Engamorgen 10. april: Lys i enden av tunnelen

Deshorn Brown kjempet mye og godt mot Stabæk. Foto: Line Svalastog.
Deshorn Brown kjempet mye og godt mot Stabæk. Foto: Line Svalastog.

Etter å ha sovet på det har verken Aperopet eller Vålerenga fått noen flere poeng etter gårsdagens kamp, men det er faktisk mange lyspunkter å ta med seg inn i de kommende dagene. Uka starter i dag med serieåpning for rekruttlaget, fortsetter på onsdag med cupkamp på Løten og avsluttes søndag med hjemmekamp mot Tromsø.

– Jeg er en gutt fra Manglerud som har klart å komme hit, og skal gjøre det jeg kan for å hjelpe Vålerenga, sa Niklas Castro til TV 2 i forkant av gårsdagens kamp på Nadderud. Han framsto som fokusert, jordnær og ikke overdrevent nervøs før sin tippeligadebut fra start i oppgjøret mot Stabæk.

Dette i radikal motsetning til tv-kanalens voldsomme opphaussing av typen “Dette er ikke en vanlig fotballkamp. Dette er et skrekkoppgjør”.

Og Castro leverte en meget god kamp, der Aperopet kåret ham til bestemann.

Til klubbens sider etter kamp sier han at kampresultatet føltes veldig urettferdig.

Han får støtte av trener Morten Tandberg som oppfatter det hele som blytungt, og oppsummerer slik:

– Vi er klart best i den første halvtimen av førsteomgang. Vi har trykk på dem, vi har ball, vi har gode relasjoner, fine bevegelser og står etter med den bakre fireren. I tillegg så skaper vi nok til å score mål. I andreomgang er det kun ett lag på banen, vi kjører over Stabæk, sier Tandberg.

 

Orker du mer ligger det et fem minutter langt videosammendrag i saken her.

Blant hendelsene på Nadderud lørdag var det blant annet en rekke omdiskuterte straffesituasjoner. Til Dagbladet er Svein-Erik Edvartsen dommer over egen innsats, og dommen er “Perfekt!”. Selv i ettertid, er imidlertid ikke alle andre fullt like sikre, og VG gir ham en firer på børsen, på linje med de dårligste spillerne på banen.

Ingen er vel fornøyd med gårsdagens resultat, men situasjonen etter kampen sett under ett oppsummerte Rekdal godt på TV 2s direktesending etter kampslutt i går: “Null poeng bekymrer, men framtida bekymrer ikke”.


Medienisser

Både Aperopet og VPN har brukt mye av uka som har gått på å tilbakevise fjas, løgner og halvsannheter fra mediene.

VG og TV 2 har som tydelig policy å skape konflikter, uten vilje til å moderere saker i ettertid selv om inntrykket de har skapt er helt feil. I tillegg har de noen “fikse” ideer som de ikke ville kommet gjennom journalistutdanningen med, som TV 2s forsøk på Obos-sak med Moa.

Hva Dagbladet forsøker på er vanskeligere å forstå. Morten Ps leverer stadig mer usammenhengende rør som gjør at man lurer på om Dagbladet har gjenopprettet 1970-tallstradisjonen hvor en drikker på jobb.

Og Dagsavisen og Aftenposten leverer saker som vi ikke nødvendigvis er enige i, men som beskriver kamper,konflikter og problemer vi klarer å kjenne oss igjen i.

Nå tyder mye på at det dessverre er de udugelige sensasjonsjegerne som får legge premissene. Og både Aftenposten og VG melder om kommende stengte treninger.

Løsningen som skisseres innebærer å nekte adgang til treningene til andre enn de som tilhører klubben.

– Vi er nødt til å holde mediene unna spillerne så godt vi kan. Og vi blir sannsynligvis nødt til å stenge treningsfeltet for å få ro til å holde på med det vi skal. I stedet for å ha trafikk rundt der av alle slag. Når det blir negative saker dag etter dag etter dag, det tapper energi. Meg kan dere angripe så mye dere vil, det gjør ingenting. Og vi fortjener kritikk for ikke å ta poeng. Det må vi leve med. Men det må gå en grense. Vi må forsvare oss selv og verne om det vi driver med, sier Rekdal til Aftenposten.

Rekdal har et poeng når han forteller Aftenposten at han vil stanse energilekkasjene, selv om det gir mindre av åpenheten Aperopet prinsipielt skulle sett. Men når noen pisser i brønnen din, må du dessverre sette på lås, selv om det betyr mindre vann til de som har ærlige hensikter. Synd, men forståelig.


Kommentatorer

Ekspertkommentator Jesper Mathiesen virker å tro at TV-rollen gjør ham til psykolog og tankeleser, og er videre utrolig farget som ekspertkommentator. Han etablerer noen sannheter og kommenterer disse. “Brown er ingen avslutter”, “Mehmeti er en spiss som vil forsøke” sier han praktisk talt før kampen er i gang. Gjennom kampen utdeles kritikk til Brown for å i det hele tatt forsøke (for han er jo ingen avslutter), mens dårligere avslutninger fra Stabæk-spiss Mehmeti i dårligere situasjoner får ros (for han viser seg jo som er en med spiss-DNA, du ser jo at han vil forsøke).

Da Brown utlignet etter halvspilt andreomgang uttalte faktisk TV 2-kommentator Maruis Skjelbæk at scoringen kommer etter en avslutning fra “Brown som vi nærmest har latterliggjort som avslutter”. Hadde de to spillerne byttet lag ville det garantert være Mehmeti som fikk kommentarene om å være “vaksinert mot å score mål”.

VPN viser også i sitt pausereferat hvordan TV 2s ansatte driver med latterliggjøring når de tror ingen ser eller hører dem.


Spillerbørser

Nok et hjertesukk til slutt:

Børstallene hos VG viser at Stabæk (sum 57 poeng) var vesentlig bedre enn Vålerenga (52 poeng). Undertegnede tipper at hvis vi hadde scoret etter å ha fått straffe (noe vi helt fint kunne fått uten at kampen måtte sett annerledes ut) og Enar Jääger eller Rasmus Lindkvist hadde felt Ernest Asante rundt midtbanen i forkant av Stabæks 2-1 mål og pådratt seg frispark og gult kort (noe de hadde muligheten til), så ville børsen sett motsatt ut. Innvendingen min er altså at børsen er altfor resultatdrevet. Tenk på det, også når vi begynner å få heldige seire.


Rekruttkamp klokka 17.00

Vålerenga 2 møter  Vard Haugesund i serieåpningen av PostNordligaen i Vallhall dag klokka dem.

Klanens Webradio streamer kampen, med sendestart 16:45 i regi av Frank Ove Hansen, Rune Julsvik og Olav Svendsrud. Egen sak om denne kampen dukker opp her på Aperopet.no i god tid før sendestart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *