Engamorgen Søndag 17- april: Nå tar vi dem!

Livlig og røyklagt på gårsdagens trening på Valle. Foto: Grydis.no
Livlig og røyklagt på gårsdagens trening på Valle. Foto: Grydis.no

Det er klart for kamp igjen. På Ullevaal 18.00 tar Vålerenga mot Tromsø og skal hente ut årets første poeng. Tromsø er en vanskelig motstander, som gjør det de kan for å hente nok poeng til å overleve i Eliteserien. Men Vålerenga blir sterkere i ettermiddag!

Vålerenga har spilt veldig godt i deler av kampene mot Viking og Stabæk, kampplanen mot Rosenborg var brukbar, men holdt ikke hele veien inn. Og mot Sogndal sugde vi lut.

Deretter virker treningsuka å ha vært god, og som bildene fra gårsdagens trening viser er det god stemning i gruppa. Onsdagens cupkamp var en litt omstendelig affære mot en motstander som hadde hele laget sitt innenfor egen 16-meter. Og dagens kamp blir sikkert heller ingen fryd. Tromsø-kamper pleier ikke å bli det. Så langt i sesongen har de tre uavgjorte.

God stemning i troppen foran Vålerenga-Tromsø. Foto: Grydis.no
God stemning i troppen foran Vålerenga-Tromsø. Foto: Grydis.no

Men i likhet med Tronna, har vi trua på at det løsner – også resultatmessig – i dag.

Klubben har presentert troppen, der Robert Lundström er tilbake fra skade, ingen av de uetablerte ungguttene er med, og Marcus Sandberg, Mohammed Abdellaoue, Jesper Arvidsson og Jonatan Tollås Nation fortsatt glimrer med fravær:

Aslak Falch, Adrian Møller, Simon Larsen, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist, Sander Berge, Herman Stengel, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Vajebah Sakor, Deshorn Brown, Niklas Castro, Elias Mar Omarsson, Simen Juklerød, Robert Lundström, Anders Nedrebø.

Aperopet regner med at Robert Lundström ikke er klar for 90 minutter, og derfor starter på benken. Videre gjorde Elías Már Ómarsson en god jobb i cupkampen i midtuka, slik at det vel er kamp mellom ham og Deshorn Brown om plassen på topp. Mens verken Herman Stengel, Vajebah Sakor, Simen Juklerød eller Anders Nedrebø imponerte nok i cupkampen til å være opplagte valg til en plass i startoppstillingen. Så da er det ikke mange usikkerhetsmomenter i hvilken lagoppstilling vi vil se.

Plakat på trening før Vålerenga-Tromsø. Foto.: Grydis.no
Plakat på trening før Vålerenga-Tromsø. Foto: Grydis.no

Vi har ryggen deres
Klubben er godt fornøyd med at rundt hundre supportere dukket opp på treningen på Valle i går som del av den VPN-initierte “Vi har ryggen deres”-aksjonen.

Også Dagbladet rapporterer derfra og kan fortelle at “et desperat Vålerenga jakter sine første poeng i Tippeligaen”. Her forteller Rekdal på en god måte hvorfor treningene ble stengt sist uke:

– Hvis du blir fortalt hver dag at du er jævlig dårlig, kommer du til å tro på det på et tidspunkt. Derfor har vi valgt å bruke energien vår på treninger og forberedelser inn mot kamp.

Mange folk i alle aldre viser støtte til klubben på trening før Vålerenga-Tromsø. Foto: Grydis.no
Mange folk i alle aldre viser støtte til klubben på trening før Vålerenga-Tromsø. Foto: Grydis.no

Og sjefen sjøl setter pris på støtten laget får fra supporterne:

– Jeg tror støtten henger sammen med hvilken situasjon Vålerenga er i. Klubben har kuttet kostnader i et vanvittig tempo i flere år. Da blir det svingninger, det må du bare akseptere. Situasjonen er fortsatt slik at klubben ikke driver i balanse. Det bekymrer. Økonomi og sport henger ofte sammen, sier Rekdal.

Kjetil Wæhler på Twitter vet også å sette pris på supporterne:


Damelaget tapte 3-1 mot Klepp på Jæren i går, og har ikke vunnet så langt denne sesongen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *