengas totale dominans i andre omgang.

Stabæks andre mål var det eneste skuddet på mål hjemmelaget hadde etter pausen. Samtidig hadde Vålerenga noen gedigne sjanser som et hvert lag med litt flyt ville ha satt. Nok en gang viser det seg at fotballen kan være ekstremt urettferdig, og at lag som sliter har det med å havne på feil vektskål hos fru Justitia.

Så kan man velge om man vil se på andreomgangen som et bevis på at Vålerenga har noe å bygge videre på, eller som et bevis på at laget ikke en gang klarer å ta poeng når de spiller bra.

 

Foreløpig tviholder jeg på det første alternativet!


 

Aslak Falch: 6  Flere gode redninger i første omgang. Kan ikke klandres for målene.

 

Simon Larsen: 4  Pådrar seg et idiotisk gult kort. Lite å gjøre på hans høyre side defensivt, og er ikke den beste offensive backen. Ganske anonym kamp.

 

Kjetil Wæhler:  4  Ute av posisjon på målet til Stabæk. Hovedsakelig Lindkvist sin feil, men heller ikke optimalt løst av Wæhler.

 

Enar Jääger: 4  Usynlig hele kampen, men taper duellen mot Asante på overtid som gjør at Stabæk får seiersmålet.

 

Rasmus Lindkvist: 6  Henger ikke med på første mål, og lar Wæhler i stikken. Sliter defensivt mot Asante i første omgang. Til gjengjeld meget sterk bidragsyter offensivt i andre omgang.

 

Christian Grindheim: 5  Vinner dueller på midtbanen, distribuerer baller godt. Brenner en enorm sjanse tidlig i andre omgang.

 

Sander Berge: 5  Varierende. Godt driv til tider. Mobil også uten ball. Unorsk snitt i med tyngdeoverføringer og kroppsfinter, men overser noen åpenbare, gode pasningsalternativer.

 

Ghayas Zahid: 6   Mye involvert tidlig i kampen. Holder mye i ballen i mellomrommet. Noen balltap på egen halvdel som ved en anledning fører til en stor Stabæk-sjanse.

 

Niklas Castro: 6 BB  Flere strålende innlegg tidlig i første. Hardt mellom keeper og forsvar. Jobber opp tilsynelatende håpløse baller. God debut av unggutten.

 

Daniel Fredhei Holm: 5  Mye involvert gjennom store deler av kampen. Mangler litt ro og presisjon i avgjørende situasjoner.

 

Deshorn Brown: 6  Samme gamle historien: Jobber som en helt, men avslutningene er meget svake. Helt til han plutselig glimter til med en klasseavslutning som går i mål.

 

Innbyttere:

Vajebah Sakor: 5  Viser noen frekke detaljer inne i boksen, men mister også ballen i forkant av seiersmålet til Stabæk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *